syropem klonowym lub innym zamiennikiem cukru. Na patelni rozpuszczamy masło. Kawałki banana układamy płaską częścią do dołu. Smażymy,y aż będą złotobrązowe (trwa to chwilę). Omlet smarujemy kremem jogurtowym z kakao. Na wierzchu układamy ciepłe smażone banany. Dekorujemy pestkami granatu oraz miechunką, podzieloną na połówki
Moja smaczna kuchniaprzepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką SZAKSZUKA ZE SZPINAKIEM I SEREM KORYCIŃSKIM PRZYGOTOWANIE: 15 minut SKŁADNIKI
nietylkopasta.plsmażyłam do uzyskania złoto brązowego koloru. Notatki: * czosnek można dodać, jeśli ktoś lubi * świetnie pasuje do tych placuszków sos pomidorowy taki jak do pizzy albo sos czosnkowy bądź jogurtowy * smażyłam na średnim ogniu * doprawiać do swojego smaku * można dodać posiekaną natkę z pietruszki Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąprzez około 35 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Tartaletki z masą migdałową i gruszką → Ciasto z rabarbarem i suszoną morwą → Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką → Ciasto waniliowe z rabarbarem i truskawkami → Próżniak
Oryginalny smakmąki pełnoziarnistej. W zamrażarce dziś natknęłam się na mrożony szpinak, dlatego u mnie dziś zielona wersja quesadilli ze szpinakiem i serem feta. Do takiego zestawienia idealnie pasuje sos jogurtowo- czosnkowy. Oczywiście najlepszy w domowym wykonaniu. Wystarczy kilka składników i zdrowy, pyszny sos gotowy! Składniki: 2 sztuki tortilli pełnoziarnistej 2/3 opakowania sera feta 1 opakowanie szpinaku mrożonego
Tradycyjna Kuchnianagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 20 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika odstawiamy do przestudzenia. Przed podaniem można posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego! Artykuł Jogurtowe ciasto z orzechami włoskimi – armeńska gata pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plserem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Jesienna sałatka warzywna Sałatka ziemniaczana z fasolką Salatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie Sałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą Sałatka z mango i kurczakiem Tortilla española de patatas
Kulinarne przygody GatityDziś zapraszam na kolorowe babeczki,a właściwie na jogurtowo-galaretkowy deser. Do zrobienia w kilka chwil, dłużej nieco trwa czekanie aż zastygną. 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka malinowa duży jogurt naturalny Galaretkę cytrynową rozpuścić w 400 ml wody ,malinową w 250 ml. Wystudzić. Przygotować 10 babeczkowych foremek silikonowych,powlewać po trochu cytrynowej galaretki i odstawić
Kolorowa kuchnia Elkimiałam problem z nazwą posta, bo gdybym miała wymienić wszystkie istotne składniki, to nazwa musiałaby brzmieć: Pełnoziarniste orkiszowe naleśniki z mięsem mielonym, kaszą, pieczonymi burakami i ciecierzycą, polane sosem jogurtowym czosnkowym i zapieczone w piekarniku. Mimo skromnego dodatku żółtego sera, naleśniki w takim wydaniu to samo zdrowie. Przede wszystkim same naleśniki są już zdrowszą wersją tradycyjnych, do tego buraki
Passions hobbies lifeofercie pikle limonkowe, mango i moje ulubione pikle czosnkowe. Używam ich często do kanapek, mięs, ale są tez świetnym składnikiem marynat i sosów. Dziś do mojej jogurtowej marynaty dodałam sporą ilość limonkowych pikli, dzięki czemu mój kurczak nabrał niesamowitego aromatu. Tak przygotowanego kurczaka możecie usmażyć, upiec lub położyć na grillu! LIMONKOWY KURCZAK PRZYGOTOWANIE: 60 minut + 2-4 h marynowania ILOŚĆ
nietylkopasta.plkwaśnej śmietanie, a następnie otoczone w krakersowej panierce i upieczone w piekarniku to świetna propozycja na przekąskę czy nawet na obiad. Do mięsa świetnie pasuje sos czosnkowy, czy majonezowo-jogurtowy z ziołami. 2-3 pojedyncze piersi kurczaka przyprawa do gyrosa sól, pieprz około 330g kwaśnej śmietany 18% (mniej, przy wykorzystaniu 2 piersi kurczaka) około 180 g krakersów Mięso myjemy, osuszamy
Smaki Na Talerzuprzeciśnięty przez praskę oraz sok z limonki i ponownie wymieszać. Burgery: Bułki chwilkę podpiec w piekarniku. Każdą bułkę przekroić na pół i obie połowy posmarować wegańskim majonezem lub sosem jogurtowym . Następnie na jedną połowę nałożyć trochę zieleniny (roszponka, sałata, rukola, szpinak), gotowy kotlet, cienki plaster czerwonej papryki, plasterek czerwonej cebuli oraz trochę guacamole i przykryć drugą połową. Podawać lekko ciepłe
Fitsweet.mepowstałej masy formujemy kulki o średnicy około 3cm. Kulki panierujemy w zmielonym siemieniu i smażymy na łyżce oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy oprószone ziołami z sosem jogurtowym. Pycha! Szybko, smacznie a dodatkowo z tzw, "resztek" więc nic nam się nie zmarnuje. To takie oszczędne gotowanie. Tak jak pisałam, w książce znajdują się nie tylko piękne zdjęcia
Radość kipiąca uśmiechem.lodówki, aby nabrała smaku. Ten przepis na sałatę to taka baza, do której można np. grillowaną cukinię, oliwki, grillowaną paprykę, kurczaka, co tam chcecie! Do sałatki podajemy sos jogurtowy z czosnkiem. Jak przygotować sos do sałatki makaronowej? Przygotowujemy sos mieszając jogurt z majonezem, rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem. Smacznego! The post Sałatka makaronowa z mozzarellą i suszonymi pomidorami appeared first
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię