jogurtowe ciasto - 2678 przepisów (strona:99/179)

Dania jednogarnkowe 101

suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Pieczone paluszki z cukinii w panierce z dipem jogurtowym Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Smażona kiełbasa podwawelska na sałatce z ciecierzycy z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami Smażona kiełbasa

Moja smaczna kuchnia
Jogurt-owiec z jabłkami 156

się potraja). Przesiewamy mąkę nad ubitymi jajami i delikatnie mieszamy łopatką.Formę prostokątną standardową wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto biszkoptowe. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach.Po upieczeniu formę wykładamy folią aluminiową i wkładamy nasz biszkopt. Masa jogurtowa: Żelatynę wsypujemy do garnuszka zalewamy wodą ( tyko tyle aby zamieszać, żelatyna spęcznieje. Włączamy gaz i mieszamy do rozpuszczenia. Żelatyna rozpuszczona więc

Różowa kuchnia
Jogurtowy torcik z czereśniami 125

Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam takie lekkie jogurtowe torciki. Są idealnym, orzeźwiającym deserem na letnie popołudnie. Ten torcik robi się bardzo szybko i jest

Smakołyki Asi
Jogurtowe placuszki z jagodami czyli mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego 115

jogurt naturalny Jogurt naturalny mieszam z jajkami, solą i cukrem. Mąkę mieszam dokładnie z proszkiem do pieczenia. Do masy jogurtowej dodaję mąkę i dokładnie mieszam. Dodaję jagody. Na patelni z dodatkiem oliwy smażę placuszki (po 1 łyżce ciasta na każdego placuszka) i przekładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podaję z owocami i syropem klonowym. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Polędwiczka Wieprzowa w Cieście Francuskim z ogórkową sałatką 223

Składniki: 1 op ciasta francuskiego 1 polędwiczka wieprzowa  12 opakowanie szynki dojrzewającej 1 kulka mozzarelli 1 słoiczek suszonych pomidorków kilka gałązek świeżego estragonu 3 łyżki

Luźna Kuchnia
Bliny z bananami 128

białka ubijamy na sztywna pianę, dodając szczyptę soli, następnie dorzucamy dwie łyżki cukru z prawdziwą wanilią i ponownie miksujemy.Do białek dodajemy jogurtową masę i mieszamy łyżką, mąkę przesiewamy i ponownie mieszamy.Banany kroimy na cienkie plasterki i wrzucamy do ciasta, ostrożnie mieszając.Smażymy w kilku kroplach oleju z obu stron.Podajemy z kleksem jogurtu naturalnego i owocami.Smacznego

Słodkie Przyjemności
.898. lekkie jak piórko 145

czasu nawet na zrobienie zdjęcia śniadaniu, a co dopiero dodanie go na bloga. Jednak dzisiaj już zdążyłam :D Ciast(k)o upiekłam wczoraj i zostawiłam na noc w piekarniku, już na mnie czekało. Było niezwykle delikatne - dzięki ubiciu białka, a dzięki jogurtowi wilgotne <3 Jeśli będą chętni wieczorem mogę dodać przepis :) Ostatni dzień w szkole i ostatni sprawdzian, ufff(...)truskawkowy) ~łyżka mieszanki ziaren Migdałowy Przylądek do posypania W misce łączymy mąkę, cukier/stevię, żółtko i jogurt. W drugiej misce ubijamy białko, następnie delikatnie łączymy je z masą. Połowę ciasta przekładamy do kokilki i wykładamy dżem, przykrywamy drugą połową masy, posypujemy ziarenkami i pieczemy ok. 30-35 minut (do suchego patyczka) w 180*C. Smacznego! :) A na chili&sugar

breakfast of dreams
Tarta z jogurtem greckim i owocami 160

Pyszna tarta z przepisu na blogu Moje Wypiekiskładniki:kruche  ciasto220 g mąki pszennej90 g masła, zimnego30 g smalcu3 łyżki zimnej wody3 łyżki cukru pudruszczypta soliNadzienie jogurtowe:600 ml jogurtu greckiego lub naturalnego3 jajka2 łyżki mąki pszennej1 łyżka pasty z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii3/4 szklanki cukru pudru (lub więcej, do smaku)1,5 łyżki golden(...)grubo masłem. Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone w kostkę masło , smalec oraz cukier i  sól. Rozcierać palcami masło z mąką  aż powstaną drobne okruchy ciasta, dodać wodę  szybko zagnieść  w kulę. Można wyrobić ciasto w robocie - najpierw mieszamy mąkę z solą, cukrem ,masłem i smalcem, dodajemy  lodowatą wodę i wyrabiamy do czasu

Stare Gary
Muffinki jogurtowe z truskawkami 121

zrobić gdy mają wpaść niezapowiedziani goście, a w szafkach wieje pustką? Muffinki! Te są mega delikatne, jogurtowe, a dodatek świezych truskawek dodaje im świeżości i kwasowości. Zrobicie je w kilka minut i to bez miksera! Składniki 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 3 jajka 1/2 szklanki oleju 250 g jogurtu naturalnego 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)części. Następnie truskawki dodajemy do masy muffinkowej i znowu wszystko mieszamy (krótko!). Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Każdą napełniamy ciastem zostawiając odrobinę przestrzeni dla babeczek do wyrośnięcia. Pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Smacznego! Artykuł Muffinki jogurtowe z truskawkami pochodzi z serwisu Analiza Smaku

Analiza Smaku
Jogurtowe placuszki otrębowe z musli - bez mąki i cukru :) 117

Barmar w swojej ofercie posiada wysokiej jakości, ekologiczne Bio musli Adama, z tej samej serii pochodzi również czekoladowe ciasto Adama, o którym pisałam tutaj :). Musli smakuje wyśmienicie zarówno z mlekiem, jak i jogurtem, w postaci deseru owocowo-jogurtowego oraz owsianki. Także jest świetne do przyrządzenia musli-placuszków :) Zaraz przedstawię Wam przepis, a tymczasem zapraszam do dokładnego przyjrzenia się omawianego przeze(...)mąkę". Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i nakładać po jednej łyżce masy. Smażyć na małym ogniu, po kilka minut z każdej strony. Uwaga: Ciasto może zgęstnieć, wówczas można dodać mleko. Podawać z krążkami jabłka wypełnionymi jogurtem, posypać cynamonem i musli Adama. Smacznego

Zdrowie na języku :P
Jogurtowiec z chia 147

Zapraszam na lekki jogurtowiec z borówkami amerykańskimi pod galaretką malinową z malinami. Spód ciasta zrobiłam z pokruszonych herbatników z dodatkiem rozpuszczonej margaryny PALMA. Jogurtowiec to świetne ciasto na ciepłe dni. Robi się je szybko i prosto. Możemy zrobić je nawet z dziećmi. Polecam Składniki: spód: 100 g herbatników 1 łyżeczka kakao 50 g margaryny PALMA masa: 100 g borówek(...)masę jogurtową do miski i dolewamy tężejącą galaretkę-cały czas mieszamy. Na koniec dodajemy chia i mieszamy. Gdy masa jogurtowa zacznie tężeć, przelewamy ją na ciasteczkowy spód i ponownie wstawiamy do lodówki. Kiedy galaretka malinowa zacznie tężeć, układamy maliny na cieście i delikatnie polewamy galaretką. Wkładamy jogurtowiec do lodówki. Najlepszy jest na drugi dzień. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik jogurtowy z truskawkami 760

Sezon na truskawki trwa więc trzeba korzystać. Przygotowałam pyszny serniczek z truskawkami na bazie jogurtu naturalnego. Wyszło pyszne ciasto w sam raz na upalne dni. składniki: 800 g gęstego jogurtu naturalnego ok 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki domowego cukru waniliowego 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 600 g truskawek 1 galaretka truskawkowa biszkopty do wyłożenia formy Galaretkę truskawkową rozpuścić(...)tężeć. Dzięki temu biszkopty i truskawki zostaną przy dnie i nie będa pływać po powierzchni. Następnie wylać resztę jogurtowej masy i ponownie wstawić do lodówki do stężenia. Resztę truskawek zmiksować na mus, dodać tężejącą galaretkę. Truskawkowy mus wylać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby masy dobrze stężały

Monia miesza i gotuje
Torcik truskawkowy z biszkoptami 171

zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka-melon-jogurt Koktajl truskawki-ananas Lemoniada truskawkowa ------------------------------------------------------------- Torcik truskawkowy z biszkoptami Proporcje  na tortownicę

Kulinarne przygody Gatity
Puszyste bułki jogurtowe 101

Puszyste bułki jogurtowe Puszyste, mięciutkie i przepyszne bułeczki pszenne na jogurcie. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a w smaku lepsze niż z piekarni Ciasto szybko wyrasta, więc nie trzeba długo czekać, żeby cieszyć się tym świeżym, domowym wypiekiem. Polecam!     Składniki: 450 g mąki pszennej (użyłam mąki typ 550 ) + mąka do posypania 8 g suchych drożdży ( można użyć(...)nagrzać piekarnik do temp. około 50’C, wyłączyć i wstawić tam ciasto *** *** Ciasto wyjmujemy na blat posmarowany olejem i ponownie je wyrabiamy (najlepiej ręce też posmarować olejem). Następnie z ciasta formujemy długi wałek długości minimum 50 cm i obsypujemy go dość mocno mąką *** *** Ostrym nożem dzielimy wałek na 10-12 części *** *** Powstałe w ten sposób bułeczki układamy na wyłożonej papierem

Blog z Apetytem