Balkan type cheese (feta) 200 g Greek yogurt 1 egg salt, pepper, tarragon Najpierw ciasto – ja do początkowego gniecenia ciasta używam robota kuchennego, dopiero pod koniec pracy robię to ręcznie. Wszystkie składniki ciasta umieść w misce robota, albo jeśli nie masz robota – na stolnicę. Kruchego ciasta nie powinno się wyrabiać ręcznie, żeby nie rozgrzewać masła, dlatego też składniki początkowo najlepiej(...)ciasto z lodówki, poczekaj chwilę i dość cienko rozwałkuj, tak aby było na tyle duże, żeby wypełniło formę. Przy pomocy wałka przenieś ciasto ze stolnicy na formę. Ułóż je dokładnie w formie, dociśnij do dna w rogach formy. Obetnij wystające poza formę ciasto i wyklej nim miejsca gdzie go brakuje, albo pojawiły się dziury. Przy pomocy widelca nakłuj ciasto, ułóż
Martyna Cooksjarmuż, ponownie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 60 – 90 minut, do podwojenia objętości. Łyżką nabieramy porcje ciasta i smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowo jogurtowym. Smacznego
Tajemnice SmakuGorąco polecam i życzę smacznego. :) Zapraszam też na inne potrawy na blogu z truskawkami, i z truskawek: Pierogi z truskawkami Puszyste ciasto maślane z truskawkami Truskawkowe chipsy Truskawkowo waniliowa zebra Knedle z truskawkami Rolada bezowa z truskawkami Jogurtowo śmietankowy truskawkowiec Truskawkowiec Placek jogurtowy – truskawkowo morelowy Drożdżówki z truskawkami i lukrowaną kruszonką migdałową Jogurt granatowo truskawkowy Muffiny kokosowe z truskawkami
mojewypiekiinietylkopomidorami, dla bardziej wymagających są chińskie pierożki, schab pieczony, smażony łosoś z sałatką z kalafiora i kolorowych warzyw. Desery to sernik jogurtowy na zimno z mandarynkami, malinami, jeżynami, truskawkami i galaretką, mus z mleka kokosowego z owocami, ciasto pistacjowe, powidła, dżemy, serniki, naleśniki. Kolacje zacznę od pizzy z łososiem i pomidorkami cheryy, omlet z pieczarkami, awokado i fetą, żółte pomidory
kruche babeczkiWstaw do rozgrzanego piekarnika na około 15 minut. W misce wymieszaj jogurt, jajko i przyprawy. Pokrusz ser. Po upływie tego czasu wyjmij ciasto i wyłóż na nie zawartość patelni, pokruszony ser rozsyp równomiernie na wierzchu, całość zalej jogurtowo-jajeczną mieszanką. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 150 stopni, wstaw tartę i piecz około 20-25 minut, na oko, sprawdzając czy już
Martyna Cookswyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować masłem. • Na spód pokruszyć herbatniki i wylać delikatnie masę jogurtową. • Pozostawić ok. 1/2 szklanki masy i zmiksować ją z espresso. • Kawową masę wylać na wierzch ciasta i przemieszać delikatnie po wierzchu widelcem. • Piec w 180 st.C przez 40 minut. • Po wystygnięciu wstawić
To co kochamKokos + maliny + czekolada = IDEAŁ! Uwielbiam to połączenie i to właśnie ono dziś odgrywa u mnie główną rolę! Mam dla Was przepis na przepyszne ciasto kokosowe na
Ostra na Słodkowraz z płatkami owsianymi dodać do jogurtu naturalnego z jajkiem i cukrem. Dosypać mielony cynamon. Wymieszać. Wystudzoną margarynę wlać do masy jogurtowej z płatkami owsianymi. Do podanych składników dodać przesianą mąkę z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. Ciasto dobrze wymieszać . Wykładać małe porcję , formować w koła i lekko przygniatać na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia . Piec
Słodkości i nie tylkomasła na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek 2 galaretki agrestowe łyżka masła na masę jogurtową: 2 duże kubki jogurtu greckiego 2 galaretki truskawkowe łyżka cukru pudru dodatkowo: galaretka wiśniowa puszka mango (lub brzoskwiń) paczka okrągłych biszkoptów Najpierw przygotować ciasto miodowe: z podanych składników wyrobić ciasto. Blaszkę wyłożyć wysoko papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto, rozwałkować
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamisce połączyć mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, wymieszać i przesypać do miski z mieszanką jogurtową. Wymieszać łyżką tylko do dokładnego połączenia się składników i przelać do formy (27x20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Umyte truskawki przekroić na pół i poukładać na wierzchu ciasta. Piec 25-30 minut. Dodatkowo: Czekoladę wraz roztopić w mikrofalówce. Polać ostudzone ciasto. Smacznego
Kraina Miodem Płynącaserek waniliowy, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Pianę z białek dodać do masy jogurtowej, wsypać 1,5 szklanki borówek,delikatnie wymieszać. Gotową masę przełożyć na przygotowany spód z biszkoptów i wyrównać. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec 60 - 70 minut. Składniki lukru wymieszać razem. Wystudzony sernik polukrować i udekorować pozostałą resztą
Kolorowa kuchnia ElkiJarska sałatka z gotowanych pieczarek z dodatkiem jajek na twardo, tartego sera żółtego i szczypiorku, podana z sosem majonezowo-jogurtowym. To bardzo popularna sałatka w moim
Kuchnia MagdaLenyPomału należy pożegnać się z letnimi owocami, już nawet maliny się skończyły. Na szczęście zostały jeszcze brzoskwinie, winogrona czy gruszki. Dzisiejszymi bohaterkami będą brzoskwinie w połączeniu
ciastkarnia na kruchym spodzieSZCZYPTA CHILI - Ciasteczka francuskie z serem i truskawką KULINARNA MANIUSIA - Lody truskawkowe MOJE MAŁE CZAROWANIE - Pianka jogurtowa z truskawkami na zimno MARCEPANOWY KĄCIK - Panna cota z truskawkami NA CIASTECZKOWYCH PAPIERACH - Pasiasty misz-masz truskawkowo - jagodowy KUCHNIA I PODRÓŻE - Ciasto truskawkowe na zimno MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Deserki piankowe z galaretk ą i truskawkami PIEKIELNA KUCHNIA ANETY -Truskawkowa rozkosz, czyli czekoladowa
Grunt to przepis!SZCZYPTA CHILI - Ciasteczka francuskie z serem i truskawką KULINARNA MANIUSIA - Lody truskawkowe MOJE MAŁE CZAROWANIE - Pianka jogurtowa z truskawkami na zimno MARCEPANOWY KĄCIK - Panna cota z truskawkami NA CIASTECZKOWYCH PAPIERACH - Pasiasty misz-masz truskawkowo - jagodowy KUCHNIA I PODRÓŻE - Ciasto truskawkowe na zimno
Grunt to przepis!Natychmiast przelewamy mieszank\u0119 \u017celatynow\u0105 do masy jogurtowej i miksujemy ca\u0142o\u015b\u0107 na wysokich obrotach miksera.","text":"W osobnej miseczce umieszczamy \u017celatyn\u0119 i zalewamy j\u0105 wrz\u0105tkiem. Dok\u0142adnie mieszamy by pozby\u0107 si\u0119 wszelkich grudek. Natychmiast przelewamy mieszank\u0119 \u017celatynow\u0105 do masy jogurtowej i miksujemy ca\u0142o\u015b\u0107 na wysokich obrotach(...)wrzątkiem. Dokładnie mieszamy by pozbyć się wszelkich grudek. Natychmiast przelewamy mieszankę żelatynową do masy jogurtowej i miksujemy całość na wysokich obrotach miksera. Przygotowaną masę wylewamy na schłodzony spód z ciasteczek. Wierzch dekorujemy świeżymi borówkami amerykańskimi. Wkładamy do lodówki na co najmniej 100 minut, by ciasto sernik stężał i dał się kroić. Uwagi: Zamiast przygotowywania sernika chałwowego w jednej większej blaszce
ProstePesto.pl