cytrynowej galaretki, śmietanki i bananów, smaku dopełnia gorzka czekolada a agrestowa galaretka i garść winogron to kropka nad „i” ekspresowe wykonanie nie licząc czasu tężenia galaretek i mamy smaczne ciasto na słodki poczęstunek. Polecam! Składniki: Forma 24/24 cm 150 g podłużnych biszkoptów 330 g jogurtu naturalnego gęstego 1 szklanka słodkiej śmietany 30% ½ szklanki cukru pudru 2 galaretki cytrynowe Dr.Oetker(...)jogurt wymieszany z cukrem pudrem , wlać tężejącą galaretkę cytrynową , zmiksować, wsypać czekoladę oraz dodać pokrojone banany, wymieszać szpatułką. Formę wyłożyć podłużnymi biszkoptami, wylać masę jogurtową, wygładzić łyżką. Galaretki agrestowe rozpuścić w 700 ml wrzątku, na cieście ułożyć umyte i osuszone winogrona oraz pokrojone banany zalać tężejącą galaretką, włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego
Wanilia i Kardamongdzie trzeba, czyli nie przy ciescie, bo inaczej bym nie zrobila tak glupich, szkolnych bledow. A zapowiadalo sie tak pieknie, lekkie ciasto jogurtowo-smietankowe z truskawkami, na cieniutkim biszkopcie. Biszkopt byl bez zarzutu, masa jogurtowa rowniez. Za to polaczenie tego wszystkiego w jedna, spojna calosc jakos przeszlo moje mozliwosci. Mimo pewnych trudnosci jakos wyszlam z opresji, ale az wstyd
Przysmaki KarolkiSezon na owoce w pełni, więc tym razem ciasto z czereśniami i oczywiście galaretką, ponieważ takie moje dzieci lubią najbardziej. Składniki: ( blacha 25x21) Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jogurtowa: 400 g jogurtu greckiego 2 galaretki malinowe 2 szklanki gorącej wody Galaretka: 2 galaretki wiśniowe(...)jednym żółtku i chwilę ubijać. Przesiane oby dwie mąki z proszkiem do pieczenia dodać do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 25 minut w temp. 170 stopni C. Masa jogurtowa: Jedną galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody i odstawić do zastygnięcia. Następnie pokroić w kostkę. Drugą galaretkę również rozpuścić w szklance
talerz przyjemnościDawno nie było czekoladowo na codojedzenia. Babka czekoladowa jogurtowa to kolejny czekoladowy wypiek, który na pewno przypadnie Wam do smaku. Bardzo lubię ucierane babki , wilgotne i pachnące czekoladą. Tej nic dodać nic ująć. Baba jak się patrzy! Użyłam starej foremki do babki. Prosta, metalowa i dosyć wysoka. Stara jak świat! Zupełnie zapomniałam, że ją mam. Przydała się dzisiaj. Babka wyrosła(...)Umieść wszystkie składniki w naczynium które można umieścić na garnku z gotującą wodą. Rozpuść składniki w kąpieli wodnej, wymieszaj i lekko ostudź. Posmaruj ostudzone ciasto ganache i udekoruj kolorową posypką. Smacznego! The post Babka czekoladowa jogurtowa appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaKoniecznie z ulubionymi warzywami i koniecznie bez mięsa. Za to z przepysznym camembertem i masą jajeczno-jogurtową... Muszę powiedzieć, że dawno nie jadłam czegoś tak dobrego! (moja ciocia i mama również były zachwycone...:)) Delikatny farsz idealnie komponuje się z francuskim ciastem. Danie jest lekkie, zdrowe, kolorowe... w sam raz na spotkanie ze znajomymi w plenerze :) Polecam! Składniki(...)odstawić. Formę do tarty natłuścić, oprószyć bułką tartą, a następnie wyłożyć ciastem. Dno nakłuć widelcem,a następnie podpiec w piekarniku przez ok. 10 min. Jajka roztrzepać z jogurtem, cebulą, czosnkiem oraz przyprawami. Na podpieczonym spodzie wyłożyć różyczki brokułów i kawałki sera. Zalać całość masą jajeczno-jogurtową. Na koniec ułożyć kawałki pomidorków pokrojonych w ćwiartki. Piec przez ok. 25 minut. Ostudzić
Kuchnia Ellieprzepisów sprawdzić jako pierwszy. Z drugiego dylematu wyręczył mnie mój 11,5-letni Syn otwierając książkę "na chybił-trafił" na stronie z cytrynowo-jogurtową babką. Po niespełna godzinie w domu unosił się obezwładniający zapach domowego ciasta, które na pewno podbije też Wasze serca. Jest bardzo proste w wykonaniu - składniki tylko miesza się w misce, długo pozostaje świeże (wiem(...)upiekł jeszcze jedno! Pod przepisem na babkę znajdziecie szczegóły konkursu, w którym dzięki uprzejmości wydawnictwa Albatros mam dla Was 2 egzemplarze "Szybko, świeżo, prosto" Donny Hay. BABKA CYTRYNOWO-JOGURTOWA DONNY HAY /przepis cytuję za Donną Hay z książki "Szybko, świeżo, prosto"/ 2 jajka 180 ml oleju 1 łyżka skórki startej z cytryny 2 łyżki soku z cytryny (daję więcej
KUCHARNIAWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Prosta babka jogurtowa. Nie wymaga dużego nakładu pracy. Wystarczy 15 minut, aby ją przygotować, a później wstawić tylko do piekarnika
Marta Gotujeprzypomina ptasie mleczko Wykorzystałam do przygotowania ciasta małą tortownicę o śr. 18 cm, więc Piotrek nie będzie wciskał w siebie całej blachy, jak dotąd miał w zwyczaju Jeśli ktoś ma ochotę na serniki z sera to zapraszam po przepisy: – sernik królewski – sernik nowojorski – sernik kajmakowy – sernik pomarańczowy Sernik jogurtowy jest bardzo smaczny, z pewnością będziecie zadowoleni
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędokładnie wymieszać za pomocą miksera na jednolitą masę. Dwa białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Ubite białka dodać do masy jogurtowej, delikatnie wymieszać. Blaszkę lub żaroodporne prostokątne naczynie wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto do blaszki. Wymiary blaszki 23-20 cm, lu trochę większa 25 x 20 cm. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 170 C i piec godzinę. Następnie
Kuchnia PokoleńPonad miesiąc temu podzieliłam się z Wami przepisem na szybki pyszny placek owsiano-jogurtowy z malinami i rabarbarem . W zeszłym tygodniu dostałam od sąsiadki swojskie śliwki. Od razu przyszło mi na myśl zrobienie ciasta ucieranego. Pomyślałam, jak smakowałoby połączenie ciasta czekoladowego ze śliwkami, bo nigdy takiego nie jadłam. Do tego zwiększyłam ilość płatków owsianych. Wyszło rewelacyjnie. Jak się Zuzia zajadała
Anioszek w kuchniGalaretka jogurtowa z owocami granatu. Zachciało mi się czegoś słodkiego, ale dla mnie samej nie chciało mi się piec ciasta. Ale ochota na słodkie mi nie przeszła, postanowiłam zrobić coś innego: deser na zimno z owocami. W lodówce miałam jogurt i owoce granatu, zrobiłam więc jogurtową galaretkę z granatem. Deser stał w lodówce całą noc, więc konsystencja jogurtowej pianki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSernik z kokosową bezą Sernik z musem mango Ciasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Euforia czekoladowo makowa Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Makowa pokusa Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Sernik jogurtowy z mango Jagodowo kokosowa pianka Przekładańce: Pawi ogon Capuccino
Cynamonowe szczęścieCiasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Euforia czekoladowo makowa Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Sernik jogurtowy z mango Jagodowo kokosowa pianka Przekładańce: Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa
Cynamonowe szczęściedeser jadam owoce. Czasami zamiast owoców serwuję koktajle. Gdy robię desery dla gości lub na weekend, to zawsze staram się dodać do nich dużo owoców, a nawet warzyw (np. ciasto z dynią lub marchewką). Na kolację jadam lekkie sałatki lub piję koktajle warzywne. Ile warzyw i owoców należy spożywać dziennie? Najlepiej 400 g podzielone na 5 porcji - każda po około(...)DESERY: Orzeźwiający koktajl z jagodami, roszponką i limonką Koktajl ananasowy Gofry migdałowe z sosem jogurtowym i owocami leśnymi Tarta z jagodami Domowy kisiel owocowy Jesienne ciasto z dynią, marchewką i żurawiną Fit ciasto kokosowe z owocami Ciasto czekoladowe z dynią
Passions hobbies lifeSzybkie i efektownie prezentujące się danie obiadowe. :-) Do podania z lekkimi warzywami lub sałatką i jogurtowym sosem. Z podanych składników wyjdą nam 3 porcje. 1 arkusz ciasta francuskiego 2 nieduże filety 1 cebula 250g świeżego szpinaku gyros, sól, pieprz sezam 1 jajko olej 1. Filet i cebulę kroimy w kostkę, posypujemy obficie przyprawą gyros i podsmażamy na rozgrzanym
Szefowa kuchni