jogurtowe ciasto - 2678 przepisów (strona:86/179)

Tort kasztanowo-kakaowy z jogurtowym kremem i czereśniami (bez glutenu, cukru białego) 139

dużych jajka -20g skrobi z tapioki (lub ziemniaczanej/kukurydzianej) -90g mąki kasztanowej Incola -35g kakao -200g ksylitolu -2 łyżki oleju rzepakowego -szczypta soli Krem jogurtowo-kokosowy -400-500g serka homogenizowanego -400g jogurtu typu greckiego -ksylitol -sok z połówki cytryny -mąka kokosowa ok 4 łyzki Polewa daktylowo-kakaowa -80g daktyli -3 łyżki gorzkiego kakao - ½ szkl(...)pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Ostudzony biszkopt podzielić na 3 równe blaty. KREM JOGURTOWO-KOKOSOWY Serek i jogurt wymieszać, dodać dowolną ilość ksylitolu i sok z cytryny. Do masy wsypać 4 łyżki mąki kokosowej, wymieszać i zostawić

Candy Pandas
SERNIK NA ZIMNO O SMAKU KIWI Z GALARETKĄ CYTRYNOWĄ 235

galaretką cytrynowy, bez pieczenia, szybko i łatwo się przygotowuje. Delikatnie kwaskowy orzeźwiający idealny na lato. Do przygotowania kremu posłużył mi przepis z ciasta Łabędzi puch SKŁADNIKI 100 – 120g biszkoptów okrągłych 100 – 120g  biszkoptów podłużnych Masa jogurtowa 600 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru 2 kiwi 2 galaretki kiwi Krem 2 kajzerki 2 ,5 szkl mleka(...)wyłożyć masę serową, wstawić do lodówki na około 10 minut aby zaczęła tężeć. Na stężałą masę serową wyłożyć podłużne biszkopty. Na biszkoptach rozsmarować ¾ kremu kajzerkowego. Na wierzchu ciasta wyszpryować pozostały krem tworząc kratkę. Całości zalać tężejącą galaretką cytrynową i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

RAROSSA
Serowy torcik very berry 150

Serowy torcik very berry to dwie biszkoptowe warstwy, masa serowo- jogurtowa, galaretka i mnóstwo sezonowych jagód. W ten sposób można przemycić nawet czarną porzeczkę. Nielubianą, a taką bogatą w witaminę c. Torcik jest delikatny, orzeźwiający, idealny na ciepłe dni. Jeśli lubicie ,,mokre“ ciasta, biszkopt można nasączyć sokiem pomarańczowym lub słabą herbatą. Chociaż, gdy ciasto trochę

dolcevitainmykitchen
Babka drożdżowa nadziana rodzynkami 153

Babka to wypiek obowiązkowy na wielkanocnym stole. Na blogu znajdziecie kilka przepisów na babki (np. piaskową, jogurtową czy galaretkową). Dzisiaj prezentuje przepis na tradycyjną babkę drożdżową nadzianą rodzynkami. Obowiązkowo przed podaniem należy ją polukrować lukrem, ponieważ do samego ciasta jest dodana bardzo mała ilość cukru. Babka z poniższego przepisu jest miękka, puszysta i długo zachowuje świeżość.  Składniki na dwie

Ugotować
Dip jogurtowo-migdałowy 161

jogurtowo-migdałowy to propozycja zastąpienia tradycyjnego dipu czosnkowego aromatycznym smakiem migdałów. Dip jogurtowo-migdałowy będzie pasował do dań podawanych na ciepło jak i na zimno. Oto kilka propozycji: pieczone ziemniaki w mundurkach, papryka w cieście na ciepło, tradycyjne placki ziemniaczane z cebulką, pomidory faszerowane i zapiekane, domowe knysze z cebulą, cukinia z mozzarellą, smażona cukinia, faszerowane... Więcej The post

Magiczny Garnek
Domowe, mięciutkie bułeczki jogurtowe 154

domowymi konfiturami, których w spiżarni mojej siostry jest całe mnóstwo. Fantastycznie smak tego pieczywa podkreśli miód, a żywieniowi minimaliści spałaszują je po prostu z masełkiem. Palce lizać! Mięciutkie bułeczki jogurtowe Składniki: 1 łyżka miodu (20 g) 25 g drożdży 100 ml ciepłego mleka (100 g) 180 gęstego jogurtu (najlepiej greckiego) o temperaturze pokojowej 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno(...)oraz mleko, mieszamy 2,5 minuty/37stopni/obr.2, odstawiamy na 10 minut, następnie dodajemy jogurt, olej, jajko, sól oraz mąkę przesianą przez sitko, wyrabiamy ciasto 3 minuty/interwał. Dalej postępujemy zgodnie z przepisem powyżej. Przepis na Mięciutkie bułeczki jogurtowe w wersji do wydruku i PDF. Artykuł Domowe, mięciutkie bułeczki jogurtowe pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
Puszyste muffiny z mango i jogurtem, bez masła (Muffin allo yogurt e mango, senza burro) 232

mąkę oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem trzcinowym i cukrem waniliowym; dodajemy jogurt, dokładnie mieszamy.  Do jogurtowej masy stopniowo dodajemy mąkę.  Na sam koniec dodajemy mango pokrojone w kostkę. Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do foremek na muffiny. Muffiny pieczemy ok. 15-20 minut w piekarniku

La grande e la piccola cuoca
Pączki jogurtowe – Fritule 215

Fritule to świąteczne chorwackie ciasto przygotowane specjalnie na święta Bożego Narodzenia. Przypominają małe pączki, włoskie zeppole i holenderską świąteczną przekąskę „oliebollen” („kulki oleju”). Są one zazwyczaj aromatyzowane rumem i skórką cytrusową. Mogą zawierać rodzynki i są zwieńczone cukrem pudrem. Pączki jogurtowe – Fritule. Składniki: - 200 g mąki tortowej - 180 g jogurtu greckiego - 2 jaja - 2 łyżki drobnego(...)pomocy drugiej wkładamy do gorącego tłuszczu. Łyżeczki odkładamy do miseczki z zimnym olejem, co zapobiegnie przyklejaniu się ciasta. Pączki smażymy na złoty kolor, na średnim ogniu. Usmażone przekładamy na papierowe ręczniki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe oprószamy cukrem pudrem. Pączki jogurtowe – Fritule to małe umilacze do kawy, herbaty, czy dla niespodziewanych gości. Najlepsze są zaraz po usmażeniu. Aromatyczne

mojewypiekiinietylko
Pączki jogurtowe – Fritule 527

Fritule to świąteczne chorwackie ciasto przygotowane specjalnie na święta Bożego Narodzenia. Przypominają małe pączki, włoskie zeppole i holenderską świąteczną przekąskę „oliebollen” („kulki oleju”). Są one zazwyczaj aromatyzowane rumem i skórką cytrusową. Mogą zawierać rodzynki i są zwieńczone cukrem pudrem. Pączki jogurtowe – Fritule. Składniki: - 200 g mąki tortowej - 180 g jogurtu greckiego - 2 jaja - 2 łyżki drobnego(...)pomocy drugiej wkładamy do gorącego tłuszczu. Łyżeczki odkładamy do miseczki z zimnym olejem, co zapobiegnie przyklejaniu się ciasta. Pączki smażymy na złoty kolor, na średnim ogniu. Usmażone przekładamy na papierowe ręczniki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe oprószamy cukrem pudrem. Pączki jogurtowe – Fritule to małe umilacze do kawy, herbaty, czy dla niespodziewanych gości. Najlepsze są zaraz po usmażeniu. Aromatyczne

mojewypiekiinietylko
Czebureki z warzywami i serem 111

czebureki robione z ciasta pierogowego. Co mogę powiedzieć? Nie idźcie tą drogą:) Ciasto na czebureki musi być specjalne, nie wystarczy jedynie zagnieść mąkę z wodą. Zresztą, mimo zaparzania mąki wodą, moje ciasto wcale nie jest jakoś specjalnie trudne czy czasochłonne, a w efekcie mam czebureki jak w karaimskiej knajpie na Krymie:) Nam najlepiej smakowały z jogurtowym sosem .  Polecam również

Obiad gotowy
Lubelski Kociołek- murzynek z patelni 233

gęstą masę. Nie przerywając ubijania dodajemy jogurt i olej. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakaem i powoli dodajemy do masy jajeczno-jogurtowej. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Porzeczki obtaczamy w mące i mieszamy z ciastem. Patelnię o średnicy 20 cm (najlepiej dość wysoką) wykładamy krążkiem wyciętym z papieru do pieczenia i delikatnie natłuszczonym. Do tak przygotowanego naczynia wylewamy

sierotka maRysia w kuchni
SAŁATKA Z KURCZAKIEM CURRY 157

Prosta sałatka na co dzień i od święta. Składa się dosłownie z dwóch głównych składników - selera naciowego oraz smażonego fileta z kurczaka. Ważnym składnikiem jest też

Kuchnia MagdaLeny
Bułeczki jogurtowe pszenne 211

right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bułeczki jogurtowe pszenne – Składniki: ok. 450g mąki pszennej tortowej typ 450 (czasami trochę mniej lub więcej mąki – zależy to od chłonności samej mąki, więc na początek daję 400g mąki, a potem stopniowo po trochu dosypuję tyle, by ciasto nie było ani za rzadkie ani za gęste). 8g drożdży suchych(...)producenta odpowiada to 25 g drożdży świeżych) 1 łyżeczka soli 200ml jogurtu naturalnego gęstego 100ml mleka 1 jajko 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju rzepakowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bułeczki jogurtowe pszenne – Wykonanie: Wszystkie składniki na bułeczki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę najlepiej przesiać przez sitko. Pierwszy etap różni się w zależności od tego, czy używa się drożdży świeżych

Kulinarne Przeboje
Jogurtowy sernik jagodowy na zimno 270

Sezon owoców letnich w pełni. Nic tylko wybierać, przebierać... Czasami decyzja jest bardzo trudna. Człowiek przechadza się między straganami i kupiłby wszystko... Dziś padło na jagody

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto kakaowo-bananowe 193

poważniejszy obserwujący wiernych z kościelnych ikon i obrazów są bohaterami, którzy potrafią we współczesnym człowieku obudzić... no właśnie - człowieka. U nas aromatyczne i jeszcze cieplutkie ciasto kakaowo-bananowe! :) Ciasto kakaowo-bananowe (Na podstawie przepisu  z bloga   kwestia smaku) Składniki: 5 dużych dojrzałych bananów 1 kostka masła 1 szklanka  jogurtu naturalnego   50 g kakao 200 g mąki(...)Zmień szybkość obrotów miksera na mniejsze i do powstałej masy dodawaj na zmianę wymieszane suche składniki i masę bananowo-jogurtową. ·         Przygotuj podłużną foremkę o długości około 35 cm , wyłóż papierem do pieczenia, przelej ciasto i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni przez około 1 godzinę

Moja Mama Gotuje