każdym dżemem, owocami, kefirem, jogurtem czy serkiem homogenizowanym. Do ich zrobienia potrzebujecie kilku składników, które zazwyczaj znajdują się w każdej lodówce. Z poniższej porcji ciasta wyjdzie Wam około 12 śniadaniowych, lekkich placuszków jogurtowych. Smażcie je na dobrze rozgrzanym oleju, po kilka minut z jednej strony i podajcie kiedy są jeszcze ciepłe. Placuszki mogą być także dobrym pomysłem na drugie śniadanie
Kuchnia BazyliiFrancuska tarta z morelami i pyszną polewą to idealne ciasto na upały. Morelową tartę można piec często i nigdy się nie znudzi. Spód z kruchego ciasta, na to dojrzałe morele i polewa jogurtowo-jajeczna, która smakuje
dolcevitainmykitchenMusicie spróbować, tym bardziej że marka ogłosiła właśnie KONKURS . Zapraszam do innych moich przepisów na desery: – przepis na chałwę – ciastka brownie – jogurtowe muffiny z borówkami – ciasteczka migdałowe – jabłka w cieście – róże z ciasta francuskiego – wafle z kajmakiem – creme brulee GRUSZKI PIECZONE W MIODZIE Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki
nietylkopasta.plPierogi z owocami lata, tym razem z borówką amerykańską. Polane słodkim sosem jogurtowym z kokosem. Idealne na letni, lekki obiad. CIASTO NA PIEROGI: 3 szklanki mąki 1 1/2 szklanki gorącego mleka szczypta soli ok 300 g borówek amerykańskich cukier SOS KOKOSOWY: 400 g śmietany 12% 3 łyżki cukru 3 łyżki wiórek kokosowych Na stolnicę przesiać mąkę, dodać sól, zrobić
https:KKuchniaMniamdrodzy Pączki serowe w kilka chwil Faworki trydenckie (bez śmietany) Serowo-jogurtowe pączki 3-minutowe Szybkie mini pączki z bananami Szybkie mini pączki waniliowe Oponki jogurtowe Faworki na jogurcie Smażone banany w kokosowym cieście Gruszka azjatycka w cynamonowym cieście (w podobny sposób można przygotować jabłka
Słodkie okruszkiBardzo smaczny podwieczorek. Jadłam coś podobnego w jednym z kebabów warszawskich. Ponieważ nie łączę węglowodanów z mięsem, to nie zamówiłam wtedy zwykłego kebaba w cieście, tylko wzięłam sałatkę z bakłażana z sosem jogurtowym. Pomyślałam, że ten smak już znam, więc w domu zaczęłam sobie robić coś podobnego z różnych warzyw. A dzisiaj cukinia z pieczarkami i sos jogurtowy czosnkowo
Szczęśliwa kuchniaBardzo smaczny podwieczorek. Jadłam coś podobnego w jednym z kebabów warszawskich. Ponieważ nie łączę węglowodanów z mięsem, to nie zamówiłam wtedy zwykłego kebaba w cieście, tylko wzięłam sałatkę z bakłażana z sosem jogurtowym. Pomyślałam, że ten smak już znam, więc w domu zaczęłam sobie robić coś podobnego z różnych warzyw. A dzisiaj cukinia z pieczarkami i sos jogurtowy czosnkowo
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compaseczki Kalafiora dzielimy na malutkie różyczki. Podajemy polaną sosem jogurtowym 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-pora-ogorka-kalafiora-sosem-jogurtowym/ BosowKuchni Artykuł Surówka z pora, ogórka i kalafiora z sosem jogurtowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkugotujemy w osolonej wodzie ok. 10 min. 5. Por kroimy w plasterki. 6. Jogurt mieszamy z jajkiem i przyprawami. 7. Formę wykładamy rozwałkowanym ciastem. 8. Na ciasto nakładamy warzywa i zalewamy masą jajeczno-jogurtową. 9. Całość posypujemy startą Mozarellą i pieczemy ok. 40 min w 190⁰C. Tarta jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości, - β- karoten
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachpiekarnika, pozostawiamy w blaszce aż ostygnie. Odwracamy do góry dnem (bo ananasy opadną na dół, a w ten sposób będą się ładnie prezentowały, a i ciasto będzie idealnie równiutkie) i lukrujemy np. lukrem jogurtowym ( cukier puder wymieszany z jogurtem naturalnym).Gotowe
Rozpustne gotowaniearomat. Z białek i cukru ubij sztywną pianę. Delikatnie wymieszaj ją z pozostałą masą. Na koniec dodać skórkę pomarańczową. Tortownicę wyklej schłodzonym ciastem (spód i brzegi). Do środka wylej masę jogurtową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180st i piecz ok 1h. Wystudź w uchylonym piekarniku
Walijskie Pichceniegdyż przy jego użyciu można wyczarować prawdziwe pyszności, a nie zajmie nam to całej wieczności. Dziś propozycja przyrządzenia z niego prostych rożków z serkiem jogurtowym oraz owocami. Przepis przyda się, gdy macie w domu opakowanie ciasta francuskiego, a właśnie zadzwonili goście, że będą za 15 minut. ;) Rożki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (375 g) 200 g serka śmietankowego (np. Almette
Cooking Monsterciasta lekko mieszając tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować - wlać ciasto i piec w 200C około 45-50 minut zupełnie wystudzone ciasto dopiero wyjąć z blaszki i posypać cukrem pudrem - jogurtowy sernik jest bardzo delikatny i wilgotny.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsera na kruchym cieście z brzoskwiniami to pyszna i lekka alternatywa dla tradycyjnych serników. Jest bardzo delikatny, puszysty jak chmurka, a w smaku obłędny! Można powiedzieć: co to za sernik bez sera? Jednak ciasto smakuje dokładnie jak domowy sernik, choć jest zrobione na jogurcie naturalnym. Składniki na sernik bez sera na kruchym cieście (blacha o wym: 28x23(...)lodówki. Ciasto szybko zagniatamy ręką albo robotem kuchennym. Zawijamy je w folię i odkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy je i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 200 C piekarnika i pieczemy około 10 minut. Odstawiamy, aby ciasto się trochę przestudziło. W tym czasie można przygotować masę jogurtową. Jogurt i jajka
e-PrzepisyKulinarneDUGH. Brzmi tajemniczo. Cóż to takiego? Smaczne? A do jedzenie? A skąd? Z jakiego kraju? Jakie składniki? Jak smakuje?Już spieszę z odpowiedziami. DUGH jest to
W kuchni Karmel-itkiBiszkopt 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej (może być tortowa) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru pudru Szczypta soli, cukier waniliowy Krem śmietankowo-jogurtowy 500 ml śmietany kremówki 200 ml naturalnego jogurtu 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru pudru 300 g świeżych truskawek Galaretka truskawkowa Pieczemy biszkopt. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę(...)sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Pianę z białek wykładać warstwami na utarte żółtka, na przemian z przesianą mąką pszenną i ziemniaczaną. Wszystko delikatnie wymieszać łyżką lub łopatką. Ciasto wlać do natłuszczonej tortownicy (lub wyłożonej papierem do pieczenia) i piec ok. 40 min w 180 st. C. Po sprawdzeniu patyczkiem, patyczek powinien być suchy. Przygotować krem. Żelatyną rozpuścić w niewielkiej
Gotujemy i jemypieróg z nadzieniem z cebuli, ziemniaków, groszku i chilli. i Samosa mięsna – indyjski smażony pieróg z mięsnym nadzieniem z dodatkiem cebuli i groszku. Chrupiące ciasto wypełnione obficie ( po brzegi! ) farszem, podane z dodatkiem jogurtowego sosu. Obydwie wersje bardzo smaczne, ale wersja wege zdecydowanie bardziej ostra. Kolejno: Zupa marchewkowa z chilli i Pikantny krem z pomidorów. Obie zupy bardzo fajnie(...)ciężko się było zdecydować na jedno, dlatego wyjadałam z od siebie i od kolegi! Wyrazisty smak, wyczuwalny aromat przypraw, bardzo sycące, gorące, mięso rozpływające się w ustach. DESERY: Ciasto kawowo- cynamonowe baaaaardzo słodkie przez lukrową polewę, ale przy tym niezwykle smaczne, pachnące, wilgotne … a chlebek bananowy podany na ciepło z serkiem waniliowym z rodzynkami nieziemski, pachnący bananami, delikatny
Ostra na SłodkoBezglutenowa, niskowęglowodanowa tarta z owocami i masą jogurtową. Różowa, kobieca, niezwykle urocza i smaczna. Bez pieczenia, bez cukru i laktozy. Smaczna, lekka i zdrowa. Składniki: Ciasto: 100g mąki kokosowej 30g mąki ryżowej 2 jajka 80 ml oleju rzepakowego 2 łyżki stewii w proszku 1 łyżka kakao Masa: 2 łyżeczki żelatyny 400g jogurtu bez lakozy 1/2 mieszanki kompotowej HORTEX(...)wykładamy silikonową formę ciastem i nakłuwamy widelcem. Wkładamy do lodówki na 20min. Następnie pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach. Mieszankę kompotową blendujemy ze stewią i mieszamy z nasionami chia. Odstawiamy do lodówki na 15 min. Żelatynę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mieszamy z jogurtem. Tartę wykładamy najpierw zblendowanymi owocami, a następnie masą jogurtową. Odstawiamy
Czarnawisienkadodać owoce, napełnić foremki i piec. Pięknie pachną, świetnie smakują, są proste w wykonaniu. Nic dodać nic ująć! Do ciasta możecie wrzucić wszelakie owoce, zarówno te świeże, wybierzcie sezonowe, jak i mrożone (bez uprzedniego rozmrażania) – będzie pysznie! Muffiny jogurtowe z brzoskwiniami i płatkami migdałów SKŁADNIKI: 4 połówki brzoskwiń z puszki pokrojonych w kostkę 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej(...)połączenia. Formę na muffiny wypełniam papilotkami i wlewam ciasto do 2/3 wysokości foremki. Wtykam kilka kosteczek brzoskwiń, posypuję płatkami migdałów. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 C (grzanie góra plus dół, bez termoobiegu). Formę z muffinami układam na środkowej półce piekarnika, piekę 20 minut do złotego koloru. Muffinki jogurtowe z brzoskwiniami i płatkami migdałów gotowe! Smacznego
Zasmakuj KuchniParówki zawijane w ciasto francuskie to błyskawiczna przystawka na spotkanie ze znajomymi, albo kiedy odwiedzą nas niezapowiadani goście. Parówki zawijane w ciasto francuskie to z całą pewnością jedno z najlepszych dań jakie lubią dzieci. Podczas zawijania parówek w ciasto francuskie możemy polać je ketchupem, albo podać go jako osobny dodatek. Idealnie również pasował będzie tutaj jogurtowy sos czosnkowy. Aby było
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Potrzebowałam szybkie ciasto na imieniny. Mąż zażyczył sobie coś ze śliwkami. można było zrobić swoje znane jogurtowe, ale przecież nie można robić ciągle tego samego i zaczęłam przeszukiwać internet. Ze znalezionych przepisów wybrałam ten ze strony moje wypieki . Ciasto wyszło pyszne wilgotne, bardzo szybko zniknęło z domu, a dzieci były zachwycone, tylko młodsze zrobiło bleee na widok śliwek
Państwo Wojtczuk gotujądać odrobinę więcej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie 1 łyżka kwaśnej śmietany Masa jogurtowa: 1200g jogurtu naturalnego typu greckiego 5 białek 3/4 szkl. cukru drobnego do wypieków (kryształu jw. można więcej) 2 budynie o smaku malinowym Dodatkowo: 1 słoik żurawiny (260g) Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy kawałki masła, cukier i żółtka. Całość siekamy nożem na kruszonkę(...)owijamy je folią i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Schłodzony kawałek ciasta (jeśli są nierówne to ten większy) wałkujemy na wielkość dna formy (może być potrzeba lekkiego oprószenia mąką w czasie wałkowania) i wykładamy dno. Forma 23x28cm. Masa jogurtowa: Białka ubijamy na sztywno, pod koniec stopniowo dodajemy cukier i dalej ubijamy aż całkowicie się w pianie rozpuści. Wsypujemy proszek
Kolorowy Przepisownikmielonych 232 g mąki pszennej 125 g masła zimnego 3 żółtka szczypta soli 2 łyżki cukru pudru masa jogurtowa: 330 ml śmietany kremówki 30 % 400 g jogurtu greckiego 100 g cukru 1 łyżka cukru trzcinowego 40 dkg śliwek 3 jajka Ciasto kruche: Mąkę przesiewam do miski, dodaję żółtka, pokrojone masło zimne, sól, puder, migdały mielone i kroję nożem składniki. Zagniatam(...)Ciasto przekładam do formy i dociskam brzegi. Z reszty ciasta która mi została wycinam motylki piekę na blaszce osobnej temp 160 stopni przez 13 minut. Tartę nakłuwam widelcem przed włożeniem do piekarnika. Wstawiam do nagrzanego temp 200 stopni na 15 minut aż się zarumieni lekko. Masa jogurtowa: Do miski przekładam jogurt, śmietanę, żółtka, cukier i mieszam mikserem. Śliwki pozbawiam pestek
wesoła kuchniaowoce jagodowe. Bardzo polecam… (przepis autorski). Złote podkładki pod tort znajdziecie w sklepie OpakowaniaCukiernicze.pl . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort z kremem jogurtowym i borówkami, jeżynami Składniki: Biszkopt: 5 jajek – osobno żółtka i białka 210g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 180g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią(...)wierzch jajecznej masy. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką lub szpatułką ( patrz FILM ). 4. Dwie tortownice o średnicy 21-22cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do jednej przełożyć 1/3 ciasta, a do drugiej przełożyć resztę ciasta, wyrównać. Blaszki wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40-45 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 5. Ostygnięte biszkopty wyjąć
Mała Cukierenka