jogurtowe ciasto - 2678 przepisów (strona:80/179)

Tarta drożdżowa z warzywami 112

gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 min. 5. Por kroimy w plasterki. 6. Jogurt mieszamy z jajkiem i przyprawami. 7. Formę wykładamy rozwałkowanym ciastem. 8. Na ciasto nakładamy warzywa i zalewamy masą jajeczno-jogurtową. 9. Całość posypujemy startą Mozarellą i pieczemy ok. 40 min w 190⁰C. Tarta  jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości, - β- karoten

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Biszkopt z ananasem. 167

piekarnika, pozostawiamy w blaszce aż ostygnie. Odwracamy do góry dnem (bo ananasy opadną na dół, a w ten sposób będą się ładnie prezentowały, a i ciasto będzie idealnie równiutkie) i lukrujemy np. lukrem jogurtowym ( cukier puder wymieszany z jogurtem naturalnym).Gotowe

Rozpustne gotowanie
CIASTO Z JOGURTÓW GRECKICH A'LA SERNIK 192

aromat. Z białek i cukru ubij sztywną pianę. Delikatnie wymieszaj  ją z pozostałą masą. Na koniec dodać skórkę pomarańczową.  Tortownicę wyklej schłodzonym ciastem (spód i brzegi). Do środka wylej masę jogurtową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180st i piecz ok 1h. Wystudź w uchylonym piekarniku

Walijskie Pichcenie
Rożki ciasta francuskiego z serkiem i owocami 150

gdyż przy jego użyciu można wyczarować prawdziwe pyszności, a nie zajmie nam to całej wieczności. Dziś propozycja przyrządzenia z niego prostych rożków z serkiem jogurtowym oraz owocami. Przepis przyda się, gdy macie w domu opakowanie ciasta francuskiego, a właśnie zadzwonili goście, że będą za 15 minut. ;) Rożki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (375 g) 200 g serka śmietankowego (np. Almette

Cooking Monster
jogurtowy sernik z winogronami pieczony... 181

ciasta lekko mieszając tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować - wlać ciasto i piec w 200C około 45-50 minut zupełnie wystudzone ciasto dopiero wyjąć z blaszki i posypać cukrem pudrem - jogurtowy sernik jest bardzo delikatny i wilgotny.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik bez sera na kruchym cieście 74

sera na kruchym cieście z brzoskwiniami to pyszna i lekka alternatywa dla tradycyjnych serników. Jest bardzo delikatny, puszysty jak chmurka, a w smaku obłędny! Można powiedzieć: co to za sernik bez sera? Jednak ciasto smakuje dokładnie jak domowy sernik, choć jest zrobione na jogurcie naturalnym.   Składniki na sernik bez sera na kruchym cieście (blacha o wym: 28x23(...)lodówki. Ciasto szybko zagniatamy ręką albo robotem kuchennym. Zawijamy je w folię i odkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy je i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 200 C piekarnika i pieczemy około 10 minut. Odstawiamy, aby ciasto się trochę przestudziło. W tym czasie można przygotować masę jogurtową. Jogurt i jajka

e-PrzepisyKulinarne
DUGH - NAPÓJ JOGURTOWY Z IRANU. 231

DUGH. Brzmi tajemniczo. Cóż to takiego? Smaczne? A do jedzenie? A skąd? Z jakiego kraju? Jakie składniki? Jak smakuje?Już spieszę z odpowiedziami. DUGH jest to

W kuchni Karmel-itki
Tort śmietankowo-jogurtowy z truskawkami 120

Biszkopt 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej (może być tortowa) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru pudru Szczypta soli, cukier waniliowy Krem śmietankowo-jogurtowy 500 ml śmietany kremówki 200 ml naturalnego jogurtu 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru pudru 300 g świeżych truskawek Galaretka truskawkowa Pieczemy biszkopt. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę(...)sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Pianę z białek wykładać warstwami na utarte żółtka, na przemian z przesianą mąką pszenną i ziemniaczaną. Wszystko delikatnie wymieszać łyżką lub łopatką. Ciasto wlać do natłuszczonej tortownicy (lub wyłożonej papierem do pieczenia) i piec ok. 40 min w 180 st. C. Po sprawdzeniu patyczkiem, patyczek powinien być suchy. Przygotować krem. Żelatyną rozpuścić w niewielkiej

Gotujemy i jemy
HURRY CURRY W RESTAURANT WEEK – #instamix 172

pieróg z nadzieniem z cebuli, ziemniaków, groszku i chilli. i Samosa mięsna – indyjski smażony pieróg z mięsnym nadzieniem z dodatkiem cebuli i groszku. Chrupiące ciasto wypełnione obficie ( po brzegi! ) farszem, podane z dodatkiem jogurtowego sosu. Obydwie wersje bardzo smaczne, ale wersja wege zdecydowanie bardziej ostra. Kolejno: Zupa marchewkowa z chilli i Pikantny krem z pomidorów. Obie zupy bardzo fajnie(...)ciężko się było zdecydować na jedno, dlatego wyjadałam z od siebie i od kolegi! Wyrazisty smak, wyczuwalny aromat przypraw, bardzo sycące, gorące, mięso rozpływające się w ustach. DESERY: Ciasto kawowo- cynamonowe baaaaardzo słodkie przez lukrową polewę, ale przy tym niezwykle smaczne, pachnące, wilgotne … a chlebek bananowy podany na ciepło z serkiem waniliowym z rodzynkami nieziemski, pachnący bananami, delikatny

Ostra na Słodko
Ombre tarta LCHF z owocami | bezglutenowa, bez laktozy, bez pieczenia, bez cukru, niskowęglowodanowa | 142

Bezglutenowa, niskowęglowodanowa tarta z owocami i masą jogurtową.  Różowa, kobieca, niezwykle urocza i smaczna. Bez pieczenia, bez cukru i laktozy.  Smaczna, lekka i zdrowa. Składniki: Ciasto: 100g mąki kokosowej 30g mąki ryżowej 2 jajka 80 ml oleju rzepakowego 2 łyżki stewii w proszku 1 łyżka kakao Masa: 2 łyżeczki żelatyny 400g jogurtu bez lakozy 1/2 mieszanki kompotowej HORTEX(...)wykładamy silikonową formę ciastem i nakłuwamy widelcem. Wkładamy do lodówki na 20min. Następnie pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach.  Mieszankę kompotową blendujemy ze stewią i mieszamy z nasionami chia. Odstawiamy do lodówki na 15 min. Żelatynę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mieszamy z jogurtem.  Tartę wykładamy najpierw zblendowanymi owocami, a następnie masą jogurtową.  Odstawiamy

Czarnawisienka
Muffiny jogurtowe z brzoskwiniami i płatkami migdałów 126

dodać owoce, napełnić foremki i piec. Pięknie pachną, świetnie smakują, są proste w wykonaniu. Nic dodać nic ująć! Do ciasta możecie wrzucić wszelakie owoce, zarówno te świeże, wybierzcie sezonowe, jak i mrożone (bez uprzedniego rozmrażania) – będzie pysznie! Muffiny jogurtowe z brzoskwiniami i płatkami migdałów SKŁADNIKI: 4 połówki brzoskwiń z puszki pokrojonych w kostkę 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej(...)połączenia. Formę na muffiny wypełniam papilotkami i wlewam ciasto do 2/3 wysokości foremki. Wtykam kilka kosteczek brzoskwiń, posypuję płatkami migdałów. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 C (grzanie góra plus dół, bez termoobiegu). Formę z muffinami układam na środkowej półce piekarnika, piekę 20 minut do złotego koloru. Muffinki jogurtowe z brzoskwiniami i płatkami migdałów gotowe!   Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Parówki zawijane w ciasto francuskie 175

Parówki zawijane w ciasto francuskie to błyskawiczna przystawka na spotkanie ze znajomymi, albo kiedy odwiedzą nas niezapowiadani goście. Parówki zawijane w ciasto francuskie to z całą pewnością jedno z najlepszych dań jakie lubią dzieci. Podczas zawijania parówek w ciasto francuskie możemy polać je ketchupem, albo podać go jako osobny dodatek. Idealnie również pasował będzie tutaj jogurtowy sos czosnkowy. Aby było

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śmietankowe ciasto ze śliwkami 167

Potrzebowałam szybkie ciasto na imieniny. Mąż zażyczył sobie coś ze śliwkami. można było zrobić swoje znane jogurtowe, ale przecież nie można robić ciągle tego samego i zaczęłam przeszukiwać internet. Ze znalezionych przepisów wybrałam ten ze strony moje wypieki . Ciasto wyszło pyszne wilgotne, bardzo szybko zniknęło z domu, a dzieci były zachwycone, tylko młodsze zrobiło bleee na widok śliwek

Państwo Wojtczuk gotują
Styropian z żurawiną, czyli "sernik" na jogurtach greckich 164

dać odrobinę więcej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie 1 łyżka kwaśnej śmietany Masa jogurtowa: 1200g jogurtu naturalnego typu greckiego 5 białek 3/4 szkl. cukru drobnego do wypieków (kryształu jw. można więcej) 2 budynie o smaku malinowym Dodatkowo: 1 słoik żurawiny (260g) Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy kawałki masła, cukier i żółtka. Całość siekamy nożem na kruszonkę(...)owijamy je folią i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Schłodzony kawałek ciasta (jeśli są nierówne to ten większy) wałkujemy na wielkość dna formy (może być potrzeba lekkiego oprószenia mąką w czasie wałkowania) i wykładamy dno. Forma 23x28cm. Masa jogurtowa: Białka ubijamy na sztywno, pod koniec stopniowo dodajemy cukier i dalej ubijamy aż całkowicie się w pianie rozpuści. Wsypujemy proszek

Kolorowy Przepisownik
Migdałowa tarta z jogurtem i śliwkami 113

mielonych 232 g mąki pszennej 125 g masła zimnego 3 żółtka szczypta soli 2 łyżki cukru pudru masa jogurtowa: 330 ml śmietany kremówki 30 % 400 g jogurtu greckiego 100 g cukru 1 łyżka cukru trzcinowego 40 dkg śliwek 3 jajka Ciasto kruche: Mąkę przesiewam do miski, dodaję żółtka, pokrojone masło zimne, sól, puder, migdały mielone i kroję nożem składniki. Zagniatam(...)Ciasto przekładam do formy i dociskam brzegi. Z reszty ciasta która mi została wycinam motylki piekę na blaszce osobnej temp 160 stopni przez 13 minut. Tartę nakłuwam widelcem przed włożeniem do piekarnika. Wstawiam do nagrzanego temp 200 stopni na 15 minut aż się zarumieni lekko. Masa jogurtowa: Do miski przekładam jogurt, śmietanę, żółtka, cukier i mieszam mikserem. Śliwki pozbawiam pestek

wesoła kuchnia