Deser z perełkami tapioki mango – matcha – jogurt – granat

Deser z perełkami tapioki  mango – matcha – jogurt –  granat

Deser z perełkami tapioki mango – matcha – jogurt – granat

Przepis na : deser

Co to są perełki tapioki? To granulat wytwarzany ze skrobi pozyskiwanej z korzenia manioku. Skrobia z manioku jest formowana w granulki, w rozmiarach 1 do 8 milimetrów. Jak ugotować perełki tapioki? Polecam zawsze czytać instrukcję na opakowaniu. Wszystko zależy od produktu, według  niektórych opisów perełki należy  moczyć przed gotowaniem, według innych nie. Najczęściej gotuję 100 g surowych perełek tapioki, przecedzam i przechowuję w szklanym pojemniku w lodówce do 2 -3 dni. Dodaję do owsianek, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.