SKŁADNIKI: 200 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego skórka z 0,5 cytryny MOKRE SKŁADNIKI: 1 jajko 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml oleju Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni C. Brzoskwinie myjemy, obieramy i kroimy w 1 cm kostkę, odkładamy. W jednej misce mieszamy suche składniki
Rozpustne gotowanieśmietaną 4 średnie marchewki około 1,5 łyżki tartego chrzanu ze słoiczka (jeśli daję chrzan, który sama trę daję tylko 1 łyżeczkę) około 3 łyżek kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka cukru sól Marchewki obieramy, ścieramy na tarce o średnich oczkach, dodajemy chrzan, śmietanę, cukier i sól do smaku. Dokładnie mieszamy i gotowe :) Idealna
Rozpustne gotowaniemąki 1 jajko 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli pieprz do smaku 1/2-3/4 litra oleju do smażenia sos czosnkowy (u mnie 200 g twarożku, kilka łyżek śmietany kwaśnej lub jogurtu i 1-2 ząbki czosnku) dodatki (u mnie pozostałości z obiadu, czyli wieprzowina duszona w cebuli) Ziemniaki przeciskamy przez praskę lub dokładnie rozgniatamy, przekładamy do miski
Rozpustne gotowanieformę 24x28 cm lub tortownicę o średnicy 26-28 cm SKŁADNIKI MOKRE: 125 ml oleju lub roztopionego masła 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/3 szklanki (85 ml) jogurtu naturalnego, maślanki lub kwaśnej śmietany SKŁADNIKI SUCHE: 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cynamonu (w oryginale jest 1 łyżka, ale ja wolę subtelniejszy aromat) 1 i 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka
Rozpustne gotowaniezrobić, żeby deser smakował obłędnie? Dodać do niego czekoladę! Jeśli też tak uważacie mam dla Was wspaniały przepis na sos czekoladowy, idealny do lodów, owoców, naleśników, budyniów, jogurtów, bitej śmietany i całej reszty. Intensywny smak kakao, subtelnie podkreślony słodyczą sosu idealnie komponuje się z deserami. Bardzo polecam! A tu z lodami karmelowymi, na które przepis znajdziecie
Rozpustne gotowanieapetycznie? Dodam jeszcze, że są chrupiące i idealne na drugie śniadanie, do kawy, czy jako sycąca przekąska w ciągu dnia. Można je podać tradycyjnie, lub pokruszyć i dodać do jogurtu naturalnego. Nam bardzo smakują, więc polecam ;) Składniki na ciasteczka owsiane na 8-10 sztuk: 100 g płatków owsianych 80 g mąki żytniej 50 g mąki krupczatki (można zastąpić zwykłą
Rozpustne gotowanieblendera i miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy soli, pieprzu dla smaku i .. mamy gotowy krem z dyni. Rozlewamy nasz krem do głębokich talerzy. Gęstą śmietanę lub jogurt nakładamy łyżką do każdego z talerzy - osobno, tak aby ożywić nudny kolor dyni, posypujemy świeżą pietruszką. Razem z mężem uwielbiamy bardzo pikantne potrawy, jednak dla Waszego dobra w przepisze ograniczyłam ilość
dlaSmaQPewnie, że się da ale po co?! Skoro można łatwiej I lepiej ? :) 2 szklanki obranej czarnej porzeczki zmieszać z 200 ml jogurtu naturalnego. Zmiksować. W związku z tym, że chce aby koktajl był jak najbardziej fit - nie dodawałam cukru - mam jednak świadomo
dlaSmaQPamiętaj, by od czasu do czasu go wymieszać. Dodaj wszystkie pozostałe przyprawy i zmiksuj blenderem na gładko. Odstaw do wystudzenia. Dip jogurtowo-serowy z kolendrą: 1 szklanka jogurtu greckiego 100 g białego sera 2 ząbki czosnku mały pęczek kolendry (ewentualnie natki pietruszki) 1/2 zielonego ogórka Ogórka obierz i zetrzyj na tartce zaś czosnek i kolendrę drobno posiekaj
Food Squarekaszamanna.com / 2-3 porcje, 6 kokilek o średnicy 70 mm / Składniki: 250 g twarogu 2 duże jajka 2 łyżki miodu lub 4 łyżki cukru 150 g gęstego jogurtu naturalnego 3 łyżki budyniu waniliowego 90 g płatków owsianych ew. owoce, orzechy, czekolada itp. do masy Wszystkie składniki wymieszać w misce trzepaczką. Całość wstawić na całą
tost z dżememnasion słonecznika prażonego po szczypcie: sól, imbir mielony, curry, majeranek, pieprz czarny świeżo zmielony, papryka słodka mielona, ostra, kolendra mielona, kminek mielony olej do smażenia Sos 1 mały jogurt typu greckiego łyżeczka soku z limonki łyżeczka cukru sól i pieprz świeżo mielony 2 ząbki czosnku Wykonanie: Fileta myjemy kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy odstawiamy na 15 minut. Na patelni
kgwjanczewoskładniki: 150 g ogórka gruntowego 250 ml gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka świeżego koperku 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz wykonanie: Ogórka myjemy, nie obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i odstawimy na ok. 15 min. Gdy puści sok, dokładnie odciskamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy
Domowy Smak JedzeniaSzybki, pyszny obiad, zdrowa ryba z dietetycznym sosem. Zapraszam na łososia z sosem z pomidorów, papryki i jogurtu, idealnie nadającego się do tej ryby w każdej sytuacji. Przepis na sos od Dietetycznie siostro . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikwołowiną. Ta propozycja mocno mnie zaskoczyła. Farsz składał się z mielonej wołowiny i mielonej piersi z kurczaka z dodatkiem mięty. Super smak. A do tego sos na bazie jogurtu greckiego z karmelizowanym masłem i płatkami chilii. Super smak ! Krem brulee z lawendą. Krem smakował, jak budyń. Lawenda nadała mu oryginalnego aromatu. Ogólnie bardzo dobry deser, nie za słodki. Kurs
Mój Smak na Życiestopni i pieczemy równą godzinę. Dobrze jest przemieszać granolę co jakieś 20 minut, by równomiernie nam się przypiekła. Po wystudzeniu jest gotowa do spożycia. Świetnie smakuje z jogurtem lub mlekiem! Smacznego
Be Fit Be Strong