Bakłażan z granatem i sosem jogurtowo-maślankowym

Bakłażan z granatem i sosem jogurtowo-maślankowym

Bakłażan z granatem i sosem jogurtowo-maślankowym

Kiedy pierwszy raz zobaczyłam okładkę  książki Yotam'a  wiedziałam, że prędzej czy później spróbuje takiego bakłażana! To połączenie smaków i kolorów! Takie intrygujące! Nadszedł w końcu ten dzień i mogę Wam śmiało powiedzieć, że to jest coś wspaniałego! Zachwycicie się świeżością tego dania! Na podstawie przepisu -  Yotam Ottolenghi . Składniki: 2 bakłażany,  oliwa z oliwek,  sól, pieprz,  granat, tymianek, zatar Na sos : 4 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego, 8 łyżek ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Plate of Joy

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.