Szarlotka jaglana z polewą jogurtowo-waniliową 208kasza dobrze napęcznieje. Wyciągamy z wody i delikatnie odciskamy jej nadmiar. Kaszę przekładamy do miski, dodajemy olej kokosowy, miód i mieszamy. Jabłka obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach do rondelka. Następnie dodajemy miód, cynamon i cukier waniliowy. Smażymy na małym ogniu aż jabłka zmiękną. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Kaszę dzielimy na pół
Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżówki maślankowe z jabłkami i orzechami - fit 204ciasto umieścić w misie robota i zagnieść hakiem gładkie, nielepiące się ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia jabłka obrać, następnie zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej lub pokroić w małą kosteczkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać miód, orzechy starte jabłka, cynamon i dusić przez kilka minut. Odstawić do przestudzenia wyrośnięte ciasto powtórnie zagnieść, następnie podzielić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety drobiowe z mięsem gotowanym z rosołu 176miłość do gotowanego mięsa. Przepis na sałatkę - Sałatka rosołowa, sałatka z warzyw i mięsa z rosołu Przepis na sałatkę - Sałatka z warzyw z rosołu Przepis na sałatkę - Sałatka jarzynowa z kukurydzą U mnie w domu bardzo często robimy rosół z kurczaka. Rosół drobiowy charakteryzuje się tym, że delikatne mięso jakim jest drób wymaga sporego wkładu. Zazwyczaj jest to cały
MamaOskarka
Zupa brokułowa z serem i grzankami 212Zupa brokułowo-serowa to doskonałe danie na zimowy obiad. Gęsta, jarzynowa zupa krem jest bardzo smaczna. I jest kremowa więc nikt nie narzeka, że coś w niej pływa, a zapewniam Was, że nawet dorośli mężczyźni mają czasami problem z warzywami w zupie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza
KWAŚNICA - tradycyjna góralska zupa 173Rosół gotować na wolnym ogniu przez min. 1 godzinę. Następnie wyjąć z rosołu mięso i warzywa. Mięso przestudzić i pokroić w większą kostkę, a warzywa przeznaczyć do sałatki jarzynowej. Przecedzić rosół. Krok 3. Przecedzony wywar zagotować, dodać pokrojone ziemniaki i ugotować. Następnie dołożyć kiszoną kapustę, karkowkę pokrojoną w większe kawałki i paprykę mieloną, podgotować, nie dogotowując całkowicie
Moja Książka Kucharska
Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonych śliwek 166jabłko kilka suszonych śliwek 2 łyżeczki miodu 3 łyżki majonezu 1 łyżka białego octu winnego sól, pieprz Kapustę szatkujemy. Czerwoną cebulę drobno siekamy. Obrane jabłko trzemy na tarce jarzynowej. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki. Majonez łączymy z miodem oraz octem winnym. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki surówki łączymy ze sobą, mieszamy z sosem majonezowym
Smaki Na Talerzu
Marchew po koreańsku 173Składniki 1 kg marchwi pokrojonej julienne ,lub startej na tarce jarzynowej 1/2 szklanki oleju słonecznikowy ,winogronowy -nie oliwy 3 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 4 łyżki octu probiotycznego przepis 4-6 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę natka pietruszki do dekoracji 2-3 łyżki przyprawy do marchewki- - zamiast kupnej zrobić swoja z świeżo mielony pieprz czarny,mielonej kolendry,bazylii,ostrej
mojej kuchni
Placek z cukinią ,wegański 160najlepiej 2-3 1 pęczek - ulubione zioła sól i pieprz -u mnie sól odkwaszająca tu opcjonalnie 1 jajko opcjonalnie około 60 g startego sera Wykonanie Zetrzeć na tarce jarzynowej umytą i obraną cukinię. Cebulę posiekać drobno i przesmażyć na oliwie z oliwek. Dodać posiekany czosnek i startą cukinię. Całość podsmażyć chwilę . Zdjąć z ognia. Dodać sól i pieprz,ulubione
mojej kuchni
cukinia-keczup 113szkl. octu jabłkowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 papryka czerwona 1/2 łyżeczki chili 600g przecier pomidorowy 1 łyżka soli Wykonanie Umytą ,obrana cukinie i cebulę , zetrzeć na tarce jarzynowej. Włożyć do miski ,wymieszać z 1 łyżka soli i zostawić na noc. Rano odsączyć na sitku. Gotować warzywa z papryka około 30-40 minut,często mieszając ,aż pozostały płyn częściowo
mojej kuchni
sylwestrowe kiełbaski 183ładniki: 20 g mas ła 15 g marchwi startej na jarzynowej tarce 15 g pora pociętego w plastry 1 szkl.natki pietruszki zielonej 1li ść laurowy 1 łyżeczka tymianku świeżego ,lub suszu 1 z ąbek czosnku bez obierania 300 g piersi z kurczaka 1 jajko 15 g m ąki ziemniaczanej 3 0 ml Porto opcjonalnie sól i pieprz do smaku
mojej kuchni
Sałatka jarzynowa tzw „bałagan” 209Sałatka jarzynowa tzw „bałagan” można powiedzieć, że jest już tradycyjnym rodzajem sałatek, który od dziesięcioleci jak nie dłużej gości na Polskich stołach Robi się ją niezwykle prosto i szybko. Ja osobiście robię ją z poniższych składników, jednak jak sama nazwa wskazuje jest to „bałagan”, a więc można do niej dodać dowolne warzywa według własnych upodobań Składniki 4 ziemniaki
Blog kulinarny S9.PL
Święta Wielkanocne 172roku mój smakosz będzie wykazywał się w kuchni ze względu na mój stan :) Co planujemy: oczywiście żurek z białą kiełbasą w chlebie , pieczeń rzymską, schab gotowany, sałatka tradycyjna jarzynowa, jajka faszerowane, ćwikła , sos chrzanowy, babeczki i tiramisu (bez jajek). ŚWIĘCONKA Inspiracje czerpie z tego video http://www.tvp.pl/vod/audycje/kulinaria/brodzik-od-kuchni/wideo/odcinek-2/1611568 z Joanną Brodzik, w tamtym roku przygotowywałam schab według
Na moim talerzu
Meksykańska zapiekanka 215Vegeta Natur. Rozkładamy na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Ogórki konserwowe kroimy na półplsterki. Rozkładamy na warstwie ryżu. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek siekamy. Obraną marchew trzemy na tarce jarzynowej. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość masła klarowanego lub oleju. Wrzucamy cebulę. Po chwili dodajemy tartą marchewkę. Smażymy aż do zeszklenia się warzyw. Na patelnię dodajemy mięso mielone
Smaki Na Talerzu
Placek drożdżowy dla leniucha 149szklanki gorącego mleka 1 cukier wanilinowy 1 kg mąki Przygotowanie: Drożdże rozkruszyć, zasypać cukrem. Na cukier wylać roztrzepane widelcem jajka, a na nie zetrzeć masło na tartce jarzynowej. Zalać wszystko gorącym mlekiem. Zostawić na 3 godziny. Po tym czasie dodać mąkę, wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 50 minut. Dla lepszego smaku
Jak u mamy
Ukraińska sałatka 187gotowanym buraczkom W okresie zimowym to świetne , a często nie doceniane warzywo. Buraczki są tanie i bardzo zdrowe . Dzięki swojemu delikatnemu lekko słodkiemu smakowi , doskonale nadają się do sałatki jarzynowej . Nieco odkurzony przepis na warzywną sałatkę w wersji ukraińskiej Czyli jak barszcz ukraiński z buraczkami.. chyba trochę zakręciłam , cóż , gotuję nie jestem pisarką Składniki : 2 gotowane lub pieczone
Ogrodnik w podróży