jarzynowa - 3209 przepisów (strona:48/214)

Zupa jarzynowa z kaszą pęczak 172

Jarzynówka z dodatkiem kaszy jest fajnym pomysłem na wzbogacenie zupy. Składniki: 1 mrożonka na zupę jarzynową - używam lokalnej firmy Poltino 3-4 ziemniaki 1 marchewka 2 skrzydełka z kurczaka 1/2 szklanki kaszy pęczak sól, pieprz 1-2 łyżki śmietany do zup siekany koperek ziele angielskie liść laurowy Sposób wykonania: 1. Skrzydełka umyć, zalać świeżą wodą, zagotować i odszumować. Dodać

Kuchnia domowa Ani
KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI + FILMIK 157

laurowy, sól, pieprz  1 kostka mięsna  500 ml wody  1 płaska łyżka mąki wymieszanej z wodą  PRZYGOTOWANIE :  Cukinię, pieczarki i cebulę ścieramy na tarce jarzynowej, posypujemy solą i odkładamy na 15 minut aby puściły sok.  Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy przyprawy, jajko, namoczoną bułkę i wyciśnięte warzywa. Wszystko dokładnie mieszamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto dyniowe 129

dyni . Ciasto dyniowe przygotujesz w 30 minut , jest pulchne, delikatne i niesamowicie smaczne Do tego ciasta możesz wykorzystać również mrożoną, tartą dynię. Składniki: 2 szklanki tartej dyni, na tarce jarzynowej z małymi oczkami 4 jajka ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 ¾ szklanki mąki 1 płaska łyżka cynamonu ½ łyżeczki kardamonu ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Słodki sentyment
Placuszki z cukinii i marchewki 148

ząbki czosnku garść posiekanego koperku lub natki pietruszki 1 jajko 4-5 łyżek mąki sól, pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Marchew obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. 2. Cukinię umyć, odciąć końce i wraz ze skórką zetrzeć na tarce, lekko posolić. Przełożyć na sitko, odstawić na 10 minut, odcisnąć z nadmiaru soku. 3. Marchew, cukinię, jajko, zmiażdżony czosnek

Kuchnia domowa Ani
PLACUSZKI Z KABACZKA LUB CUKINI 137

sól pieprz olej do smażenia Przygotowanie: 1. Kabaczki lub cukinie dokładnie myjemy i obieramy ze skórki (gdy jest to mlode warzywo, możemy nie obierać) 2. Ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. 3. Solimy i czekamy by kabaczek lub cukinia puściły sok, po czym go zlewamy 5. Cebule kroimy w drobna kostke i dodajemy do cukini. 6. Wbijamy całe

Kulinarnie z Polką na Kresach
Surówka z białej kapusty i czerwonej fasoli 152

cebula 2 marchewki 1 mały słoiczek marynowanych pieczatek 1-2 ząbki czosnku majonez + jogurt naturalny sól, pieprz odrobina cukru Sposób wykonania: 1. Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce jarzynowej na dużych oczkach. 2. Marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę drobno posiekać. Warzywa konserwowe odsączyć z zalewy. Pieczarki pokroić w kostkę. 3. Wszystko wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez

Kuchnia domowa Ani
Brownie z cukinii 185

użyć zwykłej pszennej ) Cukier 1/2 szklanki Czekolada gorzka 40 g Kakao 4 łyżki Olej 4 łyżki jajka 3 Proszek do pieczenia pełna łyżeczka Sól szczypta Cukinię ścieramy na tarce jarzynowej, dodajemy szczypta soli i odstawiamy na kilka minut. Jajka ubijamy z cukrem mikserem na najwyższych obrotach przez 2 minuty. Dodajemy mąkę i zmniejszamy obroty miksera do minimum. Miksujemy tylko

Kulinarne przygody
Makaronowa zapiekanka Kebab Gyros 37764

umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe wyjąć z zalewy i pokroić w kostkę. Czerwone cebule obrać i pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju rzepakowego. Dodać mięso i podsmażyć na złoty kolor. Naczynie żaroodporne wysmarować łyżką oleju. Na dnie ułożyć połowę

Danka Pichci
Pasztet z selera z pomidorami suszonymi 174

łyżeczki oregano chili pieprz 2 ząbki czosnku 2 jajka 3/4 szkl kaszy manny Jak zrobić pasztet z selera z pomidorami suszonymi: Najpierw selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej. Następnie w garnku z głębokim dnem rozgrzewamy masło i szklimy na nim posiekane 2 cebule (trzecią zostawiamy na później), dodajemy seler i przesmażamy wszystko. Dusimy na wolnym ogniu

Dorota Smakuje
Śniadaniowe roladki z łososiem MOWI 147

smaku Świeżo mielony czarny pieprz do smaku Cytryna Sposób przygotowania: Łososia delikatnie skropić sokiem z cytryny. Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.  Umytą rzodkiewkę i cebulę posiekać w drobną kostkę, połączyć z jajkami, dodać posiekany koprem. Doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem, wymieszać z jogurtem, kremowym

Wanilia i Kardamon
Fasolka szparagowa po bretońsku – pyszne danie jednogarnkowe 135

Boczkiem Kurczak Z Warzywami W Sosie Serowym Ryż Po Meksykańsku (Wege I Fit) Warzywa Z Kiełbasą Czyli Pyszny Pomysł Na Obiad Zapiekanka Z Makaronu, Kurczaka I Warzyw Zupa Jarzynowa – Przepis Na Domową Zupę Artykuł Fasolka szparagowa po bretońsku – pyszne danie jednogarnkowe pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, kalarepą, cukinią, kapustą i pieczarkami 111

Letnia zupa jarzynowa powinna zawierać warzywa, które dopiero pojawiły się na grządkach, są młodziutkie, pełne witamin i smaku lata. Tak powstaje pyszna zupa. Co potrzeba: 3 udka kurczaka, 8 dużych pieczarek, 1 mała cukinia, 1/4 dużego selera, Duża garść fasolki szparagowej, 2 duże marchewki, 1 większa kalarepa, 1/4 główki mniejszej młodej kapusty, 3 średnie ziemniaki, 3 ząbki czosnku

Bułka z Chlebem
Szarlotka sypana migdałami 141

szklanki mąki pszennej 2 szklanki kaszy manny 1 i 1/2 szklanki cukru+ 3 łyżki do jabłek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kg obranych i startych jabłek, na tarce jarzynowej sok z 1 cytryny szczypta cynamonu 1/2 kostki zimnego masła 2-3 łyżki płatków migdałowych Wszystkie składniki sypkie mieszamy w misce. Tortownicę 20 cm wykładamy papierem do pieczenia( tylko

gotuj ze mną
Sałatka jajeczna z papryką i szczypiorkiem 143

dań obiadowych z dodatkiem mięsa.  Gotowane jajka są dodawane do wielu past i sałatek, gdyż ich smak idealnie pasuje do wielu składników. Każdy na pewno zna sałatkę jarzynową, która bez jajek nie miałaby swego smaku. Latem wszelkiego rodzaju surówki i sałatki cieszą się u mnie dużym powodzeniem. W lodówce jajka są prawie zawsze, tak więc wystarczy tylko

Kuchcik gotuje
Inspiracje na przyjęcie. Mega - apetyczna Sześćdziesiątka. Urodziny koleżanki Ewy w kadrze. 138

granatem Lidzi, a także makaronowa z ogórkiem od Pauliny, sałatka z rukolą i oliwkami Krysi, śledziki oczywiście, wędlinka i jeszcze  wrapy nadziewane . Nie mogło też zabraknąć  tradycyjnie jarzynowej  od Hani...generalnie same pyszności. 🌽🍆🍅🍄🍎🌾🍈🍉🍊🍋🍤🍣🍠 A na słodko: kultowa beza z kremem z serka mascarpone i jagodami, ciasto marchewkowe z prażonymi ziarnami przełożone kremem, tradycyjna mega szarlotka, biszkopt

Kuchnia po mojemu