Śledzie - osączamy za pomocą ręcznika papierowego z zalewy i kroimy w kostkę. Cebulę czerwoną kroimy w piórka. Ogórki kiszone - kroimy w kostkę. Ser żółty - należy zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach Masa jogurtowo - jajeczna - w misce mieszamy łyżką jogurt z jajkami i startym żółtym serem. Dodajemy posiekany koperek, mieszamy. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Ciastka - domowe słodkościKoniec walk o brukselkę, podczas jedzenia zupy jarzynowej. Mamy tu tyle brukselek, ile dusza zapragnie. Smak tej zupy jest dokładnie taki jak zakładałam. Jeżeli lubicie te małe kapusty tak bardzo jak ja, będziecie zachwyceni. Zastanawiam się, czy w tej zupie jest jakiś zbędny składnik lub czy jest coś, co można by dołożyć. Chyba nie. Jeżeli macie pomysły
Kardamonovyalbo nie. Tak, wiem, odkrywcze. My i ja (my) należymy do tej pierwszej grupy, nawet chyba kiedyś Wam pisałam, że zawsze prowadzimy walki o te kapustki, zajadając się zupą jarzynową. Dziś walk nie było, nażarliśmy się po kokardki. Dużym plusem jest czas pieczenia, brukselka piecze się błyskawicznie. Zróbcie koniecznie. Składniki: 500 g brukselki 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka
Kardamonovymiski. Dodajemy do nich pokrojoną w drobną kostkę cebulę, starte na grubych oczkach jabłko, majonez, jogurt, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. Artykuł Sałatka jarzynowa z kiełbasą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovymałą kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich kukurydzę, natkę, pokrojone w małą kostkę ogórki, cebulę i jajka. Wrzucamy resztę składników, mieszamy i wkładamy do lodówki. Artykuł Sałatka jarzynowa z kukurydzą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovygotujemy pod przykryciem 10 minut (do miękkości warzyw). W międzyczasie gotujemy ryż al dente. Zupę zabielamy śmietaną, dodajemy ryż i natkę, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Artykuł Zupa jarzynowa z ryżem pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovykoniec dodajemy odsączoną fasolę, sól, pieprz i poszatkowany koperek. Zagotowujemy. Pamiętajcie żeby tę zupę zjeść w miarę szybko. Makaron w niej po pewnym czasie sprawnie pęcznieje. Artykuł Zupa jarzynowa z fasolą i makaronem pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyprzecież na święta ma być sałatka jarzynowa, to musi być pieczone mięsiwo. Upiekłam, część zjedliśmy, część zamroziłam. Nawet jak jej za dwa tygodnie nie rozmrożę (bo jednak będzie na stołach nadmiar wszelaki), zużyję do forszmaku. Albo w końcu zrobię prawdziwy bigos na pieczonych mięsach. Składniki: 1,5 kg surowej szynki wieprzowej 3 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy
KardamonovyŚwięta, święta. Co Wam najbardziej smakuje po 24 grudnia? Ja uwielbiam pieczone mięsiwo do kanapek, do tego sałatka jarzynowa i sos majonezowo-chrzanowy. Nic więcej, naprawdę. Takim kompletem mogę się raczyć przez parę dni i ten komplet zawsze kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem i Świętami Wielkiej Nocy. Mięsiwo najlepiej swojskie (no dobra, przynajmniej robione w domu). Ja najczęściej
Kardamonovykogoś. Nic nie zrobię, zawsze takie sałatki schodzą najszybciej. Tak jak pisałam Wam w innych poście, świątecznie obżeram się sałatkami i wędlinami (powiedzmy, domowymi). Z reguły najczęściej robię sałatkę jarzynową , ale od czasu do czasu na stole lądują także inne sałatki. Specjalnie nie dodawałam do niej żadnych szynek i kurczaków, żeby już nie przeginać z ilością mięsa, którego
KardamonovyPotrawy na wigilię w moim domu są tradycyjne - Smażony karp, uszka z grzybami, barszcz czerwony, śledzik, sałatka jarzynowa ,ryba po grecku. Czasem można również urozmaicić trochę te dania i przegotować je troszkę inaczej, lub podać w inny sposób. Zebrałam dla was właśnie takie przepisy w jeden post.... trochę tradycji z lekkim twistem -zapraszam
Swojskie jedzonkoproszku do pieczenia – 2 łyżeczki cynamonu – 3 jabłka Polewa: – 100 g gorzkiej czekolady – 1 łyżka masła – 7 łyżek mleka owsianego Jabłka ścieram na tarce jarzynowej. Do miski wbijamy jajka i dodajemy erytrytol. Miksujemy zawartość miski aż masa stanie się biała, zajmie to około 4 – 5 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki, czyli: olej, mleko, mąkę
Zdrowy Styl Joannybardzo ważny dla nas czas, który spędzamy z rodziną i najbliższymi. Na stołach pojawiają się pyszne wypieki, przekąski i sałatki. Zazwyczaj u każdego z nas króluje tradycyjna sałatka jarzynowa, którą każdy z nas uwielbia. Warto jednak także postawić na coś innego i przygotować pyszną sałatkę na święta z poniższych przepisów, które specjalnie dla Was przygotowaliśmy. W dzisiejszym wpisie zgromadziliśmy
Damusia.plPRZYGOTOWANIE : Jajka obieramy i oddzielamy żółtka od białek. Ścieramy na tarce jarzynowej wszystkie składniki ( białka ścieramy osobno ). Ogórki należy wycisnąć z nadmiaru płynów. Składniki przekładamy do miski, dodajemy sól i pieprz oraz majonez. Wszystko mieszamy. Z sałatki formujemy 2 kule, jedna większa a druga mniejsza. Każdą kuję obtaczamy w tartym białku, należy je dobrze przyklepać
Kulinarne Fantazje Mariolibliskimi nie tylko przy stole! Odpocznijcie chwilę razem od jedzenia i złapcie oddech świeżego powietrza. Zawsze to trochę ruchu a przy tym „spalonych” kalorii! Wybierz wersję fit Do sałatki jarzynowej dodaj jogurt naturalny zamiast majonezu, rybę upiecz zamiast smażyć na głębokim tłuszczu a śledzie zamiast w oleju podaj z sosem chrzanowym na bazie serka bądź jogurtu. Zaoszczędź sobie niepotrzebnych
kuron.com.pl