jak zrobić wodę z cytryna - 3778 przepisów (strona:80/252)

Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami 521

The post Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
MOJITO MELONOWE NA PIERWSZY DZIEŃ LATA. 162

pochodzi z portalu, dla którego prowadzę dział kulinarny - Elegancka.pl MELONOWE MOJITO. /zainspirowany TYM przepisem; / 1/3 świeżego melona 1/2 pęczka mięty sok z 1 limonki (lub 1/2 cytryny) 200 ml rumu cukier brązowy woda gazowana lód Melona obieram, kroję na małe kawałki i wraz z miętą, cukrem brązowym i sokiem z limonki miksuję blenderem. Dodaję rum. W szklankach układam kostki lodu

W kuchni Karmel-itki
Gruszki w kremie angielskim 148

łyżka maki- 1 i 1/2 szklanki mleka- sok z 1 cytryny- 6 łyżek cukruPrzygotowanie:Gruszki obieramy, przekrawamy na pół i wycinamy gniazda nasienne. Sok z cytryny mieszamy ze szklanką zimnej przegotowanej wody i zalewamy wcześniej przygotowane gruszki. Połowę cukru wsypujemy do rondelka, wlewamy szklankę wody i gotujemy mieszając, aż cukier się rozpuści. Gruszki wkładamy do wrzącego syropu i gotujemy

Zainspirowana w kuchni
Cytrynowa zupa z kurczakiem i makaronem 205

wody lub bulionu drobiowego1-2 cytryny1 duża marchewkakawałek selera1 cebula2 łyżki masłasól z pieprzem Kamis100 ml słodkiej śmietankinatka pietruszki do posypaniaPierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Warzywa obrać i pokroić, marchewkę i cebulę w pół plastry a selera w kostkę. Pokrojone warzywa podsmażyć na maśle, następnie dodać kurczaka. Gdy mięso zmieni kolor dolać bulion. Dodać sok wyciśniety z cytryny

Monia miesza i gotuje
Sałatka z wędzonym łososiem, sałatą lodową i żółtym serem 165

Post Sałatka z wędzonym łososiem, sałatą lodową i żółtym serem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Doskonała niedoskonałość. Papierówki i kompot. 165

zależy od tego jak duży jest garnek, czy owoce są dojrzałe i słodkie, a przede wszystkim od tego, jaki sami lubicie.  W garnku zagotować wodę z cukrem, wanilią i goździkami. Wrzucić połówkę cytryny. Gdy zacznie wrzeć, wrzucić obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka. Gotować ok. 5 minut. Podawać schłodzony.  Z doświadczenia wiem, że najlepiej smakuje wprost z chochli(...)słojach, na zimę/  Należy zebrać jak najmniejsze papierówki, najlepiej jeszcze nie do końca dojrzałe, prosto z drzewa. Umyć i układać ciasno w wyparzonych słojach. W dużym garnku zagotować wodę z cukrem i goździkami. Zdjąć z ognia i przelać do słoi tak, by zakryła ułożone w nich owoce. Dokładnie zamknąć.  Kompoty pasteryzuję sposobem Babci - po kilka słoi przekładam

KUCHARNIA
Biały barszcz na kiełbasie 125

masła 1 mała śmietana 30% szczypta tymianku 1 łyżka majeranku 2 łyżki mąki pszennej 10 dag szynki wędzonej 4 jajka ugotowane na twardo sok z 1 cytryny sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Wodę wlewamy do garnka gotujemy, do wrzącej wody wkładamy kiełbasę dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i obraną cebulę. Parzymy kiełbasę na bardzo małym ogniu około

kgwjanczewo
Barszcz czerwony na domowym zakwasie 151

marchewka1 pietruszkakawałek selera2 litry wodysólpieprz 1-2 szklanki domowego zakwasu z buraków1/3 szklanki koncentratu buraczanego (używam Krakusa)  ziele angielskieliść laurowykminek mielonymajeranek1 ząbek czosnkusok z cytryny lub ocetSposób wykonania:1. Warzywa obieramy, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy.2. Miękkie warzywa wyciągamy, a do wywaru warzywnego dodajemy zakwas buraczany i koncentrat buraczany. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kminek

Kuchnia domowa Ani
Pierwszy mazurek 152

skończy;) Składniki  na spód 60 g orzechów włoskich 60 g cukru 60 g masła 70 g mąki przennej 2 żółtka starta skórka z cytryny Masa kajmakowa 125 g cukru 2 łyżki wody 3 łyżki śmietany  25 g masła Dodatkowo 60 g orzechów włoskich Sposób przygotowania Orzechy włoskie zmielić na pół grubo, połączyć z połową cukru i zmielić(...)Dodać mąkę z skórką cytryny i dokładnie wymieszać. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Wygładzić powierzchnię, przy bokach nanieść więcej ciasta, by wychodziły na ok 0,5 cm wysokości. Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec ok 25 min.  Przygotować maskę kajmakową - na rozgrzaną patelnie wsypać cukier i dać 2 łyżki wody, przemieszać ruszając patelnią. Podgrzewać

pink envelope
Jaglane pralinki z białą czekoladą, Quincy Jones 169

zbożowe, itp.) do obtoczenia:  wiórki kokosowe lub kakao Ugotuj kaszę na sypko. Czekoladę połam na małe kawałki i wymieszaj w misce z kilkoma łyżkami gorącej wody. Dodaj do miski kaszę, sok z cytryny, słodziwo i dokładnie wymieszaj. Jeśli masa jest za rzadka, dodaj wiórek kokosowych (ciastek zbożowych/herbatników). Formuj małe kulki. Następnie obtaczaj je w wiórkach lub kakao

Qlinarnie i Qlinarnie
Karpatka z kremem cytrynowym 371

Czas przygotowania: 1,5 hSkładniki na formę 30x20 cmKoszt przygotowania: 16,00 złSKŁADNIKI na ciasto:1/2 kostki masła (125 g)1 szklanka mąki pszenne tortowej1 szklanka

kulinarnyJa
Woda smakowa - cytrusowa z kiwi 191

kiwi i listkami świeżej pietruszki. Lubię takie inne smaki, a jeśli Was ona interesuje to oczywiście polecam przygotować sobie coś tak orzeźwiającego.  Składniki :* woda mineralna lekko gazowana * 3 plasterki pomarańczy* 3 plasterki cytryny * 3 plasterki kiwi* kilka listków pietruszki Przygotowanie :Owoce pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do butelki bądź szklanki. Zalać wodą i odstawić na 20 minut

Magiczne Życie Marty
Smażony karp wigilijny i jak błyskawicznie usunąć śluz z ryby 3003

zawiera dużo tłuszczu,jest najsmaczniejsze.Łuski zachowaj na szczęście.Składniki :1 karp 1.200 kgcebula 2-3 sztuki 1 jajkobułka tartamasło gheesok z cytrynyWykonanie: umyj karpia dokładnie pod bieżącą wodą.Najlepiej uczynić to w siatce po cebuli,śluz schodzi błyskawicznie.Odciąć głowę ogon i płetwy.Nie wyrzucaj ich ,tylko zachowaj do przygotowania pysznego bulionu rybnego (przepis tutaj).Rybę poporcjuj(...)pokrój w plastry.Układaj warstwami: cebula,ryba,cebula.Naczynie przykryj folią i ustaw na balkonie lub w lodówce na całą noc lub nawet dwiebezpośrednio przed smażeniem skrop karpia sokiem z cytryny,obtocz w jajku i bułce tartej i smaż powoli na rozgrzanym maśle ghee z każdej strony.Podawaj prosto z patelni.Jeśli smażysz większą ilość,złóż do naczynia i przechowaj w lekko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Smaki Szwecji i śledź. Z rokpolem i żytnim chlebem. 199

ładniki na 4 porcje/ * 1/2 kg namoczonych filetów śledziowych Na zalewę: 1 łyżeczka soli 100 ml octu spirytusowego 12-proc. 600 ml wody Na sos: 1 łyżka musztardy Dijon 100 ml śmietany 18% 100 ml majonezu 1 cytryna sól, pieprz 1 łyżka koperku (posiekanego) 1 łyżka estragonu (świeżego, posiekanego) 1 łyżka szczypiorku 1 ząbek czosnku 100 g dojrzałego sera (użyłam(...)Śledzie włożyć do zalewy i odstawić na 12 godzin. W tym czasie powinny zbieleć. Wyjąć je z zalewy i opłukać w zimnej wodzie. Pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Musztardę wymieszać ze śmietaną i majonezem. Dodać skórkę otartą z cytryny, zioła i czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Pokrojone filety włożyć do sosu.  Ser pokroić w kostkę, a chleb w cienkie kromki

KUCHARNIA
Błyskawiczna sałatka brokułowa 351

Składniki: 1 duży brokuł 2 średnie jabłka 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu 1 łyżka cukru 1/2 cytryny sól Wykonanie Brokuła sparzyć w lekko osolonej wodzie (4-5 minut) odsączyć na sicie, a następnie drobno posiekać. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach . Wszystko skropić sokiem wyciśniętym z połówki cytryny. Majonez wymieszać ze śmietaną , cukrem i solą

O kuchni z uczuciem