ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy i lekko rozbijamy na kotlety. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z każdej strony po 2 minutki. Na każdy kawałek kotleta układamy plasterek sera, kilka plasterków oliwki i kawałki suszonego pomidora. Zapiekamy w piekarniku ok. 10 minut w 180 stopniach. Podajemy z makaronem polanym masełkiem i posypanym świeżą
Aga w kuchnidojrzały / miękki) i cały naturalny serek homogenizowany, dokładnie mieszamy wszystko widelcem (rozgniatając banana). Następnie wbijamy całe jajko, znów mieszamy. Po czym dodajemy po łyżce mąki, ciągle mieszając. Na koniec dosypujemy chrupiące musli, mieszamy i przelewamy naszą serowo-bananową masę do foremki do zapiekania. Foremkę wkładamy do nagrzanego do 185 stopni piekarnika (na środkowy poziom) i pieczemy 30-35 minut. Serniczek
Słodkie okruszkiprzepuszczonym przez praskę czosnkiem. Przesmażamy tylko chwilę. Na drugiej patelni wlewamy również trochę oleju ( rozgrzewamy ), wlewamy jajka. Smażymy omleta – podczas smażenia podnosimy lekko brzegi aby masa jajeczna dostała się na patelnię i się ścięła. Po usmażeniu omleta, przekładamy go na blaszkę ( foremkę )do zapiekania. Nakładamy przygotowany szpinak ze pozostałymi składnikami. Posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku przez chwilę
Smaki Ewygałką muszkatołową, papryką słodką, ew. jeszcze dosolić.do smaku. Zdjąć z ognia. W oddzielnej misce wybełtać jajko i ok. 0,5 szkl. śmietany (18 % lub więcej %). Mieszankę jajeczno-smietanową wlać do masy szpinakowej i wymiesza ć . Masę wyłożyć na podpieczony spód i zapieka ć przez kolejne 30 min. Po wyjęciu z piekarnika chwilkę odczekać i kroić. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comjajko 2/3 szklanki borówek Piekarnik nastawić na 180 stopni C. W misce połączyć mleko i jajko. Dodać suche składniki: płatki, cukier, sól, wiórki kokosowe i wymieszać. Na końcu dodać borówki i ponownie zamieszać. Przelać do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać około 30 minut. Podawać np. z bitą śmietaną lub jogurtem naturalnym. Ten przepis bierze udział
wyzwania kuchenneogromne możliwości do wykorzystania – na słodko, wytrwanie, na ciepło, na zimno, można w nim zapiekać mięso, ryby… i nie tylko. Wykorzystując gotowe, w krótkim czasie wyczarujemy pyszne ciastka francuskie z truskawkami. Składniki na 8 sztuk: - 1 opakowanie ciasta francuskiego 375g- 1 jajko do posmarowania ciastek- brązowy cukier (Demerara) Masa śmietanowa: - 500ml fresh double cream- 250g serka mascarpone
mojewypiekiinietylkochwilę przestygło.Kaszę kuskus zalewamy wodą, tak jak pisze na opakowaniu, dodajemy mięso z papryką i jajka. Mieszamy wszystko razem. Dokładnie.Blachę wyłożyć papierem, najlepiej leciutko go posmarować oliwą, bądź masłem.Formujemy kotleciki i układamy na blachę.Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i zapiekamy kotleciki, aż się zarumienią ok. 10-15 min.Ciepłe wcinamy, najlepiej smakuje z ogórkiem kwaszonym.Smacznego
Moje pyszne gotowaniesmacznego!Składniki:4 jajka1 łyżka mąkisól,pieprz do smaku1/2 cukinii5 gałązek koperku1 cebulka dymka ze szczypiorkiemWykonanie:Jajka rozkłócamy z mąką,solą i pieprzem.Dodajemy posiekany szczypiorek z cebulką i koperkiem,mieszamy. Cukinię kroimy w drobną kosteczkę,podsmażamy na rozgrzanym oleju.Wlewamy na to masę jajeczną.Zapiekamy do ścięcia na sztywno masy jajecznej,delikatnie przewracamy na drugą stronę,zapiekamy
Z Majeczką w kuchniKolejne pyszne szpinakowe danie. Naleśniczki wszyscy lubią a zapiekane pod beszamelem są pycha:)składniki:naleśniki3 szklanki mąki pszennej2 szklanki mleka1 szklanka wody gazowanej1 duża
Monia miesza i gotujeDziś przedstawiam przepis na pyszne placki ziemniaczane zapiekane z kurczakiem, pomidorem i pieczarkami. Placki bardzo ładnie się prezentują na talerzu i do tego wyśmienicie smakują. Możemy z powodzeniem przygotować je na obiad lub ciepłą kolację. SKŁADNIKI: Placki: 600g ziemniaków, 1 cebula, 1 łyżka mąki, 1 jajko, sól, pieprz, olej do smażenia. Dodatkowo: 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka, 200g(...)pieczarek, 1 pomidor, 150g sera żółtego, sól, pieprz, bazylia, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Ziemniaki oraz cebulę ścieram na tarce o drobnych oczkach. Do masy ziemniaczanej dodaję jajko, mąkę oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładam łyżką porcję masę ziemniaczanej, formując duże okrągłe placki. Placki smażę na rumiano z dwóch stron. 2. Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki: – 4-6 kromek chleba tosowego pszennego – 4-6 jajek rozmiar M – sól – pieprz – olej lub oliwa do smażenia – 20-30 pomidorków koktajkowych większych – 1 cebula – 2 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżka octu balsamico Przygotowanie : Pomidorki delikatnie ponakłuwaj i włóż do jednego lub dwóch naczyń do zapiekania. Dodaj do pomidorków cebulę posiekaną dość grubo, oliwę, ocet(...)użyj na przykład szklanki. Na dużej patelni wlej odrobinę tłuszczu do smażenia i krótko podgrzej tosty z jednej strony. Odwróć je i od razu wbij w tosty jaja. Posól jajka i smaż aż do momentu kiedy białko będzie ścięte na górze. Grzanki z jajkiem układaj na pieczonych pomidorkach i od razu podawaj. SMACZNEGO! Artykuł Jajko w chlebie pochodzi z serwisu
nietylkopasta.plZapraszamy na przepis z książki „Facet i Kuchnia – smacznie, kreatywnie i bez glutenu”. Tym razem proponujemy bezglutenowe zapiekane naleśniki z mąki z
Kuchenne WariacjePulpety zapiekane na ryżu to pyszne danie obiadowe, które robi się praktycznie samo. Składniki wystarczy włożyć do naczynia żaroodpornego, zapiec i już mamy niezwykle smakowite danie. Do tego ulubiona surówka i obiad gotowy. Składniki: Pulpety: 500 g mięsa wieprzowo-wołowego 2 ząbki czosnku jajko 3 łyżki bułki tartej łyżka posiekanej pietruszki sól i pieprz Ponadto: 2 szklanki suchego ryżu(...)ostrożnie wlewamy do ryżu z pulpetami. Przykryte naczynie żaroodporne wstawiamy do nagrzanego piekarnika 190 stopni na około godzinę, następnie zdejmujemy przykrycie, zapiekankę posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy jeszcze 15 minut. Pulpety zapiekane na ryżu Artykuł Pulpety zapiekane na ryżu pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneNaleśniki uwielbiam w każdej możliwej wersji. Na słodko i na słono, na zimno i na ciepło, smażone i zapiekane. Jak tylko mam więcej czasu, bardzo lubię zapiekać wcześniej usmażone naleśniki. Nabierają one wtedy nieco innego smaku, a sposób ich podania w brytfannie wydaje się estetyczniejszy. Ponadto, naleśniki stają się bardziej chrupiące oraz wchłaniają smak tego, co w nich umieścimy(...)serem (połowę zostawiamy na posypanie wierzchu), nakładamy farsz i zawijamy w rulonik. Ruloniki (u mnie 6-8) układamy w brytfannie, polewamy sosem, posypujemy serem i zapiekamy w 180 stopniach przez 15 minut. Smacznego! Artykuł Zapiekane naleśniki z kurczakiem, papryką i groszkiem pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strong