kolację. W zakładce Naleśniki znajdziecie więcej pomysłów na te smaczne dania z udziałem naleśników. Szczególnie polecam naleśniki zapiekane z serem. Ciasto na naleśniki 250 g mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 średnie banany 2 łyzki kakao 2 jajka 1 łyżka oleju cukier według własnego smaku olej do smażenia Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie
O kuchni z uczuciemmleka sojowego waniliowego 1 jajko Płatki, siemię, kakao i otręby mieszamy razem. W drugim naczyniu mieszamy mleko sojowe, jajko i miód. Następnie płynne składniki przelewamy do suchych i dokładnie mieszamy. Formujemy dowolne kształty batoników, układamy je na papierze do pieczenia i zapiekamy ok. 20 minut (mniejsze chwilę krócej, większe chwilę dłużej). Studzimy na kratce
Czary - gary w kuchniliść,ziele i pieprz oraz grzyby.Dodajemy do kapusty usmażone i zmielone mięso z serca wieprzowego lub wołowiny,roztrzepane jajka,posiekane grzyby.Wymieszać,przyprawić solą i pieprzem.Smażymy na patelni naleśniki.Każdy smarujemy farszem,zwijamy w rulon.Kroimy każdy na pół ukośnie i zapiekamy w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu,posypane startym serem 10 min. w 180 st.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikażdym razem praktycznie coś nowego dodaje. Brokuł jest bazą, sos beszamelowy podstawa, nieraz całość polewam roztrzepanym jajkiem i daje więcej sera ale o tym w innym wpisie wówczas powstaje coś al'a zapiekanka warzywna. A teraz prezentuje pyszne warzywa zapiekane z beszamelem i serem sałatkowym. Składniki 1 brokuł 1/2 opakowania marchewki z groszkiem (mrożonej) 1 garść fasolki zielonej ciętej
Piekielna Kuchnia PatiZagotować. Ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnych oczkach. Jeśli ziemniaki puszczą dużo wody odlać ją. Dodać jajko, sól i pieprz i wymieszać. Na patelni z małą ilością oleju usmażyć jednego dużego placka na złoty kolor. Na dno naczynia do zapiekania wlać trochę sosu pieczarkowego. Na jedną połowę placka ziemniaczanego wyłożyć sos pieczarkowy i złożyć placek na pół, przenieść
Amatorka kuchennakostkę, cebulę również. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach. Wszystkie składniki wkładamy do jednej miski. Dodajemy jajko i bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Faszerujemy pieczarki dość ściśle, aby uzyskać kształt kulki. Gotowe układamy w naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy w temperaturze 170 st.C przez 60 minut. Gotowe posypujemy pokrojoną natką pietruszki i szybko zjadamy, póki ciepłe. Smacznego
tojestpyszne.blogspot.comPrzygotowanie Gniazda makaronowe układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce do pieczenia. Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem posiekaną drobno cebulą i czosnkiem. Doprawiamy do smaku. Formujemy 10 do 15 klopsików (w zależności od tego jak duże mamy naczynie do zapiekania). Do każdego gniazda wkładamy po jednej kulce lekko dociskając. W osobnym naczyniu mieszamy obie śmietany, wodę, majonez, przecier
Gotowanie moimi oczamismażymy następne kilka minut. Buraczki obieramy i kroimy w cieniutkie pół księżyce. Dokładnie mieszamy ze sobą śmietanę i jajka - przyprawiamy solą i pieprzem. Na podpieczone tartaletki wykładamy: cebulę, kurczaka i buraczki - zalewamy do sosem śmietanowo - jajecznym i posypujemy serem i orzechami. zapiekamy ok 20 minut w 180 stopniach - aż ładnie się zarumienią. Podajemy z sosem: Vinaigrette z octem balsamicznym Składniki
sierotka maRysia w kuchnipołączenie ciasta kruchego i ciasta ucieranego . W każdym razie wyszło bardzo smacznie :) Składniki zapiekane jabłka w cieście 4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g zimnego masła, pokrojonego na mniejsze kawałki 3 żółtka 2 jajka 8 jabłek 1 szklanka ksylitolu ( cukru brzozowego) Kłos - Pol 150 ml śmietany 18% Dodatkowo
Różowa kuchniawymieszać do naczynia żaroodpornego przełożyć ziemniaki, mozzarellę pokroić na kawałki i rozłożyć wokół ziemniaków, do środka wbić jajka uważając aby nie pękło żółtko, posypać pieprzem kolorowym zmielonym w mikrofali na opcji combi /pieczenie i grzanie/ lub na opcji jaką masz zapiekać 30 minut na 350 Wat - zapiekanka jest syta, smaczna i warta i dobrze smakuje np. z maślanką................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięstartym żółtym serem do makaronu. Wszystkie składniki wymieszać , dodać szczypiorek , przyprawić jeszcze do smaku vegetą i pieprzem. Jajka roztrzepać dodać do makaronu i jeszcze raz wymieszać. Żaroodporne naczynie wysmarować margaryną , i przełożyć wszystkie składniki . Na wierzch ułożyć plasterki sera żółtego. Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 30/ 35 minut , w zależności od piekarnika . Ja piekę z termo obiegiem
Sama słodycz i szczypta chiliugotowane lub upieczone) mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa razem z wątróbką i cebulą. Do zmielonej masy dodajemy jajko, sól, pieprz, bulion i dokładnie mieszamy. Możemy to zrobić mikserem. Masę przekładamy do jednego dużego lub kilku mniejszych naczyń żaroodpornych. Pasztet najlepiej zapiekać w kąpieli wodnej, dzięki temu będziemy mieli pewność, że nie przypali się. Naczynie lub naczynia z pasztetem wkładamy
Smakowity Blog KulinarnyGofry to fajny pomysł na smaczne śniadanie czy kolację, u mnie tak bardzo lubiane przez dzieciaki . Moja improwizacja to gofry razowe, pierwszy raz takie zagościły na
Z Majeczką w kuchnikakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 150 g masła miękkiego 2 jajka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Wykonanie: Ustaw piekarnik na 220°C. Gruszki odsącz z zalewy. Formę wysmaruj masłem. Gruszki ułóż w formie do zapiekania wypukłą stroną do góry. Składniki ciasta wymieszaj za pomocą miksera na jednolitą masę (jeśli wyda się za gęsta można dodać
Blondynka Gotujenaleśnikowym. Dzięki temu, że kotlety zapiekają się w naczyniu żaroodpornym, mięso jest mięciutkie, a ciasto naleśnikowe delikatne i rozpływające się w ustach. Składniki na kieszenie (na 4 porcje): 4 grubsze kotlety schabowe bez kości, 40 dag pieczarek, 1 średnia cebula, oliwa, sól, pieprz, możemy jeszcze dodać trochę sera żółtego . Składniki na ciasto : 1 jajko 1 szklanka mleka mąka pszenna sól
Pysznosci Babci Basi