jajka zapiekane - 3168 przepisów (strona:68/212)

zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 1538

mieszamy. Dodajemy powoli mleko, doprawiamy przyprawami. Podgrzewamy i mieszamy, aż sos lekko zgęstnieje. Następnie zestawiamy z ognia. Po przestudzeniu dodajemy jajko, mieszamy do połączenia się z sosem. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. W natłuszczonym naczyniu do zapiekania rozsmarowujemy troszkę sos beszamelowy, układamy warstwę makarony, warstwę sosu mięsnego, 1/2 sosu beszamelowego i powtarzamy warstwy: makaron, sos mięsny, sos beszamelowy

Domowy Smak Jedzenia
Torcik naleśnikowy z owocami 154

połączenia się składników. Nadzienie owocowe nakładamy na usmażone naleśniki. W między czasie przygotowujemy sos waniliowy: do mleka dodajemy jajka i przyprawiamy cukrem wanilinowym. W szklanym naczyniu żaroodpornym piętnujemy naleśniki z owocami i całość zalewamy sosem waniliowym. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 min. Deser podajemy na zimno lub ciepło z bitą śmietaną

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto z nadzieniem szpinakowym 163

Kolejne danie ze szpinakiem w roli głównej. Tym razem farsz ze szpinaku i białego sera zapiekany w cieście. Ciasto ciekawe i doskonale nadaje się na obiad. Składniki: - Ciasto: 300 g mąki pszennej 1 jajko 6 łyżek oleju 8 łyżek wody szczypta soli - Farsz: 1 kg szpinaku 300 g twarogu 1 średnia cebula 1 pęczek natki pietruszki 3 łyżki masła

Mama Gotuje
Naleśniki z twarogiem 128

bitą śmietaną i z pestkami granata, który idealnie orzeźwia to całe danie. Poza słodkimi naleśnikami uwielbiam wersje wytrawne, takie jak zapiekane naleśniki, czy krokiety, ale na śniadanie najlepsze są słodkie:) Polecam! Składniki: Naleśniki - 1,5 szklanki mąki; - 2 jajka; - 1 szklanka mleka; - sól, łyżeczka cukru - łyżka oleju do masy, - olej do smażenia Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy, odstawiamy

dom-agi.pl
Zapiekane naleśniki z kolorowym farszem----Frittelle al forno ripieni di colore 145

Z książki Michela Rouxa „Jajka, 130 prostych przepisów”. Naleśniki z tego przepisu są super cienkie. Składniki na naleśniki: 125 g mąki 15 g drobnego

w mojej kuchni
Chaczapuri imeruli 175

gruzińskiej, równie ważna dla Gruzinów jak pizza dla Włochów, knedle dla Czechów czy tortilla dla Hiszpanów.    Występuje w formie zapiekanego placka z serem. Można przyrządzac je na kilka sposobów, m.in. :- chaczapuri adżaruli – chaczapuri adżarskie ( z serem i jajkiem )- chaczapuri imeruli – chaczapuri imeretyńskie ( w formie okrągłego placka z zapieczonym w cieście nadzieniem serowym lub z pastą z czerwonej

Ostra na Słodko
Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami 5847

The post Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
GOFRY Z BITĄ SMIETANĄ 196

Na słodką kolację czy podwieczorek sprawdzą się idealnie ku wielkiej uciesze nie tylko maluchów :)Składniki:4 szklanki mąki1 szklanka cukru1/2 szklanka mleka1 szklanka smietany 181/2 szkl.wody

Z Majeczką w kuchni
Najlepsza zapiekanka z kurczakiem i pieczarkami 690

mieszamy. Śmietanę mieszamy z mąką, zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika,solimy, następnie czekamy aż trochę przestygnie i wbijamy całe jajko i żółtko. Mieszamy. Polewamy mięso sosem, obsypujemy resztą sera i bułką tartą. Na wierzch kładziemy wiórki masła. Zapiekamy 25 minut w temp. 200 st. C. Na ostatnie kilka minut można zdjąć pokrywkę. Najlepiej smakuje z ketchupem. Smacznego

chwile dla mnie
QUICHE - DORSZ/ BAKŁAŻAN/ SZYNKA PARMEŃSKA 212

tarty smarujemy masłem, układamy plastry bakłażana, rybę kroimy w grubą kostkę, układamy. W dużej misce za pomocą trzepaczki mieszamy jajka z jogurtem, mozzarellą startą na tarce, solą i pieprzem. Zalewamy masą. Na wierch układamy plastry szynki parmeńskiej. Zapiekamy około 50 min. Pyszne quiche, bardzo fajny pomysł na obiad z rybą dla dzieciaków! Polecam! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Mała przekąska ze szparagów 239

piórko i idealnie smakowało na zimno. Chwila katuszy w cieple piekarnika, a potem smaczna nagroda i rozkosz dla podniebienia.  Zapiekany mus ze szparagów składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 125 g serka koziego lub naturalnego typu Philadelphia 3 jajka sól, pieprz masło do wysmarowania foremki wykonanie: Szparagi myjemy, obcinamy końcówki. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 5 minut. Następnie zalewamy

Przysmaki Karolki
Tarta z grillowaną cukinią, jogurtem greckim i serem feta 190

Tarta, którą wymyśliłam na przyjęcie z okazji przyjazdu przyjaciółek. Bardzo delikatna, łagodna, lekka. Na bardzo kruchym cieście, z grillowaną cukinią, zapiekanym jogurtem greckim, serem feta. Tarta jest uniwersalna, ponieważ jogurt można zastąpić prawie każdym rodzajem sera „białego”, natomiast cukinię można zastąpić grillowanym bakłażanem, zbanszowanymi brokułami czy grillowanymi pomidorami lub papryką. Ciasto przygotowałam dzień wcześniej i trzymałam(...)tarce i posypać tartę przed pieczeniem, ja tak zrobiłam), jajka, zblendować na gładką masę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką. Wylać na popieczony kruchy spód (może być ciepły). Ułożyć cukinię, ja zaczęłam układanie od zewnętrznej strony formy, tworząc coraz mniejsze okręgi jak zbliżałam się do środka. Troszkę jak płatki Zapiekać w rozgrzanym piekarniku przez

moj przepis na
Pieczona owsianka z gruszkami 148

powiedziałam, tak zrobiłam. Jedząc zapiekaną owsiankę z jabłkami wiedziałam, że muszę spróbować przygotować owsiankę z gruszkami. Zakupiłam gruszki i do dzieła! Owsianka tym razem była bez jajek i miała inną konsystencję od tej z jabłkami. Góra fajnie się przypiekła. Myślę, że każdy kto lubi pożywne śniadania byłby z niej zadowolony. Nie dodawałam cukru, gdyż sama obecność gruszek i rodzynek(...)zalać nim płatki owsiane. Odstawić na chwilę by płatki nasiąknęły mlekiem i dodać resztę składników. Porządnie wymieszać i nałożyć do jednego większego naczynia żaroodpornego lub do kilku małych. Zapiekać ok. 20 minut w temp. 200 stopni.  Porcja wystarczy dla dwóch osób. Zapraszam Was na cynamonowe przepisy do zaprzyjaźnionych blogerek. Do Agnieszki , Pauliny i Karoliny .  W cynamonowej aurze zostaniemy

Mania Wypiekania
Ryba zapiekana z serem i pomidorami 177

solą i pieprzem. Podzielić na dwa kawałki i odłożyć na pół godziny.  Widelcem rozkłócić jajko, obtoczyć w nim filety, a następnie oprószyć bułką tartą. Usmażyć na złoto na oleju.  Filety przełożyć na blaszkę, na każdym położyć plasterki pomidora i plasterek sera. Zapiekać do czasu rozpuszczenia sera

Pasja Smaku