jajka zapiekane - 3168 przepisów (strona:69/212)

Zapiekana kasza manna z jagodami i czekoladową słodyczą 172

jajko i dodajemy łyżeczkę masła (czubatą), mieszamy dokładnie do połączenia składników. Połowę masy przekładamy łyżką do naczynia do zapiekania. Na wierzch wysypujemy 2 łyżki jagód, delikatnie wciskamy je w kaszę. Następnie wykładamy resztę masy. Tak przygotowaną kaszę mannę z owocami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na środkowy poziom. Zapiekamy 15 minut. Po tym czasie na wierzch naszej zapiekanej

Słodkie okruszki
Chaczapuri imeruli 230

sobą zanadto rozczulę i postanowię się troszkę porozpieszczać. W każdym razie proponuję Wam na obiad gruzińskie chaczapuri imeruli, czyli placuszek zapiekany z mięciutką masą serowo-ziemniaczaną (istnieje także wersja chaczapuri adżaruli, w którym występuje jeszcze na wierzchu jajko sadzone). Jest to jedno z tradycyjnych dań kuchni kaukaskiej, nazywane też gruzińską pizzą. Farsze można wcisnąć do środka różne, w zależności

Przepysznik - BLW i nie tylko
Zapiekana cukinia z fetą pod pierzynką 143

Wykonanie: Cukinię kroimy na plastry ½ cm. Podsmażamy na patelni z obu stron. Nadmiar oleju po smażeniu odsączamy na ręczniku kuchennym. Jajko, śmietanę, czosnek przeciśnięty przez praskę, ser feta, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Cukinię układamy w naczyniu do zapiekania, dodajemy pokrojone pomidorki. Zalewamy masą, posypujemy tarty serem i zapiekamy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 o C. Pycha

Smaki Ewy
zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 1519

mieszamy. Dodajemy powoli mleko, doprawiamy przyprawami. Podgrzewamy i mieszamy, aż sos lekko zgęstnieje. Następnie zestawiamy z ognia. Po przestudzeniu dodajemy jajko, mieszamy do połączenia się z sosem. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. W natłuszczonym naczyniu do zapiekania rozsmarowujemy troszkę sos beszamelowy, układamy warstwę makarony, warstwę sosu mięsnego, 1/2 sosu beszamelowego i powtarzamy warstwy: makaron, sos mięsny, sos beszamelowy

Domowy Smak Jedzenia
Torcik naleśnikowy z owocami 136

połączenia się składników. Nadzienie owocowe nakładamy na usmażone naleśniki. W między czasie przygotowujemy sos waniliowy: do mleka dodajemy jajka i przyprawiamy cukrem wanilinowym. W szklanym naczyniu żaroodpornym piętnujemy naleśniki z owocami i całość zalewamy sosem waniliowym. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 min. Deser podajemy na zimno lub ciepło z bitą śmietaną

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto z nadzieniem szpinakowym 151

Kolejne danie ze szpinakiem w roli głównej. Tym razem farsz ze szpinaku i białego sera zapiekany w cieście. Ciasto ciekawe i doskonale nadaje się na obiad. Składniki: - Ciasto: 300 g mąki pszennej 1 jajko 6 łyżek oleju 8 łyżek wody szczypta soli - Farsz: 1 kg szpinaku 300 g twarogu 1 średnia cebula 1 pęczek natki pietruszki 3 łyżki masła

Mama Gotuje
Naleśniki z twarogiem 111

bitą śmietaną i z pestkami granata, który idealnie orzeźwia to całe danie. Poza słodkimi naleśnikami uwielbiam wersje wytrawne, takie jak zapiekane naleśniki, czy krokiety, ale na śniadanie najlepsze są słodkie:) Polecam! Składniki: Naleśniki - 1,5 szklanki mąki; - 2 jajka; - 1 szklanka mleka; - sól, łyżeczka cukru - łyżka oleju do masy, - olej do smażenia Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy, odstawiamy

dom-agi.pl
Zapiekane naleśniki z kolorowym farszem----Frittelle al forno ripieni di colore 122

Z książki Michela Rouxa „Jajka, 130 prostych przepisów”. Naleśniki z tego przepisu są super cienkie. Składniki na naleśniki: 125 g mąki 15 g drobnego

w mojej kuchni
Chaczapuri imeruli 157

gruzińskiej, równie ważna dla Gruzinów jak pizza dla Włochów, knedle dla Czechów czy tortilla dla Hiszpanów.    Występuje w formie zapiekanego placka z serem. Można przyrządzac je na kilka sposobów, m.in. :- chaczapuri adżaruli – chaczapuri adżarskie ( z serem i jajkiem )- chaczapuri imeruli – chaczapuri imeretyńskie ( w formie okrągłego placka z zapieczonym w cieście nadzieniem serowym lub z pastą z czerwonej

Ostra na Słodko
Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami 5824

The post Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
GOFRY Z BITĄ SMIETANĄ 177

Na słodką kolację czy podwieczorek sprawdzą się idealnie ku wielkiej uciesze nie tylko maluchów :)Składniki:4 szklanki mąki1 szklanka cukru1/2 szklanka mleka1 szklanka smietany 181/2 szkl.wody

Z Majeczką w kuchni
Najlepsza zapiekanka z kurczakiem i pieczarkami 668

mieszamy. Śmietanę mieszamy z mąką, zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika,solimy, następnie czekamy aż trochę przestygnie i wbijamy całe jajko i żółtko. Mieszamy. Polewamy mięso sosem, obsypujemy resztą sera i bułką tartą. Na wierzch kładziemy wiórki masła. Zapiekamy 25 minut w temp. 200 st. C. Na ostatnie kilka minut można zdjąć pokrywkę. Najlepiej smakuje z ketchupem. Smacznego

chwile dla mnie
QUICHE - DORSZ/ BAKŁAŻAN/ SZYNKA PARMEŃSKA 188

tarty smarujemy masłem, układamy plastry bakłażana, rybę kroimy w grubą kostkę, układamy. W dużej misce za pomocą trzepaczki mieszamy jajka z jogurtem, mozzarellą startą na tarce, solą i pieprzem. Zalewamy masą. Na wierch układamy plastry szynki parmeńskiej. Zapiekamy około 50 min. Pyszne quiche, bardzo fajny pomysł na obiad z rybą dla dzieciaków! Polecam! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Mała przekąska ze szparagów 221

piórko i idealnie smakowało na zimno. Chwila katuszy w cieple piekarnika, a potem smaczna nagroda i rozkosz dla podniebienia.  Zapiekany mus ze szparagów składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 125 g serka koziego lub naturalnego typu Philadelphia 3 jajka sól, pieprz masło do wysmarowania foremki wykonanie: Szparagi myjemy, obcinamy końcówki. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 5 minut. Następnie zalewamy

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania