jajka z pieczarkami - 3000 przepisów (strona:41/200)

Mielone z pieczarkami 198

dodatkiem pieczarek. Smak takich kotlecików jest  inny niż tradycyjny. Zapraszam do wypróbowania. Potrzebujemy: 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki 30 dag. pieczarek 1 cebula 2 jajka bułka tarta przyprawy-sól ,pieprz Wykonanie: Pieczarki  i cebulę  kroimy w kostkę, podduszamy na maśle dodajemy do mięsa. łączymy z pozostałymi składnikami. Formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej

W kuchennym oknie Ewy
SAŁATKA Z ZIEMNIAKAMI I PIECZARKAMI 125

SKŁADNIKI :  5-6 ziemniaków ugotowanych w mundurkach 2 marchewki, ugotowane 1 duży słoik marynowanych pieczarek 1 puszka groszku 200 g chudej, wędzonej szynki, polędwicy lub kabanosów 4 jajka ugotowane na twardo 1 por, biała część 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku(...)PRZYGOTOWANIE :  Pieczarki i groszek odcedzamy z zalewy, ziemniaki, jajka i marchew obieramy.  Wszystkie składniki sałatki kroimy w kostkę a pieczarki i por w talarki. Do dużej miski przekładamy warzywa, dodajemy krojoną szynkę, majonez i przyprawy. Mieszamy aż składniki się połączą. Przekładamy sałatkę na półmisek lub miskę, do momentu podania przechowujemy w lodówce. Smacznego.       Zamiast pieczarek

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta z jarmużem i pieczarkami 174

trochę z przypadku, jarmuż i pieczarki były w lodówce, trzeba było je szybko zużyć.  I tak powstało to danie. Bardzo treściwe i sycące. składnikina spód:250 g mąki (pszennej tortowej)150 g masła, schłodzonego (lub 120 g masła i 30 g smalcu lub margaryny)1 płaska łyżeczka soli morskiej1 jajko (lub 3 - 4 łyżki zimnej(...)grube kawałki. Na oliwie z oliwek podsmażyć plasterki czosnku,  dodać jarmuż i smażyć przez minutę.  W misce wymieszać jajka z jogurtem, dodać sól, pieprz. Na przygotowanym, podpieczonym  spodzie ułożyć warstwę pieczarek, jarmuż, ser, zalać masą jajeczną, przybrać pomidorkami koktajlowymi. Piec w temperaturze 180 st C przez ok 25 minut

Stare Gary
Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami. 139

mielonego 1 jajko  2 łyżki bułki tartej 300 g pieczarek 1 łyżeczka każdej z przypraw: bazylia, oregano, papryka ostra mielona, pieprz Mięso mielone mieszamy z jajkiem bułką tartą i wszystkimi przyprawami. Pieczarki podsmażamy na odrobinie tłuszczu aż cała woda wyparuje. Połowę mięsa mielonego układamy w foremce (ja mam wymiary - 25 cm x 12 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką

Moje-pitraszenie
Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi 173

oczyszczone pieczarki kroimy na ćwiartki, a większe na ósemki, dodajemy do cebuli. Po chwili solimy i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Ząbki czosnku kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pieczarek, gdy odparuje z nich nadmiar wody. Podsmażamy całość, w następnej kolejności dodając wino Marsala. Smażymy, aż wino odparuje (2-3 min), następnie wlewamy słodką śmietankę i redukujemy sos (smażymy(...)pieczemy przez 10-15 minut.  Pozostałe wycięte, najmniejsze kółka również smarujemy jajkiem i pieczemy (to bedą „czapeczki”). Resztek ciasta nie wyrzucamy. Ja poskładałam i upiekłam gwiazdki, zresztą – pozostawiam, to do Waszej inwencji.  Upieczone, gorące ciastka faszerujemy podgrzanymi pieczarkami z sosem. Nakładamy na wierzch „czapeczkę” i natychmiast podajemy. Opis przygotowania tej potrawy zajął mi więcej czasu, niż samo

mojewypiekiinietylko
Schaboszczak z pieczarkami 103

plastry schabu 150 g pieczarek pół cebuli sól pieprz kolorowy oregano do panierowania ; mąka jajko bułka tarta młode ziemniaki sałata Pieczarki umyć, pokroić na plasterki i usmażyć na maśle razem z cebulką. Doprawić solą i pieprzem oraz szczyptą oregano. Schab robić młotkiem na cienki duzy kotlet, posypać solą i pieprzem kolorowym z młynka, panierować w mące, jajku i bułce tartej

Gotowanie jest łatwe
Kotlet z kurczaka zapiekany z oscypkiem i pieczarkami 260

Lubię tradycyjne polskie dania. Kuchnię góralską także. Składniki na kotlet z kurczaka zapiekany z oscypkiem i pieczarkami (5 porcji): pierś z kurczaka około 500 g mąka jajko (jedno lub dwa) bułka tarta sól(...)oscypek (po 3 plasterki na filet) pieczarki 500 g Pierś z kurczaka umyć i oczyścić, podzielić na kotlety. Mięso ubić i posolić. Kotlety panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć do zarumienienia. Pieczarki pokroić w paski i podsmażyć na patelni. Przełożyć usmażone pieczarki na filety znajdujące się na rozgrzanej patelni, nałożyć po trzy plasterki sera i przykryć. Smażyć

Karola gotuje
Żółta zapiekanka z tortellini 153

sosu pieczarkowego. Jej zrobienie nie jest trudne, ma niewiele składników.  250g makaronu tortellini z serem 2 filety z kurczaka  2 cebule 250g pieczarek 1/3 szklanki śmietany 150g tartej mozzarelli  1 jajko sól, biały pieprz, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa olej 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Filety i cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w grube(...)plastry. Obsypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym podsmażamy na rozgrzanym oleju do momentu aż z pieczarek wyparuje woda. 3. W szklance mieszamy śmietanę i jajko. Przyprawiamy odrobiną soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. Makaron, filety, cebulę, pieczarki, mozzarellę i sos mieszamy ze sobą dokładnie, przekładamy do naczynia żaroodpornego. 4. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut

Szefowa kuchni
Jajko w bułce z niespodzianką. 230

jest nudne w smaku, a więc zrobiłem jajko z niespodzianką. Jaka to niespodzianka dowiecie się wkrótce po przeczytaniu przepisu. Składniki: 1 bułka poznańska 5 dużych pieczarek 2 łyżki śmietanki 10% 5 orzechów włoskich 1 jajko 25 g masła sól, pieprz ostra papryka w proszku Przygotowanie:  Pieczarki myjemy i oczyszczamy. Kroimy w bardzo drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju(...)usmażone dodajemy śmietankę, solimy, pieprzymy i dusimy przez 5 minut, aż nadzienie zgęstnieje. Z bułki wydrążamy środek. Na same dno wkładamy masło, na masło układamy pieczarki i posypujemy zmielonymi orzechami. Na górę bułki wbijamy jajko solimy, pieprzymy, posypujemy papryką i pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 6-8 min. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Mielone kotleciki z pieczarkowym farszem 299

będzie czekała na nich pieczarkowa niespodzianka. Ja bardzo lubię te kotlety. Polecam i Wam. 500-600 g mielonego mięsa drobiowego (z kurczaka bądź indyka) 250-300 g pieczarek 1 cebula 1 jajko 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól, pieprz przyprawa do kurczaka/grilla 2-3 łyżki bułki tartej Oczyszczone pieczarki drobno siekamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na łyżce oleju(...)masła. Następnie dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody. Doprawiamy sola oraz odrobiną pieprzu. Mielone mięso przekładamy do miski. Dodajemy musztardę, jajko, sól, pieprz oraz przyprawę do kurczaka/do grilla, mieszamy. Dodajemy bułkę tartą w takiej ilości, by całość była dość zwarta (ilość zależy jak dużego jajka użyjemy i od samej bułki tartej). Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy kotleciki. Spłaszczamy

Smaki Na Talerzu
Kanapki - zapiekanki 133

Składniki: 6 kromek chleba 6 plasterków sera żółtego 6 plasterków wędliny np baleronu 1 mała cebula 1 pieczarka sól pieprz 2 jajka majeranek masło do smarowania Kromki chleba posmarować masłem i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na chlebie ułożyć ser żółty. Wędlinę pokroić w cienkie paseczki i ułożyć na serze żółtym. Cebulę pokroić w kostkę, a pieczarkę zetrzeć

Ewusiowe Smaki
Przepis na Pasztet Domowy z Pieczarkami 268

pieczarkami . Jest bardzo smaczny i warto wypróbować przepis . Będziemy potrzebować : 1 kg mięsa wieprzowego 300 g wątróbek drobiowych lub wieprzowych 200 g boczku gotowanego 300 g pieczarek 200 g cebuli 2 jajka 50 g bułki tartej kawałek korzenia selera (80 g) 2 marchewki (150 g) 1 korzeń pietruszki (100 g) przyprawy : 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka ziół prowansalskich(...)patelni przez około 3 minuty ( często mieszając ) . Końcowe przygotowanie pasztetu : W maszynce do mielenia mięsa mielę razem : ugotowane mięso , marchew , pietruszkę , seler , usmażoną cebulę i pieczarki , boczek , wątróbkę . Do zmielonej masy dodaję jajka , bułkę tartą , zioła prowansalskie , paprykę słodką , sól ( dwie duże szczypty ) , pieprz ( 2 dwie duże szczypty , pieprz cayenne ( 1 dużą szczyptę ) . Całość dokładnie mieszam dłonią lub łyżką

Uwaga Babcia Gotuje
jajka zapiekane w szynce 123

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 4 jajka 4 plasterki szynki 1 pieczarka oliwa z oliwek czosnek zioła prowansalskie sól, pieprz szczypiorek, narka pietruszki wykonanie: Pieczarkę drobno kroimy i podsmażamy. 4 kokilki lub foremki na muffiny smarujemy oliwą z oliwek. W każdej foremce umieszczamy po jednym plasterku szynki tak aby przykrywała całą powierzchnię foremki, tworząc po upieczeniu miseczkę. Do środka każdej wkładamy(...)cząstki pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek, wbijamy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Całość zapiekamy przez ok. 15 min. w 180 st. C. Po upieczeniu posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki

Domowy Smak Jedzenia
KOTLECIKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ 305

niech będą te pyszne, bezmięsne kotleciki, które podane z domowymi kopytkami i pikantnym sosem pomidorowym  stanowiły pyszny obiad. Składniki: 2 kapusty pekińskie 1/2 czerwonej papryki 250g pieczarek 3 cebule 1 jajko pieprz przyprawa do gyrosa bułka tarta olej Wykonanie:  Kapustę pekińską kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekane cebule(...)doprawiamy ulubionymi przyprawami: ja dodałam trochę przyprawy do gyrosa oraz pieprz. Smażymy do momentu, kiedy kapusta zmięknie, a sok, który puściła kapusta i pieczarki odparuje. Masę przekładamy do miski, studzimy. Następnie dodajemy do niej  jajko i tyle bułki tartej, aby masa stała się kleista i można było formować kotlety. Lekko zwilżonymi dłońmi formujemy podłużne lub okrągłe kotleciki. Smażymy

Walijskie Pichcenie