jajka z pieczarkami - 3000 przepisów (strona:35/200)

Pieczeń rzymska z pieczarkami 161

Macie ochotę na pieczeń rzymską? Czy pieczeń kojarzy się Wam z mięsem faszerowanym jajkiem ?  Ostatnio naszło mnie na zrobienie jej z pieczarkami(...)rodzinka zajadała się, aż miło :) Już wkrótce pojawi się u nas kolejna wariacja pieczeniowa ;)  A dziś zapraszamy na wersję pieczarkową :)  Pieczeń rzymska z pieczarkami SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól morska młynek do smaku pieprz kolorowy młynek do smaku 1 ½ łyżeczki papryki mielonej słodkiej + do posypania 350 g pieczarek 1 łyżka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gołąbki z soczewicą i komosą ryżową. 143

KOMOSĄ RYŻOWĄ Składniki (ok. 8 gołąbków, w zależności od wielkości główki kapusty): 1 szklanka suchej czerwonej soczewicy - przepłukanej 1/2 szklanki komosy ryżowej białej - przepłukanej 300 g pieczarek 1 czerwona cebula 1 jajko 1 mała główka młodej kapusty 1 łyżka oleju 300- 400 g przecieru pomidorowego  1 łyżeczka suszonego oregano, bazylii, majeranku i słodkiej papryki szczypta ostrej papryki  sól(...)garnek ponownie i odstaw. 4. Pieczarki obierz i pokrój na drobniejsze kawałki. Podsmaż na patelni z drobno posiekaną cebulą i jedną łyżką oleju. 5. Do miski wbij jajko, dodaj ugotowaną soczewicę, komosę, pieczarki i cebulę. Dopraw i wymieszaj. 6. Farsz zawijaj w liście kapusty i układaj w naczyniu żaroodpornym. 7. Przecier pomidorowy wymieszaj z  ulubionymi przyprawami (np. ostra

Powiedz dietom nie
Pieczeń z mięsa mielonego. 149

Składniki: 300 g pieczarek 1 cebula 500 g mięsa mielonego natka pietruszki, sól, pieprz 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu chili 1 jajko 2 łyżki bułki tartej Pieczarki płuczemy i kroimy w talarki, cebulę kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni i odrobinie masła szklimy cebulę, dodajemy pieczarki - doprawiamy solą, pieprzem i smażymy do momentu aż cała woda odparuje - odstawiamy(...)ostygnięcia. Następnie pieczarki dodajemy do mięsa, wbijamy jajko, sos chili, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy natką pietruszki, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i przekładamy do keksówki. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 50 minut. Podajemy z kaszą jaglaną i ulubioną sałatką. Smacznego

Moje-pitraszenie
Placki ziemniaczane po chłopsku 132

więc naszła nas ogromna chęć by zjeść je właśnie dzisiaj. Przepyszna mieszanka z pieczarkami ,serem żółtym i boczkiem okraszone sosem pomidorowo koperkowym. Składniki 3 średniej wielkości ziemniaki 3 jajka 150 g pieczarek 150 g wędzonego boczku duża cebula 150 g żółtego sera (ulubionego) 1/2 szkl mąki 2 ząbki czosnku łyżka mielonej kozieradki sól ,pieprz olej do smażenia Sos: pomidory krojone(...)puszki pęczek koperku mała papryczka chilli cukier sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki ,cebulę ,pieczarki i ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Boczek kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z mąką ,jajkami ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i mieloną kozieradką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju ,na rumiano

R'n'G Kitchen
Domowa wędlinka z kurczaka 195

wędlin i teraz przygotowuje ją na kanapki. Takie roladki z kurczaka są pyszne, łatwe i zdrowe. Przepis zaczerpnięty  stąd.  Polecam! Składniki: 2 piersi z kurczaka  jajko 250 g pieczarek natka pietruszki przyprawy (sól, pieprz) Pieczarki podsmażamy na patelni. P iersi z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy surowe jajko i przyprawiamy. Mięso dzielimy na dwie części

NA MOIM TALERZU
Kulebiak z kapustą i pieczarkami 192

pszennej szklanka ciepłego mleka 30 g świeżych drożdży 2 łyżki oleju 2 jajka żółto jajka płaska łyżka cukru łyżeczka soli Farsz: 1/2 kg kiszonej kapusty 250 g pieczarek cebula sól, pieprzDodatkowo: białko jajka garść sezamu Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłego mleka. Odstawiamy na 10 minut, aż rozczyn podwoi swoją objętość(...)mąki dodajemy sól, jajka, olej, resztę mleka i zaczyn z drożdży. Zagniatamy ciasto, aż stanie się gładkie, elastyczne. Przykrywamy je ściereczką i odstawiamy je do wyrośnięcia na ok. godzinę. Farsz: Kapustę drobno siekamy, odciskamy i opłukujemy jeśli jest zbyt kwaśna. Przekładamy ją do garnka, zalewam wodą, solimy i gotujemy do miękkości. Następnie kapustę odcedzamy. Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę

e-PrzepisyKulinarne
Muszle makaronowe z wołowiną 137

stworzenie czegoś innego, ciekawego, a zarazem naprawdę smacznego! Bo takie są właśnie te muszle :)  Składniki: 150g mielonej wołowiny 1/3 puszki kukurydzy konserwowej 5 pieczarek 10 muszli makaronowych 1 płaska łyżka przecieru pomidorowego 1 jajko 1/3 łyżeczki soli + 1 łyżeczka do gotowania makaronu 1/3 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta ostrej papryki mielonej 1 ząbek czosnku 1 łyżka drobno(...)minut). Pieczarki myjemy, kroimy w pół talarki i rumienimy na patelni z dodatkiem szczypty soli i łyżki masła. Mięso mielone wołowe łączymy z odcedzoną kukurydzą, upieczonymi pieczarkami, startym serem, jajkiem, przecierem pomidorowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Ugotowane muszle delikatnie odcedzamy i układamy na talerzu tak by się nie posklejały. Nadziewamy je przygotowanym farszem i układamy w wysmarowanej tłuszczem

Kuchnia w czekoladzie
Pieczarki faszerowane 131

faszerowane SKŁADNIKI (na jedną porcję): 3 duże pieczarki   kawałek pora (ok 8 cm) 3 łyżki groszku konserwowego łyżeczka oliwy suszona zielona pietruszka pieprz sól 1 jajko plasterek sera żółtego Z pieczarek odcinamy nóżki i drobno je (tz nóżki kroimy). Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej drobno pokrojonego pora z pokrojonymi nóżkami pieczarek oraz groszkiem. Doprawiamy solą(...)przygotowany farsz nakładamy na kapelusze pieczarek. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach. Po tym czasie jajko delikatnie roztrzepujemy i łyżką polewamy nim pieczarki. Na każdą dajemy kawałek żółtego sera na wierzch i zapiekamy w piekarniku kolejne 5 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Omlet z pieczarkami, porem i zielonym groszkiem 130

pieczarkami z dodatkiem pora (który wspaniale zastępuje tu cebulkę) oraz zielonego groszku? Myślę, że będziecie zachwyceni :) Po takim śniadaniu można zawojować świat! Składniki (na 2 omlety): 4 jajka 80 g pieczarek 10-15 g mrożonego groszku 50 g pora (biała część) 50 ml mleka 2 łyżki masła sól pieprz Wykonanie: Pieczarki myjemy, oczyszczamy i ewentualnie obieramy z wierzchniej skórki. Grzyby(...)cienkie plastry. zielony groszek sparzamy (przez 2-4 minuty) w gotującej się, osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy. W misce rozkłócamy jajka, dodajemy mleko oraz sól i pieprz, po czym dokładnie ze sobą mieszamy. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy połowę pieczarek oraz połowę pora. Smażymy często mieszając przez kilka minut. Potem dodajemy połowę groszku i połowę jajecznej masy. Całość smażymy

MyCookBook.pl
Kotleciki mielone z pieczarkami 160

piekarniku z pieczarką usadowioną pośrodku. Smaczku kotletom dodają suszone pomidory i tymianek. Składniki: • 500 g mięsa mielonego z indyka • 250 g pieczarek • 1 cebula • 2 łyżki oleju • 1 bułka kajzerka • 1 jajko • 3 łyżki suszonych pokrojonych pomidorów • sól, pieprz, majeranek, tymianek do smaku • 1 łyżeczka suszonych płatków pomidorów i czosnku Wykonanie: • Pieczarki umyć(...)posiekać i zrumienić na oleju. • Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie, dobrze wycisnąć i pokroić w kostkę. • Mięso wymieszać z cebulą, posiekanymi pieczarkami, pomidorami, bułką i jajkiem. Przyprawić do smaku. • Uformować 8 kotletów i ułożyć je na blaszce do pieczenia posmarowanej olejem. Na środku każdego kotleta położyć pieczarkę

To co kocham
Zawijany omlet z mięsem mielonym 230

Następnym razem robię sama;) Składniki omlet 250 g sera salami 4 jajka 3 łyżki majonezu  farsz 700 g mięsa mielonego 1 ząbek czosnku 1 jajko 1/2 papryki czerwonej 1 cebula 200 g pieczarek sól, pieprz Sposób przygotowania Omlet - ser zetrzeć na tarce, przygotować blaszkę prostokątną, wyłożyć ją papierem do pieczenia, wysmarować go olejem. Jajka ubić z majonezem i serem(...)żółtym. Wlać na blaszkę i piec ok 25 min w temperaturze 180 stopni. Farsz - cebulę zeszklić, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i paprykę, podsmażyć. Do surowego mięsa dodać jajko, czosnek przecisnąć przez praskę, doprawić solą i pieprzem. Pieczarki z papryką wymieszać z  mięsem, wyłożyć  na omlet. Wszystko zrolować i piec w temperaturze 180 stopni

pink envelope
Sałatka z pierożkami ravioli 181

pójdą w odstawkę. Korzystajmy zatem teraz :) Składniki: 140g pierożków ravioli np. z serem 1/2 małej puszki kukurydzy 1/2 małej puszki groszku konserwowego 250g szynki konserwowej 5 jajek na twardo 10 dużych marynowanych pieczarek 1 mały kubek jogurtu naturalnego gęstego 4 łyżki(...)majonezu 2 łyżki ketchupu pikantnego sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pierożki ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu (ok 15 minut). Przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Studzimy. Jajka, szynkę konserwową oraz pieczarki kroimy w kostkę. Do tych składników dodajemy pozostałe: przelany wodą i przecedzony groszek konserwowy oraz kukurydzę a także zimne pierożki ravioli. Jogurt naturalny łączymy z ketchupem oraz majonezem

Kuchnia w czekoladzie
Pulpety z indyka z pieczarkami 122

małe jajka kasza manna lub bułka tarta około 8 średnich pieczarek mała cebula sól, pieprz czarny mielony, kilka kropel maggi Przygotowanie : Do zmielonego mięsa dodałam drobno pokrojone pieczarki i cebulę, jajka, kaszę, sól, pieprz mielony i maggi, dokładnie połączyłam składniki i pozostawiłam mięso na chwilę by smaki się połączyły Moje mięso było dość luźne, dlatego nabierałam je dużą łyżką, przekładałam

Proste Potrawy
MIELONE DEVOLAJE 167

jajko bułka tarta olej do smażenia   Farsz: ~~~~~~~~~~ pieczarki cebula serek topiony holenderski     Panierka: ~~~~~~~~~~ 2 jajka bułka tarta   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mięso mielimy na śr.sitku.Dodajemy jajko,bułkę tartą,vegetę,mieszamy. Robimy farsz-pieczarki czyścimy,kroimy na drobną kostkę.Cebule obieramy i siekamy drobno.Na rozgrzanej patelni smażymy pieczarki z cebulką,dodajemy serek topiony,mieszamy,studzimy. Farszem nadziewamy porcję mięsa mielonego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Francuskie paszteciki 155

może być również potraktowana jako dodatek- tradycyjnie- do barszczu czerwonego lub jako danie obiadowe- z duuużą porcją surówki :) Polecam! * ugotowane/upieczone mięso z kurczaka- 250 g * pieczarki- 250 g * cebula- 1 duża * jajka- 2 szt. * ciasto francuskie- 1 duży arkusz * chili, bazylia, czosnek, pieprz, sól- do smaku * olej- do smażenia * sezam, przyprawa(...)prowansalska- do posypania Piekarnik nastawić na 200 stopni. Pokrojoną cebulę zeszklić na oliwie, dodać pokrojone w plastry pieczarki i podsmażyć do zarumienienia się pieczarek. Mięso wraz z pieczarkami zmielić, dodać 1 jajko, doprawić i dokładnie wyrobić masę. Ciasto francuskie lekko rozwałkować, przekroić wzdłuż na pół i przy samej krawędzi nałożyć dość 'grubą' ilość masy i zawinąć w rulon. W taki

Kraina Miodem Płynąca