240g, 200g startego sera żółtego, olej, 3 czubate łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany 18%, 1 łyżka ketchupu pikantnego, 5 niedużych ząbków czosnku, sól, pieprz, majeranek, czerowna słodka papryka, jajko. Przygotowanie: Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę pokroić w paseczki - podsmażyć razem w bardzo małej ilości tłuszczu. Podczas smażenia posolić i popieprzyć. Smażyć do całkowitego odparowania wody. Mięso mielone również podsmażyć(...)innymi ulubionymi przyprawami. Podsmażone pieczarki z cebulą wymieszać w misce czy też innym naczyniu razem z mięsem mielonym i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu wyłożyć na ciasto francuskie, wzdłuż na środku. Na mięso wyłożyć odsączoną i przepłukaną zimną wodą fasolkę i posypać serem żółtym. Boki ciasta francuskiego ponacinać i na zmianę przeplatać. Posmarować roztrzepanym jajkiem oraz posypać majerankiem. Piec
W kuchni u Monikiczosnkowego. Jak zwykle w takim przypadku chwila krojenia i już gotowa sałatka. Lekko kwaskowata ale i łagodna No cóż dużo gadać – lubię ją. Składniki: duży słoik pieczarek marynowanych puszka kukurydzy 5-6 jajek 20 dkg żółtego sera 1 por (biała część) 1-2 ząbki czosnku Sól pieprz majonez jogurt Przygotowanie: Sos – 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu lub śmietany, przeciśnięty(...)tarce i ułożyć w kolejna warstwę. Osolić, popieprzyć i wlać resztę sosu. Warstwa 5 – jajka ugotowane na twardo i wystudzone drobno posiekać i ułożyć w wierzchnia warstwę sałatki. Posolić i popieprzyć Sałatka gotowa. Ładnie wygląda w szklanych miskach. The post Sałatka warstwowa z marynowanymi pieczarkami appeared first on Kulinarna Patilogia
Kulinarna Patilogiafrytek czy do sałatki. Można dodać do nich dowolne warzywa i podobno pyszne są z żółtym serem. Zapraszam!!!! Składniki: 1,5 piersi z kurczaka, 0,5 kg pieczarek, 2 cebule, 2 jajka, 5 łyżek maki ziemniaczanej, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz, pęczek natki pietruszki, olej(...)smażenia Wykonanie: Pieczarki myjemy, kroimy i podsmażamy razem z cebulą. Odstawiamy do wystygnięcia. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem i kroimy. Do kurczaka dodajemy wystudzone pieczarki i wszystkie przyprawy, jajko i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy. Jeżeli ciasto będzie bardzo rzadkie dodajemy jeszcze mąkę ziemniaczaną. Na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki. Jeżeli mamy czas to odstawiamy mięso do lodówki
Passion of Cookingszklanki kukurydzy około 5 cienkich plastrów sera feta (ten o najniższej zawartości tłuszczu) panierka: jajko + przemielone (ale nie całkowicie) płatki owsiane Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy na drobne kawałki, a następnie obtaczamy w marynacie i wstawiamy na około godzinę do lodówki pieczarki obieramy, myjemy, wycinamy nóżki, a następnie wydrążamy (najlepiej przy pomocy łyżeczki) tzw. blaszki (zostawiamy je do farszu) kurczaka wrzucamy(...)ogniu co jakiś czas mieszając, aż nadmiar soku (z pomidorów i pieczarek) wyparuje przyprawiamy wg. smaku napełniamy pieczarki farszem, a na wierzch kładziemy po plastrze fety jajko roztrzepujemy, dodajemy szczyptę soli obtaczamy pieczarki ze wszystkich stron najpierw w jajku a następnie w płatkach owsianych przekładamy do żaroodpornego naczynia, przykrywając górę folią aluminiową wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwykonanych z kruchego ciasta. Jest to doskonała przekąska do czerwonego barszczyku. Zapraszam. SKŁADNIKI Ciasto: 1/2 kilograma mąki 1 margaryna 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli jedno jajko Farsz: 1/2 kilograma pieczarek, 2 cebule olej do smażenia WYKONANIE Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier. Zagniatamy ciasto. Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy
W kuchennym oknie EwySzybki obiad rodem prawie z PRL. Kurczak z grilla pod kołderką z pieczarek i z jajkiem w mundurku to miała odmiana od zwykłego kotleta z kurczaka. Pysznie i kolorowo, obiad na każdą porę roku. Porcja na 3 osoby. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpodać np. z czerwonym barszczem lub właśnie rosołem. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 200g mięsa z rosołu 100g warzyw z rosołu (marchewka, seler) 1 duże (L) jajko 300g pieczarek 2 łyżki masła bułka tarta sól biały pieprz mielony olej rzepakowy 4 placki naleśnikowe wg naszego przepisu Instrukcje Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. W rondlu na dość(...)Kroimy na mniejsze kawałki, podobnie jak warzywa. Blendujemy w taki sposób, aby rozdrobnić składniki, ale niekoniecznie powinna to być bardzo gładka masa (patrz zdjęcia). Odsączone z sosu z duszenia pieczarki również blendujemy zachowując niewielkie (1-2mm) kawałki grzybów. Dodajemy je do mięsa i mieszamy dokładnie ze sobą wszystkie składniki doprawiając w międzyczasie solą i białym pieprzem. Gdyby farsz był
Kulinarna PokusaPasztet bez tłuszczu z dodatkowym smakiem grzybowym. Składniki-1 kg łopatki-1/2 kg wątróbki drobiowej-25 dkg pieczarek-3 jajka-2 czerstwe bułki-1 marchew-2 cebule-2 duże ząbki czosnku-garść suszonych grzybów-pieprz ziołowy i naturalny-warzywko, przyprawa do mięs-liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty Do garnka z wodą dodajemy liście laurowe(...)kawałki. Mięso, marchew, grzyby, wątróbkę, cebulę, czosnek i bułkę mielimy . Dodajemy jajka, przyprawiamy pieprzem naturalnym i ziołowym oraz warzywkiemi dokładnie wyrabiamy. Foremkę natłuszczamy i posypujemy bułką tartą.Na dno wykładamy część pasztetu i układamy obrane pieczarki, mocno wciskając je w pasztet. Przykrywamy pasztetem do wypełnienia foremki i wstawiamy do piekarnikanagrzanego
Maminek kulinarnyekologicznego materiału. Taką tacę na przekąski i inne naczynia z tej serii możecie kupić w sklepie StrefaUlubiona.pl , konkretnie tu: (klik) Składniki: 400 g małych pieczarek 2 filety z kurczaka 4 jajka szklanka mąki 2 szklanki bułki tartej litr oleju 2 łyżeczki ostrej papryki 100 g żółtego sera 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych sok z połowy cytryny sól, pieprz(...)szczyptą soli. Bułkę tartą podzielić na połowę, do jednej części dodać ostrą paprykę i starty bardzo drobno ser, do drugiej połowy wmieszać orzeszki. Mięso i pieczarki panierować najpierw w mące, później w jajku, na końcu w bułce tartej: mięso w bułce z orzeszkami a pieczarki w tej z serem. Smażyć na gorącym głębokim tłuszczu do zarumienienia. Gorące przekąski przełożyć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaziemniaczana jest smaczną i prostą przekąską do której możemy dodać składniki, które aktualnie posiadamy w lodówce . W mojej sałatce poza ziemniakami znalazła się cebula, kiszone ogórki i jajka oraz marynowane pieczarki co w efekcie dało bardzo smaczną i sycącą sałatkę. składniki na 4 porcje 6 ziemniaków ugotowanych ze skórką 2 jajka ugotowane na twardo 3 cebule 3 ogórki(...)kroimy w kostkę. Ogórki również kroimy w kostkę a cebulę drobno siekamy. Do ziemniaków dodajemy pokrojone ogórki, cebulę oraz marynowane pieczarki ( jeśli są w całości należy je pokroić w mniejsze części). Ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajka wrzucamy do sałatki , dodajemy majonez i całość dokładnie mieszamy. Sałatkę doprawiamy solą i czarnym pieprzem
Smakowite Daniapieczarki, salami oraz umyte pomidorki. Smażymy ok. 5-10 minut. Kromki chleba przekrawamy na pół, skrapiamy olejem jw. i posypujemy bazylią i oregano. Z racji tego, że nie mam wypasionego opiekacza, użyłam tostownicy - wyszło genialnie. Trzymamy przyprawiony chlebek w tostownicy ok. 2 minut, tak aby stał się chrupiący. W osobnym garnuszku dodajemy kilka kropel oleju jw., wbijamy jajko
Emcia Pichciuwielbiam brokuły ;) Polecam też wersję ciasta brokułowego z wędzonym łososiem i serem camembert- PYSZNOŚCI! ;) Składniki na około 6 sztuk. Składniki: 2 brokuły 3/4 szklanki otrębów pszennych 2 jajka kilka pieczarek 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki kukurydza z puszki 10 plasterków szynki Szklanka przecieru pomidorowego Pieprz, sól Oregano, bazylia Zioła prowansalskie 100g sera żółtego Brokuły gotujemy do miękkości(...)osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru. Studzimy, a następnie rozgniatamy widelcem. Do brokułów dodajemy otręby, jajka i 50g startego sera. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Mieszamy. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formujemy niewielkie placki w kształcie koła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, na około 15 minut. Przecier pomidorowy wylewamy na patelnię, dodajemy pół łyżeczki cukru
Czerwona Porzeczkasię babka waniliowa , mazurek kajmakowy i mazurek różany . Na dzisiaj przygotowałam mazurka kajmakowego, babkę marmurkową i sernik "śliwka w czekoladzie". Żebyśmy się totalnie się nie zasłodzili mama zrobiła jajka faszerowane pieczarkami. Na śniadanie pojechaliśmy do babci, u której są bardziej tradycyjne potrawy. Po jajeczku mam ochotę na ciacho więc zaraz chyba pokroimy mazurka ;) Na babkę, sernik i faszerowane jajka dodam
breakfast of dreams