jajka z pieczarkami - 3000 przepisów (strona:23/200)

PLACUSZKI Z CHLEBA, SZYNKI I MOZZARELLI 162

chudej wędliny)ser mozzarella ok 50gsólpieprzostra paprykaolejbułka tartakoperek zielony (świeży lub mrożony)2 jajka3-4 kromki chleba2 gotowane na twardo jajkaWykonanie:Pieczarki i szynkę kroimy na drobną kosteczkę. Przesmażamy na minimalnej ilości oleju. Studzimy. Chleb kroimy w kosteczkę. Jajka ścieramy na tarce na oczkach lub kroimy nożem na drobną kostkę. W misce mieszamy wszystkie wymienione składniki, wbijamy jajka, dorzucamy

Walijskie Pichcenie
Sos tatarski 162

twardo 1 mała cebula pół szklanki marynowanych pieczarek 4 ostre ogórki piri piri 1 łyżeczka cukru Majonez mieszamy ze śmietaną, ugotowanym żółtkami, musztardą i chrzanem. Odstawiamy. Drobno siekamy pieczarki, białka jajek, ogórki oraz cebulkę. Posiekane składniki łączymy z sosem majonezowym. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Gotowy sos wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę

Gotowanie i blogowanie
Sałatka z marynowanymi pieczarkami 177

Sałatka jest szybka, tania, idealna na kolację a do tego smakuje znakomicie. Dla wszystkich miłośników lekko ostrzejszych smaków. Składniki: - 1 słoik marynowanych pieczarek - 5 jajek - 1 pomidor - 1/2 puszki groszku - 1/2 puszki fasolki czerwonej - sól i pieprz - 2 łyżeczki musztardy - 4 łyżki majonezu Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki odsączamy z zalewy i kroimy

Zainspirowana w kuchni
Jajko w bułce 123

pieczarki do momentu, w którym się zarumienią. Następnie odcinamy górę bułki i wydrążamy jej środek. W środku wydrążonej bułki rozsmarowujemy 1 łyżeczkę masła, nakładamy pieczarek z cebulką, dodajemy pokroją w kostkę szynkę i wbijamy jajko. Wierzch posypujemy szczyptą soli i pieprzu. Tak przygotowaną bułkę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180C i pieczemy przez ok. 15 minut (wszystko zależy jak mocno

Emcia Pichci
Pasztet drobiowy zwijany jak rolada. 112

laurowy 5 kulek ziela angielskiego 10 kulek czarnego pieprzu łyżeczka soli 3 suszone grzyby 0,5 szklanki manny 3 jajka Nadzienie: 2 łyżki masła cebula 0,5 kg pieczarek łyżka majeranku jajko łyżka manny łyżeczka pieprzu ziołowego Oraz: łyżka majeranku sól i czarny pieprz do smaku Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, następnie dodajemy starte  na tarce(...)duże oczka) pieczarki i smażymy razem do miękkości.  Doprawiamy i gdy ostygną dodajemy jajka i mannę, mieszamy i gotowe.  W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy wszystkie przyprawy i zioła podane w pierwszej części ( bez czosnku), oraz czyste mięso. Ja kroję na połówki, szybciej się ugotuje to raz, a dwa więcej się zmieści w garnku bo łatwiej ułożyć. Przykrywamy

Dieta moja pasja
Paszteciki z ciasta półfrancuskiego 190

wszystkie składniki się połączyły. Wstawiamy na 30 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy farsz do pasztecików. Składniki na nadzienie: 100g mięsa gotowanego/ pieczonego/ wędliny, 150g pieczarek, mała cebula, 1/2 jajka, ok. 30g masła do smażenia, sól, pieprz do smaku,  Mięso drobno kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy, w razie potrzeby obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy(...)maśle z dodatkiem drobno pokrojonej cebulki. Łączymy rozdrobnione mięso z pieczarkami, po ostudzeniu dodajemy jajko i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Ciasto półfrancuskie rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm. Nakładamy nadienie i formułujemy paszteciki np. w kształcie rogalików ( w tym celu rozwałkowujemy ciasto i dzielimy je na trójkąty, nakładamy farsz i zawijamy od boku ku wierzchołkowi). Paszteciki układamy

Pudełko rozmaitości
Udka i skrzydełka kurczaka faszerowane pieczarkami – czyli jak usunąć kości i nafaszerować mięso 150

prosto usunąć kości. Składniki: 2 elementy kurczaka ( udko razem z podudziem ) 2 skrzydełka 1 pojedynczy filet z kurczaka ( niezbyt duży ) Czerwony knorr do mięs Farsz: 6 pieczarek 1 cebula 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki 1 łyżka bułki tartej Sól Pieprz Odrobina oleju ( do smażenia ) Wykonanie: Z udek i skrzydełek usuwamy kości. Na obu końcach udek ( podobnie i skrzydełek ) robimy(...)strony i w ten sam sposób postępujemy ze skrzydełkami. Pieczarki kroimy na małe kawałki a cebulę w kostkę. Przesmażamy na oleju i doprawiamy solą i pieprzem. Do przestudzonych pieczarek dodajemy 1 jajko, pokrojony na kawałki filet z kurczaka, łyżkę bułki tartej, posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy. Farszem napełniamy udka i skrzydełka ( jeżeli istnieje konieczność możemy spiąć wykałaczką ) Posypujemy czerwonym

Smaki Ewy
Placuszki pieczarkowo-drobiowe 209

Składniki : około 10 dużych pieczarek pojedynczy filet z kurczaka około 2-3 łyżki kaszy manny 1 cebula sól, pieprz 2 małe lub 1 duże jajko Przygotowanie ; Pieczarki i cebule pokroić drobno, przesmażyć razem, aż do odparowania soku,wystudzić Do przestudzonej masy dodać zmielone lub drobno pokrojone mięso, jajka, kasze mannę, sól i pieprz do smaku, dokładnie wyrobić, tak by całość

Proste Potrawy
Kurczak z pieczarkami zasmażany w jajku 171

niż zwykle :) Składniki filet z kurczaka 1 szt pieczarki 5-6 szt cebula 1 szt jajka 2 szt sól i pieprz papryka … Czytaj dalej Kurczak z pieczarkami zasmażany w jajku

czarrna od kuchni
Pasta kanapkowa z pieczarek i sera żółtego. 204

prawda nie powala na kolana ale smak już tak. Jej kolejną zaleta jest to,że jest bardzo prosta i łatwa w wykonaniu. Polecam :) Składniki - 20 dkg pieczarek - 10 dkg sera żółtego - 1 jajko ugotowane na twardo - majonez - sól, pieprz - olej Wykonanie Pieczarki oczyszczam, myję(...)ścieram na tarce o grubych oczkach. Podsmażam na łyżce oleju, do odparowania wody, przyprawiam. Studzę. Ugotowane jajko i ser żółty ścieram na tarce o grubych oczkach, do jajka i sera dodaję ostudzone pieczarki i majonez ( ok. 1 łyżkę ), całość w doprawiam i dokładnie mieszam. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Śniadanie na maxa! 131

podwójnym żółtkiem2 łyżki oleju ryżowego1 kromkę chleba2 pieczarki1 plasterek szynki1 plasterek sera żółtegoNajpierw rozgrzewamy olej na patelni, kładziemy foremkę do smażenia jajek i wbijamy do niej jajko. W międzyczasie obieramy pieczarki i kroimy w plasterki. Wrzucamy je na patelnie wokół smażącego się już jajka.W zależności od tego jak kto lubi zrobione jajka, tak długo trzymamy je na patelni. Gdy pieczarki

Emcia Pichci
Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek 10741

mleka,Pieprz cytrynowy do smaku2 szt jajka,2 łyżki mąki ziemniaczanej,sól do smaku,1 łyżeczka tymiankuolej do smażeniaPiersi z kurczaka siekamy lub kroimy drobno, dodajemy posiekane pieczarki, wbijamy 2 jajka, dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej, wlewamy mleko, doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i  suszonym tymiankiem, wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Kotlety smażymy na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Wykładamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Delikatne kotlety mielone z pieczarkami i porem 138

nieco odmienne od tradycyjnych kotlety mielone. Są bardzo smaczne i stanowią pyszne urozmaicenie obiadu. Składniki: 250 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego mały por 6-7 pieczarek łyżka majonezu średni ziemniak jajko sól, pieprz, pieprz ziołowy, majeranek, papryka ostra bułka tarta Przygotowanie Pora kroimy w kostkę, pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Oba składniki podsmażamy na patelni(...)odstawiamy do wystudzenia. Ziemniaka ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Mięso, jajko, przyprawy, ziemniaka, majonez i pora z pieczarkami przekładamy i dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt luźna dodajemy bułki tartej. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoto, następnie przekładamy na ręcznik papierowy, który wchłonie nadmiar tłuszczu

e-PrzepisyKulinarne
Pierogi wegetariańskie z soczewicą i pieczarkami 151

500g maki pszennej 250 ml wody letniej 1 jajko łyżka oleju sól Farsz: 150g soczewicy 250ml bulionu kombu (opcjonalnie) 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 250g pieczarek 1 jajko 1 łyżka cząbru świeżego  pieprz cayane wg uznania sól i pieprz do smaku Do podsmażenia: 1 cebula 3 ząbki czosnku w łupinie 2 gałązki rozmarynu papryczka chili

Apetyt na Zielone
Wielkanocna sałatka warstwowa z szynką i groszkiem 293

Przepis na pyszną, wiosenną sałatkę, która będzie się ładnie prezentować na wielkanocnym stole (i na każdym innym, nie tylko wielkanocnym). Składniki: 5 jajek ok 10 pieczarek konserwowych 300 g szynki konserwowej puszka groszku pęczek szczypiorku 2 łyżeczki chrzanu ok 6 łyżek majonezu sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ścieramy na najdrobniejszej

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania