witaminy, głównie D i B2. A poza tym są niedrogie i ogólnodostępne. Polecam dziś w takim razie tą smaczną przekąskę z pieczarkami w roli głównej. Składniki: 8-10 pieczarek 2 jajka 1 cebula 3-4 ząbki czosnku łyżka bułki tartej natka pietruszki sól,pieprz Pieczarki dokładnie umyłam, obrałam ze skórki, odkroiłam z nich ogonki, które pokroiłam i podsmażyłam. Cebulkę również
potrawyregionalneCzęsto robiłam kiedyś sałatkę pieczarkową, ale bez ogórków i kukurydzy, dodając te składniki sałatka zyskała na smaku, teraz jest o wiele smaczniejsza. Sałatka z pieczarek SKŁADNIKI: pieczarki - 700 g jajka - 5 szt ogórek kwaszony - 6 szt małych cebula - 1 szt kukurydza - 1 puszka sól i pieprz majonez - 4 łyżki musztarda - 1 łyżka PRZYGOTOWANIE: Pieczarki umyć, osączyć, gotować w lekko(...)osolonej wodzie przez kilka minut. Następnie pieczarki odcedzić na sicie, ostudzić, pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo. Cebulę i jajka obrać , pokroić razem z ogórkami w kostkę. Kukurydzę odlać z zalewy, dodać do pieczarek, wymieszać wszystkie składniki z majonezem i musztardą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego ! (function
Kuchnia Danusitego wystarczyło dodać kilka innych składników i danie gotowe w mniej niż pół godziny! SKŁADNIKI : makaron linguinie – 300 g suszone pomidory – około 6 – 8 sztuk mozzarella – 1 sztuka jajko – 1 sztuka pieczarki – 5 sztuk czerwona cebula – połówka dużej lub jedna mała sól, pieprz papryka słodka – 1 łyżeczka oliwa z oliwy suszone oregano do posypania PRZYGOTOWANIE : Makaron ugotować zgodnie z instrukcją(...)opakowaniu. W tym samym czasie, gdy gotuje się makaron pokroić w kostkę obraną cebulę i pieczarki. Na patelnię dać odrobinę oliwy i przesmażyć pieczarki z cebulą. Pomidory i mozzarellę również pokroić w kostkę. Jajko rozbełtać w szklance z łyżeczką słodkiej papryki. Gdy cebula i pieczarki będą przesmażone, należy dodać pomidory i doprawić solą oraz pieprzem. Po ugotowaniu makaronu odlać wodę
kuchniabellissima.wordpress.comtarta do panierowania Wykonanie Pieczarki obieram i łyżeczką delikatnie wydrążam środek pieczarek tak aby nie zrobić dziury ,resztki które zostaną po wydrążeniu pieczarek dokładam do mięsa ,następnie do mięsa mielonego dodaje jajko ,sól ,pieprz ,2 łyżeczki bułki tartej(...)szczypior posiekany i przesmażony na oliwie i wszystko bardzo dokładnie mieszam do połączenia wszystkich składników ze sobą . Kiedy mięso będzie już dokładnie wymieszane faszeruje wcześniej przygotowane pieczarki ,rozbijam jako i panieruje w jajku i bułce i wykładam na rozgrzaną patelnie ,smażę na złoty kolor na małym ogniu po obu stronach tak aby mięso się w środku usmażyło . Dla pewności najlepiej
Mój SmakŚwietnie smakują podane z czerwonym barszczem i chyba tak podane lubimy najbardziej. Krokiety z kapustą i pieczarkami SKŁADNIKI: 7 naleśników 300 g kiszonej kapusty z marchewką 250 g pieczarek 2 jajka bułka tarta do panierowania olej do smażenia sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Na małej ilości oleju podsmażamy obrane i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki. Gdy się podsmażą dodajemy pokrojoną kapustę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijuż dawno temu zakochałam się w nich od pierwszego kęsa :) Kotlety pożarskie Składniki: 80 dag piersi z kurczaka 2 kajzerki szklanka mleka 5 łyżek masła + 1 do smażenia pieczarek 1 jajko 1 żółtko (ocalałe z innej potrawy) bułka tarta do panierowania sól pieprz 40 dag pieczarek olej do smażenia Wykonanie: Kajzerki namoczyłam w mleku. Pieczarki oczyściłam, opłukałam i pokroiłam
Kuchenne zapiski Edytytarty, czyli z dodatkiem kurczaka i pieczarek. Składniki: 200 g mąki pszennej ok. 2/3 szklanki zimnej wody szczypta soli 100 g masła filet z piersi kurczaka 300 g pieczarek cebula 2 jajka 150 g śmietany 18% 200 g żółtego sera zioła prowansalskie ok 4 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przygotowania: Na początek przesiewamy mąkę na stolnicę i dodajemy do tego(...)podpieczone ciasto wyjmujemy i wykładamy wcześniej przygotowanym farszem. Następnie w misce musimy roztrzepać jajka ze śmietaną i zalać nasza tartę. Wierzch posypujemy startym serem. Wkładamy ponownie do piekarnika na ok 30 minut. Tarta jest gotowa, gdy jaja będą całkowicie ścięte. Artykuł Tarta z kurczakiem i pieczarkami pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSkładniki: 4 większe ziemniaki ( 615g po obraniu), 250g pieczarek, 5 jajek, 1 czerwona cebula, 200g sera feta, puszka groszku (185g po odsączeniu), puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu), 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: 1. Obrane ziemniaki umyć, pokroić na mniejsze części, zalać wodą, osolić i ugotować. Po ugotowaniu odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu pokroić(...)kostkę. 2. Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Obgotować w osolonej wodzie. Obgotowywać 20minut od zagotowania się wody. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. 3. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Gotować 7-8minut od zagotowania się wody. Przelać zimną wodą. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. 4. Ser feta pokroić w kostkę. 5. Czerwoną cebulę pokroić
W kuchni u MonikiPieczarkowy tydzień trwa ...więc są zrazy..z mielonego mięsa...z dodatkiem oczywiście pieczarek..pycha.. 50 dkg mielonego mięsa 1 jajko cebula pieprz, sól 30 dkg pieczarek bułka tarta Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć, pod koniec dodać odrobinę bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem.Mięso wymieszać z jajkiem, cebulą, doprawić.Mięso podzielić części, każdą rozpłaszczyć, na środek
Moje domowe kucharzenieNaleśniki na wytrawnie: ze szpinakiem, mozzarellą, pieczarkami, serem żółtym, szynką i jajkiem z sosem czosnkowo-koperkowym Składniki i przygotowanie (ok. 8 naleśników): Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki pszennej typ 650 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 jajka szczypta soli Wszystkie składniki wkładamy do miski i miksujemy kilka minut do uzyskania jednolitej konsystencji i powstania pęcherzyków powietrza. Odstawiamy(...)jedna chochla na sztukę. Każdy usmażony naleśnik posmaruj cienko szpinakiem. Na jednej ćwiartce ułóż 2 plastry jajka i 1 plaster mozzarelli. Obok połóż plaster szynki. Na jajko i szynkę rozłóż trochę pieczarek. Posyp odrobiną sera żółtego. Złóż naleśnik na pół. Nad częścią z jajkiem posyp jeszcze trochę sera żółtego i przykryj ćwiartką z szynką, czyli jeszcze raz na pół
Anioszek w kuchniczerwonym, choć dodatki w postaci wyciętej w serduszko szynki na pewno będą miłym akcentem ;) Składniki: 1 woreczek kolorowego ryżu 1 mały słoiczek marynowanego selera 1 mały słoiczek marynowanych pieczarek 7 jajek 1/2 dużego słoika marynowanej papryki 200g szynki konserwowej 4 łyżki majonezu 2 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ryż gotujemy we wrzącej(...)osolonej wodzie ok 20 minut- do miękkości. Jajka gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy przestudzony i odcedzony ryż, posiekanego selera, pokrojoną w kostkę paprykę oraz pieczarki oraz pokrojoną w cieniutkie, drobne paseczki szynkę konserwową. Z majonezu, ketchupu oraz jogurtu przygotowujemy sos, dodajemy do sałatki, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Kuchnia w czekoladzieszklanki surowej kaszy jaglanej 1 /3 łyżeczki kurkumy 1 kolba kukurydzy lub 3/4 puszki kukurydzy 1 duża cebula 20 dag fasolki szparagowej 20 dag brukselki 20 dag pieczarek 2 jajka 2 łyżki oliwy 1/4 szklanki wody 1 papryczka chili Sól, pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Kaszę wcześniej podprażoną na suchej patelni (ja zawsze robię to zaraz po zakupie(...)lekko posól, dodaj kurkumę, zagotuj i gotuj na małym ogniu około 8 minut. Po tym czasie zamieszaj łyżką i zostaw do wystudzenia. Przygotuj warzywa: cebulę pokrój w kostkę, pieczarki w grube plasterki, fasolkę na kawałki, brukselkę obierz z wierzchnich listków i pokrój na ćwiartki lub połówki (w zależności od wielkości). Na łyżce rozgrzanej oliwy zeszklij cebulę a po chwili dodaj
Moja Mama GotujeChyba każdy je zna. Idealna przystawka na wszelkie przyjęcia, święta i na co dzień. Farsz, który nam pozostał idealnie nadaje się na kanapki. Składniki: 1/2 kg pieczarek pęczek natki pietruszki 10 jajek 3-4 łyżki majonezu 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki umyć, pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju. Wystudzić. Jajka ugotować na twardo. Obrać. Przekroić(...)pół, wyjąć żółtka. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać wystudzone pieczarki, pokrojoną natkę pietruszki, majonez, sól i pieprz do smaku. Farszem napełnić połówki jajek
Cukiernia Pychotkiłyżki, mirin (słodka sake do gotowania), tofu wakame, siekana zielona cebulka, świeża kapusta pekińska pokrojona w 05-centymetrowe paski pokrojone w plastry grzyby shiitake lub ciemne pieczarki, połówki jajek, ugotowanych na półtwardo, spora ilość kolendry (koniecznie!) U mnie obsmażana kapusta pak choi, świeża ciemna pieczarka, blanszowane słupki marchewki i selera, obsmażany filet z kurczaka, marynowany bambus, kiełki, kolendra. SPOSÓB
Kuchnia Prezydentowejziemniaków mamy podwójną korzyść Skrawki nie zmarnują się . Po drugie lekki obiadek zapewniony. Składniki na 6 szt. 3 duże ziemniaki 2 łyżki skrawków weliny chudej 1 jajko gotowane na twardo 1 pieczarka 1 łyżeczka pokrojonej rzeżuchy sól,pieprz(...)smaku 1 łyżka jogurtu gęstego trochę sera żółtego do posypania Wykonanie - Ziemniaki ugotować na półtwardo . Przekroić na połówki . Łyżeczką wydrążyć środki . - Do miseczki włożyć pokrojoną drobno wędlinę, posiekane jajko i drobno pieczarkę , rzeżuchę, doprawić solą i pieprzem ,dokładnie wymieszać , dodać jogurt jeszcze raz wymieszać . - Łyżeczką nakładać farsz do ziemniaków ,lekko ugnieść , posypać z tartym serem żółtym zapiekać
Eli Gotowanie