jajka z pieczarkami - 3000 przepisów (strona:39/200)

Sałatka "Leśna Polana" 383

Sałatka "Leśna Polana" Składniki: 1 duży słoik pieczarek marynowanych 3 jajka 3 ogórki konserwowe 3 ziemniaki 2 średnie marchewki 100 g żółtego sera podwójna pierś kurczaka ok. pół pęczka natki pietruszki majonez 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz ew. ulubione przyprawy do kurczaka Marchewkę i ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Pierś kurczaka myjemy i kroimy(...)równej miski o takiej samej średnicy i wyłożyć najpierw folią aluminiową, następnie spożywczą). Siekamy pietruszkę. Marchewkę, ziemniaki, jajka, ogórki kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Majonez (ok. 8-10 łyżek) łączymy ze śmietaną.  Układamy kolejno w tortownicy: pieczarki kapeluszami w dół posiekana pietruszka marchewka posypujemy solą i pieprzem cienka warstwa majonezu ziemniaki cienka warstwa majonezu

Pelusiowa Kuchnia
Frittata z pieczarkami, papryką i karczochami 170

zaś finezyjnie przyozdobiona złocistymi pieczarkami, grillowaną papryką i marynowanymi sercami karczochów. Zapisz przepis Drukuj Składniki Składniki (dla 2 osób) 6 dużych (L) jajek 1/2 średniej czerwonej papryki (125g) lub 100g gotowej grillowanej papryki ze słoika 100g pieczarek 75g serc karczochów marynowanych w oleju 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 2-3 gałązki natki pietruszki 2 łyżki parmezanu 1 płaska łyżeczka(...)10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-144 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-144 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone składniki Pieczarki krótko smażymy na maśle Cebulę i czosnek również podsmażamy Roztrzepane jajka z dodatkami Smażenie omleta - etap pierwszy Dosmażanie omleta z wierzchniej strony Frittata z pieczarkami, papryką i karczochami Post Frittata z pieczarkami, papryką i karczochami

Kulinarna Pokusa
Kotleciki wegetariańskie 188

gotujemy na średnim ogniu przez 20 minut. Następnie zostawiamy na kolejne 20 minut w wodzie i dopiero odcedzamy oraz studzimy.4. Pieczarki i cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Przekładamy do wcześniej powstałej masy.5. Dodajemy jajka i bułkę tartą. Mieszamy i doprawiamy.6. Formujemy niewielkie kotleciki i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Sos tzatziki:pół długiego ogórkajogurt naturalny

Pasja Smaku
Francuskie rożki z pieczarkami 142

szalotek lub 1 cebula; 1 ząbek czosnku; 1 łyżka octu balsamicznego; 1 łyżka śmietany; natka pietruszki; szczypta rozmarynu; szczypta bazylii (lub zioła prowansalskie); sól, pieprz; 1 jajko; sezam do posypania; Pieczarki umyć. Duże pieczarki pokroić w plastry, małe przeciąć na ćwiartki. Orzechy posiekać na drobne kawałki. Cebulę pokroić w niewielką kostkę. Pieczarki wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na dużym(...)zgęstnieje i zdjąć z ognia. Odstawić do przestudzenia. W tym czasie wyjąć z lodówki ciasto francuskie (jeżeli mamy ciasto mrożone to wyjmujemy je przed smażeniem pieczarek, by się rozmroziło). W miseczce rozrobić widelcem jajko. Piekarnik nagrzać do 200 st.C. Gdy farsz wystygnie, rozwinąć ciasto francuskie i wyciąć osiem kwadratów. Na środku każdego kwadrata ułożyć farsz. Brzegi kwadratów posmarować jajkiem

In my kitchen
Sałatka z pieczarkami na śniadanie do pracy 2429

sałatka świetnie wygląda a smakuje jeszcze lepiej. Dodatkowy plus tej sałatki to taki że pasuje i do kolacji  i na śniadanie do pracy. Składniki : 500 gr pieczarek (średnich) 4-5 jajek 2 cebule (średnie) 3 większe kiszone ogórki pół puszki kukurydzy 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy świeży koperek sól, pieprz Przygotowanie :Z pieczarek ściągam skórkę i wrzucam

Mechanik w kuchni
Zrazy z karkówki z mięsem mielonym 199

aromatyczne, podałam je z kaszą gryczaną paloną oraz surówką. Składniki: 1,5 kilogram karkówki 0,5 kilogram mięsa mielonego  1 czerwona papryka 1 cebula 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych 1 jajko 1 kajzerka Sól, pieprz Musztarda Majeranek 2 żabki czosnku 2-3 łyżki mąki pszennej  3 listki laurowe 3 ziela angielskie 5 ziaren pieprzu Olej do smażenia Wykałaczki(...)Kasza gryczana Stoisław Sposób przygotowania: Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, cebulę obieramy, pieczarki odsączamy z zalewy, wszystko kroimy w drobną kostkę. Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy pokrojone warzywa, namoczoną i odciśnięta bułkę tarta, wbijamy jajko. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Karkówkę kroimy na cienkie plastry, lekko rozbijamy tłuczkiem, smarujemy musztardą i posypujemy majerankiem

Bajeczna Kuchnia
Pulpeciki z pieczarkami i kiszonym ogórkiem 344

sprawia ze doskonale pasuje do wszystkich dodatków typu ryż, makaron czy ziemniaki. No i oczywiście jest łatwe do zrobienia Składniki 1 kg mięsa mielonego 1 kg pieczarek 3 cebule 10 ogórków kiszonych 1 jajko duży słoiczek przecieru pomidorowego ketchup sól, pieprz, papryka Przygotowanie: Pieczarki, cebulę i ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę. Ogórki możecie obrać ze skórki jeżeli chcecie żeby(...)się mocniej rozgotowały, lub nie obierajcie, wtedy będą bardziej wyczuwalne w sosie. Wszystko podsmażamy na patelni (kolejność: najpierw cebula, jak zmięknie, dodajemy ogórki a na końcu pieczarki) Mięso mielone doprawiamy raczej pikantnie, dodajemy jajko i w razie potrzeby odrobinę wody. Zagniatamy, aż przestanie lepić się do rąk. Z mięsa formujemy małe kuleczki i podsmażamy na oliwie. Podsmażone warzywa i mięso

Kulinarna Patilogia
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami 9027

barszczyku też można zjeść. 1 opakowanie ciasta francuskiego  50 dag pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła lub oleju do smażenia  1 jajko lub białko do posmarowania pasztecików Pieczarki i cebulę  obrać i pokroić. Na maśle lub oleju podsmażyć cebulę. Dodać pieczarki i dusimy pod przykryciem przez 5 minut.Doprawić i wystudzić Ciasto francuskie przeciąć wzdłuż na pół(...)Wzdłuż dłuższego boku ułożyć pieczarki i zwinąć.Pokroić na kawałki, posmarować jajkiem i piec około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Moje domowe kucharzenie
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami 149

urządzeniu, przymierzam się do napisania posta o tym specyficznym garnku.  Składniki : Na farsz : 200g boczku 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 torebki kaszy gryczanej 500g pieczarek sól, pieprz 1 jajko oliwa do smażenia Na sos : 0,5 cebuli 500g pieczarek 1 ząbek czosnku 250ml jogurtu naturalnego 1-2 łyżki śmietany (opcjonalnie) sól, pieprz Na gołąbki : 1 średnia kapusta(...)wielkości (wg uznania) kawałki i dodać do cebuli, gdy ta będzie już miękka. Smażyć chwilę, aż pieczarki zaczną mięknąć. Dodać ugotowaną kaszę, doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Odstawić, aby farsz ostygł.  Gdy farsz będzie zimny, doprawić do smaku i wbić jajko - dokładnie wymieszać. Przygotowanie kapusty : Odkroić dolną część głąba i delikatnie zdejmować kolejne liście.  W dużym garnku

Codzienne Gotowanie
Devolay z pieczarkami. 355

Składniki na 6 sztuk: -2 pojedyncze filety z kurczaka  -8 większych pieczarek -kucharek -30 g. margaryny -olej  -mąka -jajko -bułka tarta Sposób przygotowania: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki. Doprawiamy kucharkiem i smażymy na margarynie aż będą miękkie. W między czasie przygotowujemy piersi. Myjemy je, oczyszczamy z błon a następnie kroimy na płaty. Mi z jednej piersi wychodzą(...)grubość płatów używamy tłuczka. Mięso oprószamy kucharkiem. Kiedy pieczarki będą już gotowe przygotowujemy miejsce do panierowania. Na 3/4 płatu układamy pieczarki i zwijamy od strony zapełnionej. Następnie obtaczamy w mące i formujemy w rękach ładnego devolaya. Potem w jajku i bułce tartej. Devolaye smażymy na głebokim tłuszczu, na małym ogniu aż się zarumienią. Smacznego

Magia jedzenia.
Klopsy w sosie pieczarkowym 125

ponieważ dziś publikuję pierwszy raz robione przeze mnie klopsy. Rozpływały się w ustach! Składniki na klopsy w sosie pieczarkowym (3 porcje): mięso mielone wieprzowe około 500 g pieczarki około 500 g jajko 2 cebule sól pieprz kostka grzybowa śmietana 30% łyżka mąki 3 łyżki bułki tartej Cebulę pokroić w małą kostkę, a pieczarki w paski i podsmażyć na maśle. Połowę(...)pozostawić na patelni, a drugą połowę dokładnie zmieszać z mięsem i jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Dodać 3 łyżki bułki tartej i formować średniej wielkości kulki. Smażyć z każdej strony do zarumienienia. Do pieczarek z cebulą, pozostałych na patelni dodać szklankę bulionu grzybowego, śmietanę (6 łyżek) i mąkę. Dokładnie wymieszać, aby nie zrobiły się grudki. Zagotować

Karola gotuje
Placki z kurczakiem i pieczarkami 118

Placuszki smakują rewelacyjnie i są bardzo proste w przygotowaniu. Zawsze nie nadążam ich smażyć - tak szybko znikają! Polecam! 300g filetów z udek kurczaka (może być pierś) 5 pieczarek 1 cebula (mała) 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka majonezu 1 łyżka startego parmezanu papryka słodka w proszku czosnek granulowany sól, pieprz Dodatkowo: olej do smażenia(...)Fileciki pokroić w kostkę, a cebulę i pieczarki drobno posiekać. Wszystko zmieszać z jajkiem, obiema mąkami, serem oraz łyżką majonezu. Całość doprawić do smaku (solą, pieprzem, papryką słodką i odrobiną czosnku). Masę rozmieszać i wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie na rozgrzany olej wykładać (łyżką) porcje ciasta. Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor

Di gotuje
Rolada serowo – drobiowa 101

Kolejna odsłona mojego ulubionego połączenia składników: kurczaka, sera żółtego i pieczarek. Rewelacyjne danie na każdą imprezę! Smakuje idealnie zarówno na gorąco jak i na zimno. Polecam! Składniki: Ciasto: 5 jajek 2 łyżki majonezu szczypta proszku do pieczenia sól, pieprz 1,5 łyżki mąki 350 g żółtego sera Nadzienie: 2 – 3 pojedyncze filety z kurczaka 500 g pieczarek sól, pieprz

Za drzwiami kuchni
kotlety schabowe z pieczarkami 232

składniki: ok. 700 g schabu bez kości ok. 300 g pieczarek 1 cebula 4 jajka bułka tarta sól, pieprz masło wykonanie: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i przekładamy na patelnię. Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę i dodajemy do pieczarek. Podsmażamy z odrobiną masła i doprawiamy do smaku. Białka oddzielamy od żółtek. Mięso myjemy, kroimy na porcje, rozbijamy w miarę cienko

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka śledziowa z marynowanymi pieczarkami i ogórkiem kiszonym + film 126

nadaje jej z dodatek marynowanych pieczarek, kiszonych ogórków i cebuli złagodzony nieco jabłkami i ugotowanymi na twardo jajkami. składniki na 4 porcje 7 filetów śledziowych 3 jajka ugotowane na twardo mały słoiczek marynowanych pieczarek 4 kiszone ogórki 2 jabłka 1 cebula 4 łyżki majonezu czarny pieprz mielony przepis Cebulę drobno siekamy. Odsączone z wody ogórki kiszone kroimy w kostkę(...)oraz wymoczone w mleku lub wodzie i odsączone płaty śledziowe kroimy w kostkę. Do miski wrzucamy kolejno wszystkie składniki sałatki: pokrojone śledzie, ogórki kiszone, cebulę, marynowane pieczarki oraz jabłka. Ugotowane na twardo jajka kroimy w plastry a następnie przeciskamy przez sitko do krojenia sałatki, dodajemy majonez i całość dokładnie mieszamy. Sałatkę doprawiamy czarnym pieprzem

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania