Jednego roku Babcia, obok uszek, przygotowała pieczone pierogi. Nie pamiętam, skąd wzięła przepis, ale wiem, jaką były dla nas wszystkich niespodzianką. Nigdy jeszcze takich pierogów nie jadłam! Farsz z pieczarek i jajek zamknięty w krucho-drożdżowym cieście. Od pierwszego kęsa się w nich zakochałam - ten smak bije na głowę wszystko! Ich przygotowanie jest dość czasochłonne (jak to z pierogami bywa(...)palcami jak na kruszonkę. Dodać śmietanę z drożdżami, zagnieść gładkie ciasto (w razie potrzeby dodać 1 łyżkę śmietany). Ciasto cienko wałkować, wykrawać szklanką koła. Nakładać farsz, zlepiać pierogi. Przed pieczeniem posmarować pierogi roztrzepanym jajkiem. Piec w 220 st. C. przez 15 minut. Podawać na ciepło. Smacznego! Moja Mama robi je zawsze przynajmniej z podwójnej porcji. Ja tym razem zrobiłam tylko
Pożeraczka, czyli raz adobrzecukier do smaku 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 jajko olej kokosowy do smażenia Jak zrobić naleśniki z serem zapiekane na patelni: Twaróg słodzimy cukrem, mieszamy z wanilią oraz jajkiem. Powstałym farszem smarujemy naleśniki i zawijamy jak krokiety lub składamy na cztery w „chusteczki” Na patelni rozgrzewamy olej, układamy naleśniki. Smażymy na złoto z obu stron. Artykuł Naleśniki
Dorota Smakujesię zmarnowało.Mam dla was pastę do chlebka z wykorzystaniem takiego właśnie mięsa-zrobisz ją w 5 min i jest naprawdę pyszna-można ją również wykorzystać jako farsz do jajek lub nadzienie do roladek z szyneczki -będzie super przekąska,lub po prostu podać ją na krakersach na imprezę-polecam!!Przepis znajdziecie tutaj Pasta jajeczna z paluszkami krabowymi
Swojskie jedzonkododać ugotowaną kapustę, podsmażyć z 2 minuty, dodać tartej bułki i wymieszać ciasta francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia i delikatnie je rozwałkować, posmarować pędzelkiem po całości roztrzepanym jajkiem, i rozsmarować farsz ciasno zwinąć w roladę, posmarować jajkiem, przeciąć ostrym nożem na porcje pasztecików, posypać kminem rzymskim piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut
W Mojej Kuchni Lubięsporo siły na moje dalsze poczynania ;) 1. Schab po bałkańsku 2. Zupa brokułowa z serkiem topionym 3. Jogurtowe placki z truskawkami 4. Kasza z sezonowymi warzywami 5. Jajka z farszem pieczarkowym 6. Kotlety mielone z cukinią i serem feta 7. Szarlotka z budyniem 8. Sernik na zimno z winogronami 9. Ciasto drożdżowe bez wyrabiania ze śliwkami
My simple kitchenPyszne na ciepło jak i na zimno, doskonałe jako dodatek do czerwonego barszczu. Polecam:) Składniki: ciasto 3 szklanki mąki 200 g masła 3 łyżki śmietany 1 jajko sól farsz 400 g kiszonej kapusty 30 g suszonch grzybów 1 cebula olej do smażenia lisć laurowy 3 ziarna ziela angielskiego kminek mielony sól, pieprz Wykonanie: Grzyby zalać wodą i odłożyć
magiczna kuchnia Kasiżółtkami kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do nich majonez i drobno pokrojoną natkę pietruszki ( odrobinę odkładamy do dekoracji ), mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Połówki jajek napełniamy farszem, dekorujemy małymi pieczarkami i posypujemy natką pietruszki. 4. Przed podaniem można schłodzić w lodówce. 5. Smacznego
Izabelawkuchnimajonezem. 2. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do żółtek, dodajemy suszoną natkę pietruszki i mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. 3. Połówki jajek napełniamy farszem i dekorujemy świeżą natką pietruszki. 4. Podajemy i smacznego
Izabelawkuchnizaskakiwać gości - i tak powstały te faszerowane ruloniki. Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 1 szklanka mleka 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki oleju 3 jajka M Farsz: 300g mięsa mielonego 2 marchewki 1 cebula 1 puszka pomidorów 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, bazylia, oregano Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 szklanka mleka
Szefowa kuchnisosie beszamelowym, okazało się to strzałem w dziesiątkę:). Polecam! Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 1 szklanka mleka 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki oleju 3 jajka M Farsz: 500g pieczarek 3 cebule 1 łyżka śmietany 100g żółtego sera sól, pieprz olej Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 szklanka mleka 100g żółtego sera sól, pieprz
Szefowa kuchnisię zmarnowało.Mam dla was pastę do chlebka z wykorzystaniem takiego właśnie mięsa-zrobisz ją w 5 min i jest naprawdę pyszna-można ją również wykorzystać jako farsz do jajek lub nadzienie do roladek z szyneczki -będzie super przekąska,lub po prostu podać ją na krakersach na imprezę-polecam!! Składniki: ok 20 dkg mięsa z rosołu lub pieczonego
Swojskie jedzonkoPomysł na takie kotlety wyszedł przypadkowo, bo został farsz z gołąbki-z-ziemniakami -- -- -- -- Do farszu dodajemy jajko, bułkę tartą i formujemy kotlety. Otaczamy mąką i smażymy na złoto brązowo z każdej strony. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego
chleba naszegoPowoli kończę nerwowy czas przygotowania do Świąt. Jeszcze jutro ostatnie dekoracje przy mazurkach i sernikach, zrobienie farszu do jajek i odpoczywam od garnków. Ale czy tak naprawdę nic już nie będę robiła? Oj będę, będę... A dziś powiem, jak zrobić soczystą wędlinę taką soczystą i super pachnącą. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieogórek pokroić w bardzo drobną kostkę. Pietruszkę drobno poszatkować. 4. Żółtka rozgnieść, połączyć z szynką i warzywami. 5. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku. 6. Połówki jajek wypełnić farszem. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU: Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii : KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Jajo kurze (całe) 143 100 12.56 9.51 0 Szynka (wędlina
Atlas Smaków