mniam! Takie połączenie smaków smakuje rewelacyjnie jako sałatka sama w sobie lub np. jako dodatek do obiadu – mimo, że w swoim składzie ma jajko :) Poza tym myślę, że równie świetnie sprawdzi się na świątecznym, wielkanocnym stole, chociaż do Wielkanocy jeszcze daleko :D @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px(...)right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z pora – Składniki: 2 sztuki pora (tylko białe części – ich waga to ok. 300g) 4 jajka (klasa M) 1 duże jabłko – najlepiej słodka odmiana (ok. 280g) 7 średnich ogórków konserwowych (ok. 300g) 1 puszka kukurydzy konserwowej (285g po odsączeniu zalewy) 2 łyżeczki musztardy delikatesowej
Kulinarne Przebojeskładniki na naleśniki (2 szt): 2 jajka 1 łyżka sera żółtego, startego na drobnych oczkach 1 łyżka mąki (płaska) 1 łyżka natki pietruszki, drobno posiekanej tłuszcz
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 12 plasterków szynki 2-3 jajka 1/3 czerwonej papryki 50 g sera żółtego 2-3 łyżki majonezu 1 łyża chrzanu sól, pieprz szczypiorek wykonanie: Jajka
Domowy Smak JedzeniaTego mazurka nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Lubią go nawet osoby, które generalnie nie przepadają za słodyczami ;) Przepis pochodzi z książki 'W staropolskiej kuchni' i
Słodkie inspiracjeNadrabiam wielkanocne zaległości. Przepis Adama Chrząstowskiego (nic nie zmieniałam, więc cytuję za autorem). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU »
Przepisy AleksandryTylko 3 składniki i kilkanaście minut pracy- czy można sobie wyobrazić lepsze danie na wielkanocny stół? Spróbujcie *Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Ugotuj jajka na twardo – 10 minut we wrzątku. Ostudź je, obierz i przekrój na pół. Białka wyłóż na talerz, a żółtka wrzuć do miseczki. Dodaj do żółtek fetę
Eat me! Fit me!południu polski w okolicach Krosna jest to typowa sałatka podawana w okresie Wielkanocnym. Przepis zaczerpnięty od mojej teściowej, troszkę zmodyfikowany. Genialna przystawka do wędlin i świeżo upieczonego chlebka. Składniki: 1/2 słoika chrzanu 1 jabłko 1/2 puszki kukurydzy 6 jajek 1 łyżka majonezu 1 łużka śmietany 18% sól pieprz Chrzan przekładamy(...)miski. Dodajemy 1 jabłko starte na tarce, 1/2 puszki kukurydzy. Jajka kroimy w kostkę, lub siekamy używając krajalnicy do jajek. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Ostra. Pyszna. Idealna do świeżo upieczonego chlebka, masełka i wspaniałej wędlinki. Artykuł Sałatka Wielkanocna pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plMakowiec zawijany to pyszne, ale niestety pracochłonne ciasto. Makowiec po przekrojeniu bardzo oryginalnie wygląda, jest mało słodki i ma bardzo dużo bakalii
KuchniaWeDwoje.plspróbuj zastąpić majonez kremowym awokado! Prosta do przygotowania, a przepis polecony prosto z Palestyny. Zważywszy na składniki idealna na wielkanocny stół i nie wiem, czy nie zniknie jako pierwsza. Polecam! Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 ugotowane na twardo jajka 1 mała cebula 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz 1 łyżka oliwy/oleju 1/4 łyżeczki sumaku rzeżucha do przybrania Wykonanie: ugotować
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kolejny przepis Wielkanocny, kolejny wypiek i kolejna babka. A może raczej - babki. Jakiś czas temu kupiłam foremki na mini babki i wrzuciłam je wgłąb szafki aby o nich zupełnie zapomnieć...Całe szczęście, że w porę je znalazłam i upiekłam te maleństwa :) Wyglądają uroczo i świetnie będą nadawać się do koszyczka! :) Przy okazji chcę także życzyć zdrowych, spokojnych i wesołych świąt(...)BEZGLUTENOWE MINI BABKI przepis autorski // ok. 7 babeczek ~100g mąki gryczanej ~150g mąki ryżowej ~50g kisielu o smaku żurawinowym + opcjonalnie szczypta czerwonego barwnika spożywczego ~łyżeczka ekstraktu z wanilii ~3 jajka ~1/3 szklanki oleju ~1/4 szklanki gęstego jogurtu naturalnego ~180g cukru ~łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Łączymy razem obie mąki. Następnie do jednej miski wsypujemy 175g mąki, a do drugiej pozostałą
chili & sugarBiała kiełbasa to jedno z tych dań, które gości na Wielkanoc w większości polskich domów. Jeśli do tej pory podawaliście ją po prostu z wody lub
Ola la LCHFmama na Wielkanoc, Wy możecie wypróbować ten przepis za rok lub podać je jako przekąskę na zimno, nawet teraz, w okresie nie-wielkanocnym :) Mimo, że wszelkich wymyślnych faszerowanych jaj nie lubię, to te, proste, bardzo mi posmakowały :) JAJKA FASZEROWANE Z PIECZARKAMI przepis mamy ;) // 8 porcji ~8 jajek ~150g pieczarek ~łyżeczka masła ~łyżka posiekanej natki pietruszki i koperku (u nas trochę
chili & sugarZbliża się okres wielkanocny, więc będę miała dla was kilka propozycji na sałatki z jajkami. Taką sałatkę można przygotować wcześniej. A ja nawet twierdzę, że na drugi dzień ta sałatka jest smaczniejsza. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 4 łyżki kukurydzy z puszki 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 płaska łyżka gęstej śmietany 18% 2 płaskie łyżki majonezu sól, pieprz
Ala piecze i gotujepieczenią rzymską) często robiła moja Mama. Do środka dawała przeważnie polędwiczkę. Zwykle piekliśmy ją w keksówce ale ja z racji tego, że to przepis Wielkanocny upiekłam ją w foremce na babkę a do środka dałam jajka. Można zjeść na ciepło, wtedy jest najbardziej aromatyczna albo na zimno włożyć do bułki z sałatą i ketchupem i mam coś na kształt
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKolejna szybka propozycja na śniadanie gdzie możemy wykorzystać gotowe rogaliki francuskie. Jeśli do tego ładnie je podamy to mogą być częścią Wielkanocnego śniadania. Polecam! Składniki : * croissant * 1/4 awokado * sok z cytryny * 1 jajko * łyżka oleju z pestek winogron * sól, pieprz * rzeżucha * opcjonalnie pomidorki koktajlowe, nasiona słonecznika i świeża bazylia Przygotowanie : Rozgrzać olej i usmażyć jajko sadzone. Rogalika
Magiczne Życie Marty