jajka w sosie - 3000 przepisów (strona:63/200)

Kotlet drobiowy zapiekany. 258

zwykły da grubszą pierzynkę, świeżo i drobno pokrojony tymianek i rozmaryn (po 4 gałązki ) 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1-2 jajka bułka tarta masło klarowane do smażenia przyprawy: sól, pieprz, vegeta, przyprawa maggi  lub sos sojowy WYKONANIE: przygotowujemy marynatę z przypraw, ziół i oliwy z oliwek, filet kroimy na skos, delikatnie rozbijamy,smarujemy marynatą i nakłuwamy, odstawiamy

Kuchnia Beaty
Sałatka z sałatą rzymską 170

Wiecie, że właśnie sałata rzymska jest bogatsza w witaminy  niż inne sałaty. Jednak w smaku jest zupełnie inna.  Świetnie się komponuje z sosem majonezowo-smietanowym. Składniki: 1 sałata rzymska czerwona 2 jajka ugotowane na twardo 3 ogórki małosolne 1 cebula czerwona 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 1 ząbek czosnku sól pieprz Wykonanie: Sałatę umyć i osuszyć. Podzielić

O kuchni z uczuciem
Nasiona Chia - dobroczynny wpływ na organizm 163

początku wspomnę, iż nasiona Chia można dodawać (całe bądź zmielone) do płatków śniadaniowych, deserów, sałatek a także wypieków ciast (jako zamiennik jajek) oraz pieczywa. Idealnie nadają się do zagęszczania zup i sosów, ponieważ w połączeniu z wodą pęcznieją, wytwarzając żelową konsystencję (podobnie jak siemię lniane). Jedząc je należy pamiętać aby nie przekraczać zalecanej dawki dziennej- 3 łyżeczki oraz pić dużą

Życie na widelcu
Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem. Smaczne smarowidło na kanapki. 200

Kolejna smaczna, szybka i łatwa w wykonaniu pasta. Kiedy zwykłe kanapki np. z szynką i serem, czy jajkiem już się nam naprawdę znudzą, warto ją przygotować

Kuchnia z widokiem na ogród
Makaron zapiekany z cukinią. 184

termostat 6). W naczyniu żaroodpornym układać na przemian warstwy makaronu, plasterków cukinii, suszonych pomidorów (pokrojonych w plasterki). W osobnej misce wymieszać : jajko, śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać nasz makaron z warzywami. Całość przypudrować gałką muszkatułową. Włożyć do piekarnika na 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika można udekorować listkami bazyli. Podawać na ciepło. Smacznego

MODA NA BIO
Drożdżowe bułeczki ze szpinakiem. 155

spokojnie sobie rośnie my możemy zrobić farsz. Składniki farsz: 1 opakowanie świeżego szpinaku 300 g twarogu 2 łodygi selera naciowego 2 ząbki czosnku 1 jajko oliwa z oliwek pieprz, ostra papryka, gałka muszkatołowa, tymianek, sos sojowy Seler naciowy kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na odrobinie oliwy. Kiedy seler zeszkli się dodajemy do niego szpinak, który wcześniej obraliśmy z twardszych

vegetanie
Krążki cebulowe 303

Ostatnie dni karnawału to idealny moment na przygotowanie cebulowych krążków. Zastąpić mogą one sklepowe, niezdrowe chipsy. Dla urozmaicenia, krążki cebulowe podawać możecie z sosami - majonezowych, ketchupem czy innym. Składniki: 2 duże cebule 2 jajka 2 łyżki mleka 1/2 szklanki bułki tartej 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne sól olej do głębokiego smażenia - około 1 litra Wykonanie: Cebulę pokroić na plastry grubości około

kolorowotorcikowo
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 2046

żaroodporne wysmarować masłem. Na dnie ułożyć warstwę ziemniaków, na niej wszystkie warzywa, a następnie wyłożyć mięso mielone i przykryć pozostałymi ziemniakami.Śmietanę wymieszać z jajkiem i startym żółtym serem. Doprawić gałka muszkatołową i pieprzem. Sosem śmietanowym zalać zapiekankę, przykryć pokrywką lub folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec przez ok. 30 minut

Pasja Smaku
1 dzień z Dietą 209

śniadanie: Sałatka z tuńczyka: 1 ogórek kwaszony 1/2 cebuli 1 łyżka kukurydzy 4 łyżki Twarożku o niskiej zawartości tł. 2 łyżki tuńczyka w sosie własnym  kilka oliwek czarnych 4jajka Wszystkie składniki warzywne i jajka kroimy drobno dodajemy kukurydze, twarożek i tuńczyka...ponieważ twarożek ma swoja zalewe nie dodawałam juz jogurtu naturalnego...doprawiamy do smaku

NaKońcuJęzyka
Quiche warzywne 256

minut.  Wierzch: papryka czerwona cebula dymka 300 g pieczarek mozzarella chili zielone kawałeczek pora Wszystkie składniki (oprócz sera) wykładamy na podpieczony spód, zalewamy sosem przygotowanym z 250 ml śmietanki (30%) i roztrzepanych dwóch jajek, doprawionego solą i pieprzem. Pieczemy kolejne 35 minut. Na 2 minuty przed końcem czasu układamy plasterki mozzarelli. Smacznego! Zapraszam

SMYKWKUCHNI
27. Placki cukiniowe (bezglutenowe) 225

pozwolić :) Wychodzą ze 3 porcje, 1 to ok. 198g = 240kcal . Składniki na placki: - 1 cukinia - 1 cebula - 3 jajka - 60g mąki z ciecierzycy  - 50g parmezanu - 1 łyżeczka curry   - sól, pieprz do smaku Składniki na sos: - 1 jogurt naturalny (150g) - 1 ząbek czosnku Cukinie trzemy na tarce o dużych oczkach. Jeżeli nie mamy tartego parmezanu, również trzemy na tarce

Be Fit Be Strong
Frykadelki w sosie grzybowym 216

pyszny obiad. Właściwie to taka wariacja na temat kotletów mielonych, mianowicie mielone nadziane boczkiem i musztardą w aromatycznym sosie z suszonych grzybków... Frykadelki: 1/2kg mięsa mielonego,  8 cienkich plasterków boczku wędzonego,  łyżeczka musztardy,  bułka,  jajko,  sól, pieprz. Do mięsa dodać namoczoną w wodzie lub mleku i odciśniętą bułkę oraz jajko. Doprawić do smaku i wyrobić

Z miłości do słodkości
Klopsiki ...oszukane gołąbki 212

łyżki  bułki tartej   Oleofarm sól ziołowa Rafex 1 l wody wegeta 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany bulionetka do sosu cebulowego Knorr Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać płatki ryżowe, kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej

Moje domowe kucharzenie
Serduszko z parówki i jajka 183

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com     1 parówka 1 jajko sól, pieprz Dodatkowo (opcjonalnie): 2 plastry wędzonego boczku ser żółty szczypiorek Romualda duńska (sos z firmy Folwark ) Parówkę przeciąć na pół zostawiając około 1-1,5 cm. Wygiąć, aby przypominała kształt serca a końce spiąć wykałaczkami. Na patelni podsmażyć boczek i na wytopiony tłuszcz położyć kiełbaskę. W środek wbić jajko

Di gotuje
Sos tatarski 173

skusić na domową wersję. Przy tym można dowolnie pokombinować z ilością i proporcjami dodatków. Jak dla mnie obowiązkowe są grzyby marynowane, korniszony, jajka, szczypior i koper. Jeżeli lubicie, możecie dodać jeszcze kapary. Dla mnie tylko domowy sos tatarski ma prawo pojawić się na wielkanocnym stole. Doskonały do pasztetu, wędlin, śledzi i całej reszty ryb i mięs na zimno. Z podanego

Pełny talerz

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję