jajka na kilka sposobów - 4154 przepisów (strona:26/277)

FRITTATA Z WARZYWAMI 148

Składniki: 1 mała cukinia 1 świeża czerwona papryka 1 mały brokuł 1 średnia cebula 1 łyżka oleju kilka plastrów sera (u mnie oscypek) 8 jajek 2 łyżki śmietany 18% sól pieprz ziołowy 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki Sposób przygotowania: Cukinię i paprykę pokroić w kostkę. Cebulę drobno poszatkować. Brokuł podzielić na mniejsze różyczki. Olej rozgrzać na patelni i przełożyć wszystkie

Prosto i Smacznie z Anetą
Racuchy ze śliwkami wg Aleex 193

wanilią. Smakowały znakomicie. Polecam. Składniki: • 3 szkl. mąki (jej ilość może się zmieniać, to zależy od suchości mąki) • 2 jajka • 1 1/2 szkl. mleka • 2 łyżki cukru • 3 dag drożdży • sól • olej do smażenia • kilka dojrzałych śliwek • cukier puder Sposób przygotowania: 1. Drożdże rozkruszyć , posypać cukrem, odstawić. 2. Mleko podgrzać, ciepłe dodać do drożdży, wymieszać. 3. Jaja wybić do miseczki

W mojej kuchni
Fondant z masłem orzechowym 321

masłem orzechowym to prawdziwa rozpusta dla podniebienia. Ciastka z płynną czekoladą znajdziemy w menu wielu restauracji – jednak prostym sposobem możemy zrobić sobie takie w domu. Wystarczy kilka dobrej jakości składników: prawdziwe masło, czekolada o wysokiej zawartości kakaowca, ekologiczne jajka oraz ulubione masło orzechowe. Cały sekret ciastek polega na krótkim pieczeniu – wtedy środek fondantu pozostanie ugotowany, lecz jeszcze

Poezja smaku
Galaretka z kurczaka 133

Składniki 1 kurczak ( bez piersi ) 3 marchewki 1 korzeń pietruszki kilka gałązek natki pietruszki gałązka lubczyku 2 kostki rosołowe sól, pieprz 1 puszka zielonego groszku 3 jajka żelatyna natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Kurczaka podzielić, umyć i wrzucić do garnka z wodą wraz z obraną marchwią, korzeniem pietruszki oraz zieleniną i kostkami rosołowymi. Gotować do miękkości mięsa. Doprawić do smaku

A Ty Smakuj Mnie
Biszkopt bez proszku do pieczenia 129

składniki* 1 jajko* 35 g mąki pszennej* 30 g cukru* aromat waniliowy 3-4 kropleSposób wykonaniaDo miski wybić jajko, wsypać cukier i ubijać przy pomocy miksera

Mix smaku
Sernik na zimno z truskawkami 231

składnikibiszkopt* 1 jajko* 35 g mąki pszennej* 30 g cukru* olejek waniliowymasa serowa* 500 g mielonego twarogu śmietankowego* 400 ml śmietany kremówki* 75 g cukru pudru

Mix smaku
Jajko sadzone 144

...a do tego ziemniaczki, kefirek, ewentualnie zielona sałata lub mizeria i nic więcej nie trzeba. Jakby powiedziała moja mama - majątek :)A pod przepisem zapraszam na kilka

Kuchnia domowa Ani
Chłodnik z botwinki 179

wywaru, dodać umyty, pokrojony w plastry zielony ogórek, drobno pokrojony koperek ( jeśli mamy szczypiorek też warto dodać ) oraz ugotowane jajko. Ja dodałam też kilka plastrów ugotowanych buraczków, zjadamy dobrze wychłodzony Część przeznaczoną na botwinkę podajemy na ciepło. W ten sposób mamy dwie zupy. Jeśli jednak nie chcemy mieć dwóch rodzajów zup to wywar cedzimy i przygotowujemy tylko chłodnik, świetny

Proste Potrawy
Nadziewana kalarepa 217

kalarepą. Całość wyszła bardzo pyszna i zdrowa. Składniki: kilka kalarepek 0,5 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 małe marchewki pęczek natki pietruszki 2 łyżki tartej bułki 1 jajko sól pieprz 0,5 l bulionu pół szklanki śmietany 18% 2 łyżki mąki pszennej pół pęczku koperku Sposób przygotowania: Kalarepki umyć. Jeśli są stare, łykowate i zdrewniałe(...)trzeba robić. Ściąć wierzchnią warstwę, tzw. kapelusz. Kalarepy wydrążyć łyżeczką, uważając by nie uszkodzić wierzchniej warstwy. Kapelusze również nieco wydrążyć. Kalarepy wrzucić do gotującego się bulionu. Gotować kilka minut, muszą być jędrne, ale lekko ugotowane. Wyjąć z bulionu łyżką cedzakową. Cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę, zeszklić na łyżce masła i łyżce oliwy. Dodać startą na tarce marchewkę, chwilkę podsmażyć

na moim stole...
Kotlety mielone z młodą kapustą i kaszą 197

mięsa mielonego 1/4 główki młodej kapusty 100 gram kaszy orkiszowej Cenos 2 jajka Pół pęczka koperku Sól, pieprz Bułka tarta do obtoczenia Olej do smażenia Sposób przygotowania: Kaszę orkiszową gotujemy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostudzenia. Kapustę drobno siekamy, przekładamy do miski, lekko solimy, odstawiamy na kilka minut żeby zmiękła, odciskamy z nadmiaru wody. Koperek drobno siekamy. Do miski

Bajeczna Kuchnia
Kąski z indyka w paluszkach 160

indyka Przyprawa do indyka Słodka i ostra papryka 2 jajka 100 gram paluszków słonych Fanex Olej do smażenia Dodatkowo: Sos bazyliowy Fanex Sposób przygotowania: Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, najlepiej paski, posypujemy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką. Wszystko dokładnie mieszamy, wstawiamy na kilka godzin lub na noc do lodówki. Paluszki mielimy w młynku, kawałki indyka

Bajeczna Kuchnia
Kotlety mielone z grzybami 170

smażenia 1 cebula do pokrojenia na patelnię 1 łyżka masła kilka gałązek świezego tymianku Sposób przygotowania: Mięso kupiłam w całości ( u mnie w domu nie uzywamy gotowego mielonego), umyłam, pokroiłam w dużą kostkę i przepuściłam przez maszynkę razem z namoczoną i wyciśniętą bułką. Do tak przygotowanego mięsa wbiłam jajko, dodałam sól pieprz, pokrojoną w drobną koteczkę cebulę i zmiażdżony przez

Gosia gotuje
Kasza jaglana zapiekana z jajkiem 164

waszej fantazji i czasu, jakim dysponujecie o danej porze dnia Podobnie ze sposobem zapieczenia jajek na końcu – możecie zrobić to w piekarniku, ale na patelni też będzie ok. Polecam to danie – jest pyszne, zdrowe i w dodatku zrobione w ogólnodostępnych składników. Kasza jaglana zapiekana z jajkiem 2017-01-11 13:08:15 Porcje 3 Oceń Zapisz przepis Drukuj(...)czosnek. Następnie dorzuć pokrojoną w kostkę paprykę i papryczkę chili. Podsmażaj kilka minut. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, dopraw solą, pieprzem i papryką. Smaż aż warzywa zmiękną, a większość wody odparuje. Dodaj kaszę jaglaną i wymieszaj. W tym momencie decydujesz, w jaki sposób chcesz zapiec jajka - możesz je wbić od razu na patelnie do reszty potrawy i ściąć białka

Powiedz dietom nie
Pulpeciki w sosie warzywno-grzybowym 213

manny 1 jajko szczypta suszonego tymianku 1 ząbek czosnku sól  i pieprz do maku Sos: 150 g mrożonej marchewki z groszkiem 150 g pieczarek kilka suszonych podgrzybków 1 mała cebula kilka listków pietruszki 0,7 l bulionu drobiowego 0,5 szklanki mleka 3,2% 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Mięso zmielić

Gosia gotuje

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję