się rozpisywać, pomysł podania jajka sadzonego w avocado widziałam na zdjęciu, postanowiłam spróbować i próbować będę częściej. Idealne na śniadanie, smakuje po prostu jak jajecznica z avocado w avocado:) Składniki: 2 jajka Avocado średniej wielkości Przygotowanie: Avocado kroję na dwie równe części wzdłuż jego długości. Po wyciągnięciu pestki, pogłębiam dziurę z jednej i drugiej strony, tak, aby zmieściło się jajko
Pause Gotowanie!Dziś miałam ochotę na coś pożywnego na śniadanie , i pomyślałam , jajecznica to takie już mi się nudne wydaje , i wymodziłam takiego omleta jajecznego , wyszedł pycha , puszysty w dużą ilością warzyw , na rozpoczęcie dania to super propozycja , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki ( 2 osób ) 6 jajek pół łyżeczki soli pieprz czarny pieprz ziołowy natka pietruszki
Mój Smakkole do woka z gotującym się sosem i dopiero po 10 sekundach mieszamy, tak żeby podczas ścinania w płynie jajka utworzyły lekkie wstążki, zamiast dużych ściętych fragmentów jak w jajecznicy. Gotujemy całość aż jajka się zetną, ale zostaną miękkie – około 40 sekund do minuty. Podajemy od razu – z ugotowanym na sypko ryżem, posypaną jeszcze dodatkowo odrobiną szczypioru, sezamu i skropioną
Karo in the Kitchenkokos nadają egzotycznego wymiaru, a całość dodatkowo wzbogaca wanilia- a wszystko to w wilgotnym i sprężystym cieście. Podstawą ciasta są jajka, jednak poprzez wymieszanie charakterystycznych smaków nie ma smaku jajecznicy w ustach, a naprawdę bardzo dobry i smaczny wypiek! 😋 Ciasto bezglutenowe-z użyciem mąki kokosowej- jak również z dodatkiem wartościowego oleju kokosowego sprawiają, że śmiało można zaliczyć je do tych
Kraina Miodem Płynącajogurtowego, oprószone sezamem i apetycznie nadziane szynką. Podałam je, jeszcze ciepłe, na kolację i przyznam szczerze, że dawno nie słyszałam tylu zachwytów ;) Rano sprawdziły się perfekcyjnie jako dodatek do jajecznicy, a później jako przekąska na drugie śniadanie. Bardzo polecam! Składniki na ślimaczki z szynką: na 24 sztuki 200 ml ciepłej wody 200 ml jogurtu naturalnego 20 g świeżych drożdży
Rozpustne gotowaniezmniejszyć ogień i wlać mieszankę jajaeczno-śmietanową. Szybko wymieszać i trzymać na ogniu tylko do momenty podgrzania składników. Nie podgrzewać zbyt mocno i długo, gdyż z sosu zrobi się jajecznica. Na koniec tortelloni posypać parmezanem. 6. Na talerzu ułożyć garstkę liści mixu sałat. Na sałacie tortelloni. Polać delikatnie sosem i raz jeszcze oprószyć tartym parmezaanem. Smacznego
kolorowotorcikowojajka, dodajemy parmezan i dużą ilość pieprzu. Makaron odcedzamy (ja zawsze zachowuję troszkę wody od makaronu), wrzucamy gorący na patelnię, dodajemy masę jajeczną i energicznie mieszamy,żeby nie powstała jajecznica. Na koniec dodaję odrobinę wody z gotowanego makaronu. Podajemy
Kopystką po garachKalafiornica to danie wyglądające jak jajecznica. Jak sama nazwa wskazuje jest z kalafiora czyli wegańska, dietetyczna, ale też bez tłuszczu. Odpowiednio doprawiona naprawdę dobrze smakuje i syci na długo. Czarna sól nadaje jej jajecznego smaku. Składniki: – 1 mały kalafior – 1 cebula – 1/2 łyżeczki kurkumy – sól czarna, pieprz do smaku
To co kochamróżne sery – twarożek z fetą i rozmarynem. To świetna propozycja na śniadanie. – do smarowania grzanek przygotowanych na maśle z patelni. Poranne śniadanie nie musi kończyć się na jajecznicy, czy też twarożku ze szczypiorkiem. Oczywiście nie zamierzam walczyć z waszymi kulinarnymi przyzwyczajeniami, ale może uda mi się was przekonać do przygotowania czegoś nowego. Ostatnio wpadłem na pomysł zmieszania dwóch
Kuchennyviral.plwiórków 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka słonecznika Wymieszaj jajko z mlekiem migdałowym i migdałową mąką. Posól i doprowadź kaszkę do wrzenia cały czas mieszając. Nie gotuj, bo będzie jajecznica. Upraż pestki i dyni i słonecznik i wymieszaj z kaszką. Banan przekrój wzdłuż na pół i połóż na rozgrzanym maśle. Smaż aż się ładnie zrumieni. Napełnij miseczkę kaszką. Ułóż połówki
codojedzeniakalafiornicą, czyli wegańską a la jajecznicą spotkałam się po raz pierwszy w trakcie diety warzywno-owocowej. I powiem Wam, że podbiła ona nasze podniebienia. Jest przygotowana bez tłuszczu, robi się ją bardzo prosto i szybko. Na pewno wejdzie na stałe do naszego menu, wtedy cebulę i czosnek zeszklimy na odrobinie oliwy z oliwek. W przepisie opcjonalnie można wykorzystać czarną sól
Kulinarne przygody Gatityminuty z każdej strony. 6. Do zrumienionych krewetek dodajemy jajko i całość energicznie mieszamy przez kilka sekund, tak by jajko się ścięło, ale żeby nie powstała jajecznica. 7. Następnie dodajemy przygotowany wcześniej sos oraz sezam. Całość podsmażamy jeszcze przez 3 minuty. 8. Ostatni na patelnie ląduje makaron. Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na talerz. 9. Pad thai podajemy z posiekanym
Bez CebuliŻółtka, jajko, cukier i cukier waniliowy ubijamy, a następnie podgrzewamy w rondelku nie przestając energicznie mieszać (najlepiej rózgą cukierniczą) do momentu zgęstnienia (nie za długo aby nie powstała nam "jajecznica") - odstawiamy do ostygnięcia. Drożdże rozpuszczamy w 1/3 szklanki lekko ciepłego mleka z dodatkiem łyżki cukru i 2 łyżek mąki. Odstawiamy na ok. 10 minut. "Masę jajeczną" oraz rozczyn
Słodka StronaTofucznica to wegańska wersja tradycyjnej jajecznicy. Przepis jest z blog LifeManagerka.pl, gdzie znajdziecie wiele zdrowych przepisów i nie tylko. Czas wykonania: 20 minut Ilość porcji: 2 porcje Składniki: 150 g wędzonego tofu 1 cebula 6 – 8 sztuk pieczarek 1/2 łyżeczki soli np. himalajskiej 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka curry 1 łyżka oleju kokosowegokilka sztuk pomidorków
KuchniaWeDwoje.plskładnik do wszelkiego rodzaju kanapek. Podobnie sytuacja wygląda z pastami śledziowymi . Jest to super połączenie śledzia z aromatycznymi składnikami jak musztarda, pietruszka czy cebula. Ostatnim przepisem była kaszubska wersja jajecznicy, czyli prażnica którą tam serwuje się w formie placka z boczkiem i ogórkiem kiszonym. Jesteście ciekawi jak przygotować takie smakołyki? Poniżej znajdziecie dokładne przepisy. Pomorski pasztet z wędzonej makreli
Życie ze smakiem