pomysł padł na muffinki na spodzie z naleśników. Powiem Wam to był dobry wybór bo żona zjadła ze smakiem i jest to bardzo dobre urozmaicenie dla zwykłej jajecznicy , sadzonych czy omleta - takie coś innego prostego a fajne rozwiązanie. Składniki dodajecie według gustu co akurat macie w lodówce czy na co macie ochotę. W moim przypadku wyglądało to tak. Składniki
Smacznie Pysznie Kaloryczniewcinać - i pal licho co mówią o tym aby nie przekraczać tygodniowo tyle czy tyle jajek. Mógłbym codziennie jeść po 5-6 jajek i dobrze mi z tym :) jajecznica, sadzone, gotowane, w sałatkach na kanapkach jak kto lubi. Dzisiejsza propozycja pyszna sałatka z paluszkami surimi i jajkami - błyskawiczna 5 składnikowa - mieszasz i jest gotowe. Składniki: 2 opakowania mrożonych
Smacznie Pysznie Kalorycznieniszczę swój organizm... ale nie wyobrażam sobie zjeść kanapki bez masła. Teraz dzięki OPTIMA CARDIO POTAS+ mogę bez wyrzutów sumienia zjeść pyszne śniadanie. Margaryna idealnie nadaje się do zrobienia jajecznicy czy usmażenia ryby. Dzisiaj jest post więc rano przed pracą usmażyłam na OPTIMA CARDIO POTAS+ rybę. Zapach jaki unosił się w kuchni był wspaniały Rybka, masełko i ziemniaki... Margaryna zawiera
Kuchnia w oparachpiórka lub kostkę, pieczarki - w pół plastry. Cebulę i pieczarki smażymy na maśle. Jajka wybijamy do miseczki i wlewamy na patelnię. Czekamy aż białko troszkę się zetnie i mieszamy jajecznicę. Smażymy do ścięcia się jajek. Dosalamy
Kulinarne blogowanieAleż się cieszę! Pogoda w końcu sprzyja wycieczkom rowerowym i zbiorom dzikich roślin jadalnych :-) Oto k wietniowy talerz : Znalazły się na nim: czosnaczek z twarożkiem , jajecznica z gwiazdnicą, podagrycznik smażony z cukinią, papryką oraz czosnkiem przyprawiony ziarnami kolendry, podbiał jako jadalna dekoracja, dziki szczypiorek dorzucony do twarogu. Jeśli chcecie się dowiedzieć czegoś więcej o tych roślinach, zapraszam do lektury. Czytaj
Kasia SarnaPrzepyszne urozmaicenie klasycznej jajecznicy. Jeśli do jajek dodacie odrobinę kminu rzymskiego, pasty tahini, a całość posypiecie kolendrą i podacie z ulubionym flatbread, uzyskacie znakomite śniadanie w stylu indyjskim 😉 Pomidora
Bulliojabłkiem . Biała rzepa jest delikatniejsza od białej rzodkwi. Smakuje nawet małym dzieciom. Jest idealnym dodatkiem do obiadu. Surówkę z rzepą podaję też do samych mięs pieczonych, do kanapek, jajecznicy czy dań z makaronem. Jak dla mnie pasuje ona do wszystkiego.. Może dlatego, że zwyczajnie tak bardzo mi smakuje
AniaGotuje.plUdekoruj szczypiorkiem lub pietruszką i postaw na Wielkanocny stół ;). Sos najlepiej przygotować zaraz przed śniadaniem. Spróbuj także: Jajko w szynce jajko szynka brokuły Wiem co jem - Jajka klasyfikacja jajek Jajecznica z bobem jajko bób pomidor
Fit&Fast Kitchengarnka,garnek umieścić na większym garnku z parującą wodą.Mieszać trzepaczką tak długo,aż krem zacznie gęstnieć (pilnować,żeby krem nie nabrał za dużej temperatury bo inaczej zrobi się jajecznica).Zdjąć i dodać roztopioną czekoladę i masło.Wymieszać aż powstanie jednolita masa.Masę można jeszcze przetrzeć przez gęste sitko dla otrzymania gładszej konsystencji.Krem lekko przestudzić i wyłożyć na mazurki.Udekorowa
Anielskie wypiekiOwsianka z jogurtem i owocami. Lubię jeść jajecznicę na śniadanie, ale jak jestem chora jak w tym tygodniu to robię sobie płatki owsiane z jogurtem i owocami. Przygotowuję swoją owsiankę w dwojaki sposób. Zalewam wieczorem płatki owsiane gorącą wodą, przykrywam i odstawiam na noc do napęcznienia, rano dodaję jogurt i owoce, bakalie, czasami orzechy, gotowe. Drugi sposób to wymieszanie rano
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKolejna porcja klasyki na naszym blogu. Tym razem polska jajecznica na kiełbasie z dodatkiem świeżego szczypiorku. Wymarzone śniadanie. Proste, szybkie i chyba... dobrze znane każdemu
Milion SmakówNiestety, mimo wieku to akurat nie zmienia się. Jest jednak sposób i na to: wystarczy przygotować się do śniadania już wieczorem . Nie nie! Nie róbcie kanapek ani nie smażcie jajecznicy przed pójściem spać! Przygotujcie jednak składniki, z których to śniadanie zrobicie rano. Do tego celu idealnie nadają się pasty kanapkowe. Pomysłów na nie jest niezliczona ilość. Dzisiaj podrzucam Wam pomysł
Codzienna kuchnia niecodziennaOdkąd spróbowałam tej wersji jajecznicy stała się moją ulubioną! Jest delikatna, kremowa, lekka, puszysta, mogę pisać o niej w samych superlatywach:). Możemy dodać do niej dowolne dodatki, np. wędlinę. Ja lubię ją w wersji ze szczypiorkiem. 6 jajek 100 ml mleka 1/2 pęczka szczypiorku sól, pieprz 1. Jajka rozbijamy do miseczki. Dodajemy sól, pieprz i mleko. Mieszamy
Szefowa kuchnijajka, dodajemy parmezan i dużą ilość pieprzu. Makaron odcedzamy (ja zawsze zachowuję troszkę wody od makaronu), wrzucamy gorący na patelnię, dodajemy masę jajeczną i energicznie mieszamy,żeby nie powstała jajecznica. Na koniec dodaję odrobinę wody z gotowanego makaronu. Podajemy
Kopystką po garachrozgnieciony czosnek. Dodać makaron, wymieszać z boczkiem. Dosypać resztę parmezanu, wymieszać. Wlać jajka, mieszać energicznie, zdjąć patelnię z ognia. Jajka nie mogą się za bardzo ściąć, żeby nie powstała jajecznica. Wyłożyć na talerz, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Pycha i szybko
Kucharka Tarka i Miarka