moja kolejna patelnia również musi być z tej firmy. Dlaczego? Przeczytajcie cały post (na końcu postu mała niespodzianka ;)). Patelnię testuję już ponad miesiąc. Zaczynałam od usmażenia jajka sadzonego, jajecznicy, podsmażenia cebulki. Te proste czynności zdały egzamin, więc przeszłam do usmażenia naleśników, a jak wiadomo, przy ich smażeniu patelnia jest dość długo nagrzewana i trzymana na palniku grzewczym, ciekawa byłam
Zrób to smaczniesię z tym jak najbardziej :-) W książce znajdziemy propozycje na pyszne śniadania, przekąski, zupy, makarony, mięso i drób, ryby i owoce morza, dania wegetariańskie i dodatki. Jest pyszna szakszuka, jajecznica poche, azjatyckie placki z kukurydzy, gruszkowa tarta z gorgonzolą, zupa ajo blanco, caldo verde i moje ulubione makarony: tagiatelle z cukiniowym pesto, pasta alla norma i wiele innych. Znajdziemy
kruche babeczkiłagodnej z pomidorami, czerwoną cebulą i cukinią. Dziś zapraszam Was na pyszne weekendowe śniadanie z niskim indeksem glikemicznym i niewielką ilością węglowodanów. Kiedy byłam mała mój tata robił czasami jajecznicę z pomidorami. Oprócz naszej dwójki nikt jej nie jadł, ale tak mi się przypomina to śniadanie z dzieciństwa ilekroć myślę o szakszuce. Czym jest ta cała szakszuka? Jeśli śledzicie konta
DietologKakao, od dzieciństwa towarzyszy chyba każdemu. To wspaniały dodatek do naleśników na słodko, racuchów czy placków z owocami, kanapek, jajecznicy, ciasteczek czy innych słodkich wypieków. Podaję je do śniadania, w ciągu dnia lub na kolację. Smakuje na ciepło lub zimno. Zawsze! Nie kupuję gotowych napojów mlecznych tego typu. Robię je sama, bo to nie tylko smak dzieciństwa, ale też
Zasmakuj Kuchniłososiem wędzonym, brokułami oraz parmezanem Kolejny raz przekonałam się, że śniadanie nie musi być nudne i pracochłonne, wystarczy kilka składników aby posiłek zamienić w coś innego niż jajecznica, którą to notabene też uwielbiam. Posłużą nam do tego trzy główne składniki, świeże jajka, łosoś wędzony oraz brokuł. Parmezan można zastąpić innym dobrym jakościowo serem. Przygotowanie i pieczenie
Wino Francja Kuchniapyszne i zdrowe warzywo ma wiele twarzy. Możemy z niego ugotować zupę, gęste kremy, bosko smakują pieczone lub grillowane; wraz z jajkiem tworzą idealny duet - w omlecie lub w jajecznicy. Są pysznym składnikiem świeżych sałatek, wytrawnych tart, terrin. Możemy je zapiekać pod beszamelem, zrobić z nich risotto, podać z makaronem, upiec w pizzy... Możliwości jest bez liku 😍 . Za co kochamy
Kulinarne przygody Gatityboczkiem i suszonymi pomidorami Ważne aby po połączeniu wszystkich składników i ponownym włożeniu ich na ogień, nie zagotować dania. W przeciwnym razie jajka nam się zważą i powstanie jajecznica. Kupiłam ser Parmezan w kawałku a później starłam go sama na tarce o małych oczkach. Kupiony w kawałku ser smakuje lepiej niż ten, który kupujemy już utarty. Lubisz makaron? Jeśli
mecooksWpadła mi dzisiaj w ręce paczka przepięknych boczniaków. Jest wiele fajnych potraw, które można przygotować na bazie tych grzybów: jajecznica, gulasz albo flaczki…Właśnie, przecież nie mam na blogu Flaczków z boczniaków, wybór był oczywisty. Efekt przedstawiam poniżej. Flaczki z boczniaków. Przepis krok po kroku Składniki: 2 marchewki
kuron.com.plzbierać pokrzywę Jak przechowywać świeżą pokrzywę Jak suszyć pokrzywę Zupa z pokrzywy Zupa krem z kalafiora i pokrzywy Krupnik jaglany Jajecznica z pokrzywą Herbata z pokrzywy – właściwości i przepis Napar przeciw stresowi Sok z pokrzywy Koktajl z pokrzywą Zielony koktajl z pokrzywy Koktajl bananowo-jarmużowy z imbirem i pokrzywą Koktajl brzoskwiniowy z pokrzywą Świeży sok jabłkowy z pokrzywą Koktajl
Dorota Smakujekoszu. Bardzo brakowało mi ziół. Nie mówię o droższych ziołach, ale choćby natce z pietruszki, koperku czy szczypiorku. Na diecie Dąbrowskiej można urozmaicać dania czarną solą np. robiąc jajecznicę z kalafiora, można też używać octu jabłkowego, soku z cytryny. Dodawałam je sama. Na podwieczorek zawsze była zupa krem, co wydawało mi się nieco monotonne. Niektóre zupy były OK (pomidorowa, krem
Cytryna&Co.Ormianie uwielbiają botwinkę, dodają ją do Zhingalov Hac- pysznego chlebka ziołowego. Przepis na chlebek znajdziecie tutaj http://www.smakiarmine.pl/kuchnia-ormianska/zhingaliov-hac-ormianski-chleb-z-zielenina/ oraz robią przeróżne kiszonki z botwinką, dodają do jajek, robiąc jajecznice z botwinką. lub duszą na odrobinie masła. Osobiście uwielbiam botwinkę i bardzo często dodaję do różnego rodzaju potraw. Polecam wypróbować ten przepis, ponieważ placek wyszedł bardzo smaczny i sycący Składniki
Smaki ArmineJajka to produkt, który zawsze muszę mieć w lodówce, podejrzewać że większość z was również. Dania z jajek to popularny pomysł na śniadanie. Mój mąż jest fanem jajecznicy, ja lubię omlety i jajka sadzone, dzieci chętnie zjadają jajka na twardo. Jajka z cukinią i kiełbasą – pomysł na szybkie i sycące śniadanie. Można je zjeść z pieczywem albo nafaszerować nimi
Dorota SmakujeSchab pieczony z grzybami. Schab faszerowany. 6. schab pieczony z tymiankiem . 7. Schab pieczony z boczkiem 8 Schab faszerowany podgrzybkami 9. Schab pieczony w niskiej temperaturze 10. Schab faszerowany jajecznicą 11. Schab faszerowany, z ryżem i groszkiem 12. Schab faszerowany cukinią 13. Najlepszy schab z grilla 14. Stripsy ze schabu 15. Schab duszony 16. Schab grillowany z pomidorami i pieczarkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię