jajecznica - 2219 przepisów (strona:56/148)

Fasolka, jajko na twardo, tost – prawdziwe brytyjskie śniadanie 151

plastry boczku, na nich wykładamy fasolkę, obok tosty i jajko na twardo. Jajko możemy posypać natką pietruszki i posypać świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Zobacz także: Pomysł na śniadanie – jajecznica i szparagi Smacznego! Artykuł Fasolka, jajko na twardo, tost – prawdziwe brytyjskie śniadanie pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajka sadzone w grzybach 115

Nigdy za grzybami nie przepadałam. Teraz trochę nadrabiam. Choć nadal nie ciągnie mnie do grzybowej zupy, czy sosu, to chętnie zjem jajecznicę z kurkami, komosę z pieczarkami i jajka sadzone w boczniakach. ok. 100 g boczniaków 1/2 średniej cebuli 1/4 średniej cukinii 2 jajka łyżeczka masła Grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, dość drobną. Cukinię ścieramy

Kucharzyca
Marynowane tofu 137

białe kostki dają nam mnóstwo kulinarnych możliwości. Możemy je wykorzystać do przygotowania past, zup, zapiekanek, kotletów czy do curry lub ramenu lub pho. Bardzo smaczna jest tofucznica, czyli wegańska jajecznica. Tofu możemy też podać na słodko, czyli zrobić na przykład sernik. A ponieważ tofu ma bardzo delikatny smak, lubi się z większością przypraw. W mojej kuchni tofu pojawia się

Kulinarne przygody Gatity
Keto fried rice (Paleo, LowCarb) 129

dużo wody, to należy ją odparować. Jajko rozbełtać. Gdy kalafior zmięknie, odsunąć go na jedną połowę patelni, a na drugą wylać jajko. Mieszać w celu uzyskania konsystencji jak na jajecznicę. Po chwili wymieszać wszystko. Posolić i popieprzyć do smaku. Można posypać dodatkową porcją szczypiorku. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji: Wartość energetyczna: 150 kcal Tłuszcz: 7,6 g Węglowodany

Modern Cave Girl
Grzanki z jajkiem sadzonym i awokado 170

Dzisiaj rano naszła mnie ochota na jajka na śniadanie. Z jajkami z majonezem nie przepadam, a jajecznica dzisiaj akurat też do mnie nie przemawiała... Początkowo pomyślałam o szakszuce, ale niestety nie miałam już pomidorów 😔 Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło - po przeglądzie moich kuchennych zapasów znalazłam awokado i końcówkę roszponki, która została po wczorajszej kolacji

Z notatnika dietetyka
Azerbejdżan - Tofucznica z pomidorami 121

Jedną z naszych ulubionych potraw kuchni azerbejdżańskiej jest jajecznica z pomidorami. Jest absolutnie fenomenalna! Stwierdziliśmy więc, że spróbujemy zrobić jej wegańską wersję! Sukces azerbejdżańskiej tofucznicy tkwi w pomidorach (im bardziej soczyste, tym lepiej) oraz smażeniu pomidorów przed dodaniem tofu. Składniki (2 porcje): - pół kostki tofu - 2 łyżki oleju - 300 g pomidorów - szczypta soli kala namak - szczypta soli - 1/4 łyżeczki kurkumy

Roślinożerni urlopowicze
Makaron ryżowy z indykiem 122

roztrzep widelcem jajka, wlej je na patelnię, na której są cebula i czosnek, szybko dodaj makaron i zamieszaj tak, żeby jajka oblepiły makaron, a nie zrobiła się z nich jajecznica. 7. Dorzuć na patelnię usmażonego indyka, przypraw sosem sojowym i rybnym, dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki i smaż krótko tak, żeby pomidorki złapały trochę temperatury, ale się nie rozpadły

Z notatnika dietetyka
TARTA CYTRYNOWA Z BEZĄ WŁOSKĄ 210

dodaję do niego cukier, wodę, wciąż podgrzewając. Wlewam mieszaninę żółtek z sokiem cytrynowym i stale mieszając podgrzewam, aż masa zacznie gęstnieć i przypominać budyń. Nie można zagotować, bo wyjdzie jajecznica. Zostawiam do wystudzenia. Czas na bezę. 260 g cukru i 60 ml umieszczam w garnku i zagotowuję. Następnie umieszczam w garnku termometr cukierniczy i podgrzewam syrop do uzyskania temperatury

W kuchni Karmel-itki
Awokado zapiekane z jajkiem, suszonymi pomidorami i parmezanem 138

posiekaną natką pietruszki, podawać z pieczywem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Quinoa z awokado, chrupiącym boczkiem i jajkiem sadzonym → Bagietka z guacamole, pomidorem i jajkiem → Jajecznica z awokado, orzeszkami nerkowca i beurre noisette → Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą → Jajka faszerowane awokado

Oryginalny smak
Jajka – co wiesz o nich? Ciekawostki i fakty 106

formie przetworzonej. Można je przyrządzać na wiele sposobów – na miękko, omlet, na twardo, sadzone, smażone, w koszulce. Stanowią niezbędny składnik wielu potraw i wypieków. Przygotowuje się z nich omlety, jajecznicę, faszeruje się je, smaży z nich naleśniki, gotuje makarony, robi pasty do chleba, farsze i sałatki. Żółtka jaj są podstawowym składnikiem majonezów, kremów, ciast i deserów. W kuchni można również

codojedzenia
Muffinki jajeczne ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 86

Cześć! Najczęściej podczas weekendów robię śniadania trochę inne niż podczas tygodnia pracy. Mam czas by go poświęcić na zrobienie czegoś innego niż kanapki czy chociażby ukochana jajecznica. To śniadanie zrobiłam również z jajkami, ale zapiekłam je w formie muffinek. Składniki na 12 muffinek: * 10 dkg szpinaku świeżego * 6 jajek * 4 – 5 łyżek startego żółtego sera * 1 ząbek czosnku

Pieprzyć z Fantazją
Owsianka na mleku z owocami 104

Cześć! Dobre śniadanie może być gwarantem udanego dnia. W tygodniu pracy ciężko sobie pozwolić na jajecznicę, placuszki czy chociażby dobrą owsiankę.  Najczęściej takie rzeczy przygotowuję przy weekendzie. Tę owsiankę pokochała moja rodzina, córka wręcz przepada za nią. Jest sycąca, nie obciąża żołądka i naprawdę dodaje energii na większość dnia! Składniki: * 1 szklanka płatków owsianych * 2 szklanki mleka

Pieprzyć z Fantazją