Przepis na : obiad
Dziś znów naszło mnie na wariację na temat kuchni azjatyckiej. Na szczęście miałam w domu makaron ryżowy, więc mogłam bez problemu coś wymyślić. Przypraw także nigdy w mojej kuchnie nie brakuje, a ponieważ jestem osobą, która lubi eksperymentować z azjatyckimi smakami, również wschodnie przyprawy w szafce zawsze mam, więc mogę sobie improwizować po azjatycku 😁 Wykorzystałam więc makaron, dodałam indyka i trochę przypraw i wyszedł naprawdę fajny, ale też w miarę szybki i prosty w przygotowaniu obiadek. Makaron ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...