jagnięcina - 748 przepisów (strona:39/50)

Jagnięcina w maślance z prażoną kaszą 192

Składniki dla 2-3 osób: 600 g łopatki jagnięcej lub udźca 300 ml maślanki sól i świeżo mielony pieprz Składniki na sałatkę: 200 g kaszy gryczanej

My Culinary Art
Faszerowane liście winogron 169

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Liście winogron się zamarynowały, więc wzięłam się za przygotowywanie dania z ich udziałem. Marynowane liście są bardzo greckie, więc do …

My Blueberry Corner
Grillowana jagnięcina oraz miętowe tzatziki z dodatkiem fety 177

Jagnięcina jest przepyszna, niestety ze względu na cenę nie zawsze można sobie na nią pozwolić, zwłaszcza jeśli mamy w planach duży rodzinny obiad nasz portfel mógłby

DefinicjaSmaku
Kotlety (kofty) wołowo – jagnięce 89

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Genialna alternatywa dla mielonych. Mieszanka wołowiny i jagnięciny świetnie się komponuje z kminem rzymskim. Najlepszym dodatkiem do nich jest grecki …

My Blueberry Corner
Udziec jagnięcy 94

udziec jagnięcy* łyżka rozmarynu, 2 łyżeczki soli, 5 ząbków czosnku, 2 łyżki oliwy, 4 gałązki rozmarynu główka czosnku Czosnek i rozmaryn posiekać, wymieszać z solą i

królestwo garów
Pieczona łopatka jagnięca 168

Wiecie, że ponoć 30 lat temu w Polsce hodowano ponad 5 milionów owiec? 5 milionów, które były hodowane głównie dla skóry i wełny, a co z

Plate of Joy
Pieczony udziec jagnięcy 335

Ostatnio czas tak szybko przecieka przez palce. Dopiero były wakacje, objadaliśmy się świeżymi warzywami i owocami, a z targu wracaliśmy z pełnymi siatami. Ciepłe poranki minęły

Plate of Joy
Grillowany cąber jagnięcy 194

Wiosna pełną gębą: słońce świeci, wszystko wokół się zieleni, komary zaczynają gryźć. Długo trzeba było czekać, ale wreszcie można jeść na świeżym powietrzu. Stąd też dzisiejsza

Wyprawy kulinarne
Grillowana pikantna jagnięcina 168

Dziś chcę Wam zaproponować wyprawę w indyjskie klimaty. Tym razem potrawa dla dorosłych - najlepiej smakuje z kieliszkiem czerwonego wina lub szklanką zimnego piwa. Mam nadzieję, że

MamaOskarka
Klops z jagnięciny z czosnkiem niedźwiedzim, pieczeń rzymska jagnięca 178

600 g jagnięciny*, 1 cebula, 1 łyżeczka tymianku, 30 g czosnku niedźwiedziego, 1 bułka kajzerka, 100 ml bulionu baraniego lub innego, 1 jajko, sól, pieprz, otrzewna

królestwo garów
Baranina ze śliwkami i migdałami 99

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

królestwo garów
Wątróbka jagnięca z malinami 100

600 g wątróbki jagnięcej (można użyć wątróbkę cielęcą), 2 łyżki mąki, 300 g mrożonych malin, 300 g mrożonej mieszanki owoców, 7 g agaru, 3 cebule, 2

królestwo garów
Udziec jagnięcy I 93

udziec jagnięcy bez kości – 1,4 kg, 6 ząbków czosnku, 2 łyżeczki kuminu, 1/2 łyżeczki goździków, 1 łyżeczka czarnego pieprzu, 3 torebki kardamonu, 2 łyżeczki ostrej

królestwo garów
Udziec jagnięcy II 81

udziec jagnięcy bez kości – 1,4 kg, 6 ząbków czosnku, duża garść świeżego rozmarynu, 2 łyżeczki pieprzu kolorowego, 10 filecików anchois 2 łyżki oliwy, Udziec jagnięcy

królestwo garów
Młoda kapusta duszona z jagnięciną 125

młoda kapusta, pęczek dymki, sól, pieprz, 3 ziarna ziela angielskiego, 8 kotletów z górki jagnięcej z kością, 2 ząbki czosnku, kilka listków rozmarynu, sól, pieprz 150

królestwo garów