Szukając pomysłu na udziec jagnięcy przeglądałam stare książki, jednak przepisu tam nie znalazłam. Dlaczego? Wytłumaczenie znalazłam w książce Marii Disslowej „ Jak gotować ”: „... Baranina jest mięsem u
królestwo garówudziec jagnięcy – około 1,4 kg, 1 cytryna kiszona, 3 młode cebulki, 4 ząbki czosnku, garść gałązek mięty, garść gałązek tymianku, sól, 100 ml oliwy, 1/2
królestwo garówKOFTA KEBAB to typowe danie kuchni Bliskiego Wschodu. W oryginale... Artykuł KOFTA KEBAB CZYLI MIĘSO NA PATYKU pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEmostek jagnięcy (700 g), 4-5 łyżek oliwy, 3 łyżeczki świeżo zmielonych przypraw(goździki, kolendra, pieprz czarny, gałka muszkatołowa), kawałek kory cynamonu (ok. 4 - 5 cm
królestwo garów600 g łopatki jagnięcej z kością, 2 marchewki 1/2 selera, 1 – 2 cebule, 2 liście laurowe, tłuszcz gęsi lub oliwa z oliwek, 700 ml wody, 1/2
królestwo garówJak upiec mięso w kawałku, tak aby było soczyste i miękkie? Muszę przyznać, że mięso pieczone w kawałku zwłaszcza wołowina czy barani stek sprawiały mi problem
codojedzeniaPracujemy nad prostymi daniami, które można podać na co dzień i od święta. Znakomita jagnięcina w chrupiącej ziołowej panierce to nasz faworyt. Można ją podać bezpośrednio
SzczyptaSmaQNiezwykle proste w przygotowaniu, aromatyczne i miękkie kotleciki jagnięce. Ponieważ ze smażeniem tych małych kotlecików miałam różne, nie zawsze udane doświadczenia, tym razem postanowiłam włożyć
Stare GaryJakiś czas temu producent przypraw Kotanyi uszczęśliwił mnie pokaźną paczką różnego rodzaju przypraw. Wśród mniej lub bardziej popularnych znalazłam cudo o nazwie czosnek niedźwiedzi, którego wcześniej
karmelowyDzisiaj kolejna odsłona smaków typowo wakacyjnych, mimo że za oknem zimno i ponuro. Proponuję bardzo prostą potrawę rodem ze słonecznej Chorwacji - doskonałe, aromatyczne mięso cevapcici podane
Wyprawy kulinarneWielokrotnie słyszeliśmy, że warsztatami z Łukaszem Konikiem będziemy zachwyceni! Wielokrotnie słyszeliśmy, że po mięsnej części Akademii będziemy wiedzieć o mięsie wszystko! Musimy szczerze przyznać, że te
Plate of JoyZrobienie idealnie kruchych kotlecików jagnięcych z kością zajęło mi trochę czasu wiele prób. Nie każda z nich należała do udanych. Jednak ta, którą Wam prezentuję jest
Mango Papajaudziec jagnięcy, dwie garście suchych gałązek jałowca, sól, kawałek gałązki rozmarynu Mięso umyć, osuszyć. Na dnie garnka z pokrywką rozpalić jałowiec, aby się żarzył, nad nim
królestwo garówkarkówka jagnięca*, 1 łyżeczka posiekanych liści rozmarynu, 2 jagody jałowca, 1 duża cebula, 200 g kurek, sól, 200 ml białego wytrawnego wina, 2 łyżki tłuszczu do
królestwo garów