Wiecie, że ponoć 30 lat temu w Polsce hodowano ponad 5 milionów owiec? 5 milionów, które były hodowane głównie dla skóry i wełny, a co z mięsem? Wtedy jedynie dostępne było mięso ze starych owiec, które wcale nie było smaczne, a jego specyficzny aromat był bardzo intensywny. Od dziecka babcia wiele razy wspominała o baraninie i o tym, że kiedy dobrze się ją przygotuje - wymoczy w mleku to cały "aromacik" z niej uleci. Z pewnością znała się na rzeczy, ale jakoś świadomość o specyficznym zapaszku w moj... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...