jagnięcina - 748 przepisów (strona:30/50)

Lamb koftas - kofty jagnięce 124

zest. Wrap into a roll and enjoy! Kuchnia Bliskiego Wschodu jest dla mnie ciągle nowościa. ale próbuje te nowe dla mnie smaki i muszę przyznać, że bardzo mi odpowiadają. Jagnięcina jest bardzo popularna w Irlandii, szkoda że nie w Polsce. Naprawdę zachęcam do jej jedzenia. Ten przepis jest połączeniem różnych kuchni, ale myślę że jest dobrym początkiem do poznania smaków

Smaki Przyprawy i Kolory
Genialny dżem & Relacja Kraków. 180

Festiwal Pierogów, bardzo fajne wydarzenie, oferujące przeogromny wybór smaków, od zwykłych gotowanych, przez pieczone i smażone, z najróżniejszymi farszami  D próbował czekoladowego z borówkami i twarogiem oraz z jagnięciną i sosem czosnkowym, ten smakował mistrzowsko i aż, żałuję, że nie wzięliśmy takich więcej na drogę :D a na wynos podało na pomidorowego (farsz z ziemniaków, kolendry, suszonych pomidorów

More food, love and dreams
Mussaka, musaka czyli zapiekanka grecka z bakłażanem 286

Moje ulubione greckie danie Mussaka, musaka czyli zapiekanka grecka z bakłażanem SKŁADNIKI: 2 szt. bakłażana  kilka ziemniaków 1 kg mięsa mielonego ( oryginalnie powinna być jagnięcina) kilka pomidorów lub pomidory z puszki 1 cebula 3 ząbki czosnku przyprawa do musaki ( my mieliśmy oryginalną mieszankę przywieziona z wakacji, ale podaje skład: oregano,bazylia, pietruszka, cynamon, ziele angielskie, tymianek, liść laurowy) sól

MarciochaKucharzy
Shoarma z polędwiczki wieprzowej 206

Shoarmę zazwyczaj przyrządza się z jagnięciny lub cielęciny, ale w Polsce najczęściej spotyka się wersje z kurczaka lub właśnie wieprzowe. Z tych dwóch ostatnich według mnie najlepszą jest shoarma przyrządzona z delikatnej polędwiczki wieprzowej, która usmażona w mieszance 11 przypraw na świeżym maśle daje niesamowite walory smakowe. Hmm, w zasadzie shoarma powinna być przygotowywana na rożnie obrotowym, ale takiego

Milion Smaków
Zupa krem z pieczonych buraków 181

restauracją jest jeden z finalistów programu Top Chef Paweł Wałęsa , któremu kibicowaliśmy do samego końca.  Kolacja była prawdziwą ucztą dla podniebienia. Do tej pory wspominam najlepszą jagnięcinę jaką kiedykolwiek jadłam. Smak, zapach, sposób podania to mistrzostwo świata. Na przystawkę zamówiliśmy małże Św. Jakuba i  zupę krem z pieczonych buraków. Zupa stała się inspiracją do stworzenia swojego przepisu. Wszystkie

Pan i Pani Smith w kuchni
Hotel od kuchni. SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój 238

ciekawe łączenie tradycyjnej kuchni z najnowszymi trendami kulinarnymi. Przykłady z karty wzięte: Kurczak kukurydziany podany na sałatce z soczewicy, boczniaków i warzyw korzennych z sosem Dijońskim Zupa z jagnięciny z młodymi warzywami i pęczakiem Filet z pstrąga z gospodarstwa rybnego z Feleczyna smażony z kurkami podany z puree z pora i kalafiora oraz sosem z białego wina Tradycyjny sernik podany

SzczyptaSmaQ
Gözleme z halloumi, botwinką i chilli 249

ciągnącym się serem i wspaniałym roztopionym masłem. Ich smak przypomina mi gruzińskie chaczapuri. Zamiast halloumi możecie dać mozzarellę lub fetę lub zrobić gözleme z innymi tradycyjnymi farszami - mieloną jagnięciną, ziemniakami, kiełbasą sucuk, warzywami takimi jak bakłażan, cukinia czy szpinak lub zieleniną. Wszystko zależy od Waszej inwencji :) Gözleme z halloumi, botwinką i chilli inspiracja "Istanbul" Rebecca Seal Składniki: na ciasto

Chilli Czosnek i Oliwa
Recenzja książki Kuchnia włoska krok po kroku 151

majonez. Trzeci rozdział to  mięsa a w nim przepisy, pokazane i opisane sposoby oczyszczania, wiązania i pieczenia mięs, tj. kurczak, królik, kaczka, jagnięcina, wieprzowina, cielęcina, wołowina czy dziczyzna. Kolejny rozdział to  ryby , znajdziemy w nim porady oraz wskazówki jak oczyścić i przyrządzić na wiele sposobów ryby. Piąty

Marta Gotuje
Francuskie wina na twoim stole – kolejna francuska selekcja Lidla 113

dojrzałe i zrównoważone. W nosie i w ustach czarna porzeczka , jeżyna i dojrzałe wiśnie. Bardzo dobra cena. Zdecydowanie dekantować przed podaniem. Do ciężkich dań z wołowiny lub jagnięciny. Alsace Pinot Gris Grand Cru Marckrain Grand Cru 2013 (39,99 zł) – Półsłodkie. Nos ziołowy, nie zapowiadający ciekawego owocowego smaku (gruszka ). Dekantować i schłodzić przed podaniem. Sauternes AOP Château Jean Galan

królestwo garów
Orientalny kurczak na patyku, czyli satay w pikantnym sosie 255

papryczek chilii. Dzięki odpowiednio dobranym przyprawom w jednym małym satay'u można poczuć niezły kawał Azji :) Do tego dania doskonale nadadzą się w zasadzie wszystkie rodzaje mięsa : kurczak, wołowina, jagnięcina, polędwiczka wieprzowa a także krewetki, czy ryby. Można eksperymentować ze składnikami marynaty i za każdym razem tworzyć nowe danie. Podane z domowym sosem słodko kwaśnym smakują wręcz wybornie. Polecam, naprawdę

DefinicjaSmaku
Kurczak masala i czosnkowe chapati z czarnuszką. 229

wrócę na pewno :) W karcie było tyle smakoływków, że ciężko było się na cokolwiek zdecydować - aromatyczne zupy, marynowane w jogurcie i pieczone w piecu tandor mięso z kurczaka lub jagnięciny, czy ryż basmati z mnóstwem dodatków. W końcu wybrałam Maithy Chicken Masala- czyli kurczaka w delikatnym jogurtowym sosie z orzechami nerkowca i mnóstwem orientalnych przypraw, a do tego tradycyjny chlebek

DefinicjaSmaku
Kulinarny Puchar Śląska 152

Usługowych w Rybniku. Dziękuję Wam wszystkim za dostarczone wrażenia i życzę Wam dalszych sukcesów. Dodatkowe atrakcje tego dnia zapewnili nam Mistrzowie Kuchni w trakcie pokazów kulinarnych kuchni regionalnej z jagnięciną w roli głównej oraz kuchni myśliwskiej inaczej, dziczyzna z elementami kuchni molekularnej. Jeśli macie ochotę wybrać się do Centrum Kulinarnego w Chorzowie na warsztaty kulinarne to gorąco Wam je polecam

Smakowity Blog Kulinarny
Perlage Tasting Club - Cisowianka - kulinarno winna przygoda 123

grillowanych szparagów. Piękne i smaczne danie. Zioła oczywiście świeże z ogrodu Szefa kuchni i pobliskich łąk. Do grasicy Delheim Shiraz 2012 Stellenbosch. Drugim daniem mięsnym była jagnięcina z kapustą, emulsją z pokrzywy i pędami groszku.  Przyszła kolej na deser - kandyzowane szparagi, lody szparagowe, kruszonka migdałowa, granita ze świeżego mleka, młode igły sosny. Całość skropiona miętowa oliwą. Bardzo ciekawy (pozytywnie

królestwo garów
Rybne Vindaloo 184

przejęciu przez mieszkańców regionu Goa, przepis zmodyfikowano zgodnie ze tradycyjną kuchnią regionu, przez dodanie mnóstwa przypraw i chili. Restauracje na świecie często podają to danie z kurczakiem lub jagnięciną, czasem też z ziemniakami. Tradycyjny przepis na Vindaloo nie zawiera ziemniaków. Zostały one dodane przypadkowo, ponieważ słowo "aloo" znaczy "ziemniak" w hindi." Składniki: 300 świeżego tuńczyka 5 łyżek soku z limonki

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania