Udziec jagnięcy z czosnkiem niedźwiedzim

Udziec jagnięcy z czosnkiem niedźwiedzim

Udziec jagnięcy z czosnkiem niedźwiedzim

udziec jagnięcy bez kości, 30 g czosnku niedźwiedziego, 1 łyżeczka soli, pieprz, 2 łyżki oliwy, otrzewna * Łodyżki czosnku posiekać, wymieszać z solą, pieprzem i oliwą. Natrzeć mięso przyprawami i odstawić na 2 godziny.  Otrzewną umyć, osuszyć. Rozłożyć otrzewną (jeżeli jej nie mamy, należy rozłożyć plastry słoniny), na niej rozłożyć 1/2 liści czosnku niedźwiedziego,  na nich położyć mięso, przykryć pozostałymi liśćmi i zawinąć otrzewną. Ułożyć na naczyniu do zapiekania. Wstawić do piekarnika nagrzanego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.