jabłka - 25490 przepisów (strona:933/1700)

Surówka z białej kapusty z miodem 142

Jeśli ograniczamy cukier to zastąpmy go miodem. Składniki : połowa małej główki białej kapusty marchewka jabłko zielony ogórek mała cebula- niekoniecznie Przygotowanie: Kapustę poszatkować i posypać solą, pozostawić na ok. 20 min, po tym czasie kapustę odcisnąć Dodać do niej startą marchewkę, jabłko i ogórek zielony, ewentualnie pokrojoną cebulę Składniki polać sosem z miodem i wymieszać . Składniki na sos: miód

Proste Potrawy
RACUCHY DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI 165

Puszyste racuchy drożdżowe z dodatkiem borówek, przygotowane na pianie z białek. Jest to stary przepis mojej babci, z tą różnicą, że babcia dawała zawsze jabłka. Ja postanowiłam zamienić jabłka na borówki, dzięki temu w smaku trochę przypominają jagodzianki. Pyszne, mięciutkie i puszyste placuszki drożdżowe świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Mimo że są smażone

Kuchnia MagdaLeny
RACUCHY DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI 165

Puszyste racuchy drożdżowe z dodatkiem borówek, przygotowane na pianie z białek. Jest to stary przepis mojej babci, z tą różnicą, że babcia dawała zawsze jabłka. Ja postanowiłam zamienić jabłka na borówki, dzięki temu w smaku trochę przypominają jagodzianki. Pyszne, mięciutkie i puszyste placuszki drożdżowe świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Mimo że są smażone

Kuchnia MagdaLeny
Smoothie ze szpinakiem, bananem i płatkami owsianymi 143

obrać i wrzucić do kielicha blendera. Dodać resztę składników i dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować : → Smoothie z selera naciowego, jabłka i płatków owsianych → Smoothie z jarmużu, banana i jabłka → Smoothie z nektarynek, mleka owsianego i chia → Mango lassi → Smoothie z melona, mango i soku pomarańczowego

Oryginalny smak
SAJGONKI 102

ząbki czosnku 1 niewielka cebula 2 marcewki 300g pieczarek 3 pomidory 1 torebka ryżu basmati sos sojowy pieprz, sól papier ryżowy Surówka: 400g kapusty kiszonej 1 marchewka 2 jabłka 0,5 puszki fasoli czerwonej  2 łyzki pestek słonecznika 3 łyżki siemienia lnianego 0,5 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu Sajgonki: Ryż ugotować al dente. Mięso mielone wołowe należny podsmażyć(...)ilości oliwy. Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz. Z podanej porcji wychodzi ok 20 sajgonek. Surówka: Kapustę należny wypłukać w wodzie, wycisnąć, posiekać. Dodać starte na grubych oczkach jabłka oraz marchewkę, posiekany szczypiorek oraz fasolę. Posypać pestkami słonecznika i siemienia lnianego. Dodać majonez, dokładnie wymieszać. Podajemy z ulubionym sosem oraz surówką . Dziękuję, że tutaj jesteś!  Zostaw komentarz, napisz

Słodki Zakątek
Drożdżówki z agrestem i kruszonką 145

truskawkami   Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami   Drożdżowe ciasto z gruszkami i śliwkami   Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką   Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Dyniowe ślimaczki drożdżowe Szwedzkie drożdżówki Jamiego Olivera Drożdżówki z agrestem i kruszonką Czas przygotowania: około 120 minut Składniki: 240 g mąki pszennej 240 g mąki żytniej 250 ml mleka

Kulinarne przygody Gatity
Pleśniak 95

owocami – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka PLEŚNIAK PRZYGOTOWANIE: 3 h SKŁADNIKI: – 200 g zimnego masła – 5 jajek rozmiar L – 400 g mąki pszennej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia

nietylkopasta.pl
Fale dunaju z wiśniami 310

ciasto to klasyk rodem z PRL w moim domu najczęściej robiło się je z jabłkami , jednak mi bardzo smakuje w wersji z wiśniami, a że sezon na te owoce w pełni postanowiłam upiec i przy okazji przypomnieć Wam przepis na to pyszne wilgotne ciasto z owcami i kremem budyniowym. Ciasto: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki

Cynamonowe szczęście
UCIERANE CIASTO Z BORÓWKAMI (NA JOGURCIE) 230

same zalety! Szybko sie je robi, i nie wymaga wyszukanych składników.  Piekę je z sezonowymi owocami, a zimą np z brzoskwiniami z puszki czy jabłkami. Zawsze uwieńczeniem jest maślana kruszonka, która dodatkowo podkręca smak 😍 Mimo, że niektórzy uważają, iż ciasta z dodatkiem jogurtu najlepsze są w dzień ich wypieku, ja uważam, że takie ucierane ciasto pyszne jest nawet

Walijskie Pichcenie
Letni obiad wegetariański VII i VIII 127

tofu w sosie musztardowo-piwnym (pozostałość z grilla, wg tego przepisu ), surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy z puszki, z czosnkiem, koperkiem, marchewką o jogurtem naturalnym, surówka z surowej cukinii, jabłka i marchewki z sosem winegret

Qlinarnie i Qlinarnie
Dlaczego marnujemy pieczywo? 181

pojemniki warto raz w tygodniu przecierać ściereczką nasączoną octem. Chleb wymaga również odpowiedniego poziomu wilgotności, w tym celu należy raz na – 2 – 3 dni włożyć do chlebaka połówkę jabłka. Ja odkąd zaczęłam trzymać chleb w chlebaku, zauważyłam, że dużo wolniej czerstwieje i przede wszystkim nie pleśnieje, więc nawet gdy nie zdążę go zjeść, mogę przerobić

365 dni dookoła kuchni
Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i ananasem 237

doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i ananasem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sałatka warstwowa gyros – Ksiega-smaku.pl Surówka z cukinii marchewki i jabłka Sałatka z kurczakiem, pieczonym burakiem i fetą Artykuł Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i ananasem pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Sałatka z selerem konserwowym 123

Składniki : 1 jabłko połowa małego słoiczka selera konserwowego po szklance groszku zielonego i kukurydzy 5 rzodkiewek 1 cebula 3 gotowane jajka 2 gotowane marchewki majonez, sól, pieprz mielony, łyżka musztardy Przygotowanie: Marchewkę, rzodkiewki, jabłko, cebulę i jajka pokroić w kostkę Do osączonej kukurydzy i groszku dodać w/w składniki Wymieszać, doprawić do smaku sól, pieprz Wymieszać z majonezem i musztardą, jeśli

Proste Potrawy
Karkówka z adżiką 152

Znacie może adżikę? Jest to pasta na bazie czerwonej papryki z dodatkiem ziół, czosnku, marchewki, jabłka itp. Wariacji na temat adżiki jest mnóstwo, w zależności od regionu, w którym jest przygotowana. To bardzo popularny dodatek w kuchni gruzińskiej i abchaskiej, znana jest również w Rosji, Turcji, Armenii i Azerbejdżanie. Ja swoją adżikę przywiozłam z Litwy. Szczególnie dobrze sprawdziła się

Kuchnia domowa Ani
Surówka z cukinią 95

Surówka z cukinią Smaczna, zdrowa, kolorowa i bardzo prosta w przygotowaniu surówka. Super dodatek do obiadu. Polecam!     Składniki: 1 młoda cukinia ok 5 rzodkiewek 1 marchew 1 jabłko 2 kiszone ogórki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka miodu     *** Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach i delikatnie odciskamy z nadmiaru soku *** *** Cukinię, marchew(...)jabłko oraz rzodkiewki również ścieramy na trarce jarzynowej o dużych oczkach *** *** Wszystkie starte warzywa przekładamy do miski. Przyprawiamy solą, pieprzem i miodem. Dokładnie mieszamy *** *** Podajemy jako dodatek do obiadu *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE

Blog z Apetytem