jabłka - 25490 przepisów (strona:931/1700)

Przepisy na zielone koktajle 124

ruchu. Natomiast obecność antyoksydantów, chroni przed nowotworami i chorobami przewlekłymi. Koktajl z awokado Składniki na 2 porcje: pół awokado pomarańcza kiwi sok z cytryny garść rukoli lub roszponki średnie jabłko 1,5 szklanki letniej przegotowanej wody Jest polecany osobom starszym, z problemami z sercem i nadciśnieniem. Awokado stanowi źródło tłuszczów o dobroczynnym wpływie na organizm. Najlepiej pić ten koktajl(...)kolację. Wesprze pracę serca i obniży ciśnienie tętnicze krwi, a także poziom cholesterolu i trójglicerydów. Koktajl z natki pietruszki Składniki na 2 porcje: pęczek natki pietruszki średnie jabłko szklanka świeżo wyciskanego soku z pomarańczy szklanka letniej przegotowanej wody łyżka miodu gryczanego Taki koktajl, jest doskonałym wyborem dla przyszłych mam, ale też dla osób wracających do zdrowia po ciężkich chorobach

Okiem Blondynki by McBlondi
Deser Jabłkowa Mgiełka 168

pyszny deser z musem jabłkowym, bitą śmietaną i słomką ptysiową. Deser jest bardzo lekki i orzeźwiający. Ucieszy podniebienie nawet najbardziej wybrednego smakosza. SKŁADNIKI: 10 sztuk herbatników, 50g masła, 2 jabłka, 100ml wody, 1 opakowanie galaretki agrestowej, 200ml śmietany 36%, 1 łyżka cukru pudru, 5 kostek gorzkiej czekolady, 50g słomki ptysiowej z cynamonem Brześć , gruszka i listki mięty do dekoracji. PRZYGOTOWANIE(...)Herbatniki kruszę w pył. Miękkie masło ucieram. Dodaję pokruszone herbatniki i razem ucieram. Przygotowaną masę wykładam na płaski talerz i formuję okrąg. Wstawiam na 30 minut do lodówki, 2. Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych otworach. Przekładam do garnka. Wlewam wodę i duszę około 10 minut. Następnie wsypuję galaretkę i dokładnie mieszam. Masę wykładam na płaski talerz wyłożony

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ketchup Dolores 👈🏻 81

kilku latach prób śmiało mogę powiedzieć, że stworzyłam swoją własną markę, którą nazwałam “Ketchup Dolores” . Składniki 2,5 kg dojrzałych pomidorów (ja używam malinówek) 0,5kg obranych jabłek (bez gniazd nasiennych) 2 duże czerwone papryki pokrojone w kostkę 1/3 szkl. octu 1/2 szkl. cukru 2 łyżki soli 3 średnie cebule pokrojone w kostkę 1 płaska łyżka cynamonu(...)rozdrobnione pomidory smażymy na małym ogniu w rondlu. Przecieramy przez sito dzięki czemu pozbywamy się pestek. 2 Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę. Jak zrobi się szklista dorzucamy paprykę, jabłka i po kilku minutach dodajemy rozgotowane pomidory. 3 Doprawiamy i smażymy dopóki zredukujemy płyn i uzyskamy gęstą konsystencję. 4 Całość blendujemy i w razie potrzeby odparowujemy przez kolejne kilka minut

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Surówka z marchewki i chrzanu 114

Bardzo dawno temu pokazywałam już podobną surówkę ( KLIK ), tym razem przedstawiam nieco łagodniejszą wersję. Składniki: 3 średnie marchewki 1 małe jabłko 1 łyżka tartego chrzanu ze słoiczka (lub wedle smaku) 2 pełna łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego szczypta soli 1/2 łyżeczki cukru odrobina soku z cytryny Sposób wykonania: 1. Obraną marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Z jabłka usunąć

Kuchnia domowa Ani
Surówka z białej kapusty z miodem 147

Jeśli ograniczamy cukier to zastąpmy go miodem. Składniki : połowa małej główki białej kapusty marchewka jabłko zielony ogórek mała cebula- niekoniecznie Przygotowanie: Kapustę poszatkować i posypać solą, pozostawić na ok. 20 min, po tym czasie kapustę odcisnąć Dodać do niej startą marchewkę, jabłko i ogórek zielony, ewentualnie pokrojoną cebulę Składniki polać sosem z miodem i wymieszać . Składniki na sos: miód

Proste Potrawy
RACUCHY DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI 171

Puszyste racuchy drożdżowe z dodatkiem borówek, przygotowane na pianie z białek. Jest to stary przepis mojej babci, z tą różnicą, że babcia dawała zawsze jabłka. Ja postanowiłam zamienić jabłka na borówki, dzięki temu w smaku trochę przypominają jagodzianki. Pyszne, mięciutkie i puszyste placuszki drożdżowe świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Mimo że są smażone

Kuchnia MagdaLeny
RACUCHY DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI 171

Puszyste racuchy drożdżowe z dodatkiem borówek, przygotowane na pianie z białek. Jest to stary przepis mojej babci, z tą różnicą, że babcia dawała zawsze jabłka. Ja postanowiłam zamienić jabłka na borówki, dzięki temu w smaku trochę przypominają jagodzianki. Pyszne, mięciutkie i puszyste placuszki drożdżowe świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Mimo że są smażone

Kuchnia MagdaLeny
Smoothie ze szpinakiem, bananem i płatkami owsianymi 154

obrać i wrzucić do kielicha blendera. Dodać resztę składników i dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować : → Smoothie z selera naciowego, jabłka i płatków owsianych → Smoothie z jarmużu, banana i jabłka → Smoothie z nektarynek, mleka owsianego i chia → Mango lassi → Smoothie z melona, mango i soku pomarańczowego

Oryginalny smak
SAJGONKI 109

ząbki czosnku 1 niewielka cebula 2 marcewki 300g pieczarek 3 pomidory 1 torebka ryżu basmati sos sojowy pieprz, sól papier ryżowy Surówka: 400g kapusty kiszonej 1 marchewka 2 jabłka 0,5 puszki fasoli czerwonej  2 łyzki pestek słonecznika 3 łyżki siemienia lnianego 0,5 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu Sajgonki: Ryż ugotować al dente. Mięso mielone wołowe należny podsmażyć(...)ilości oliwy. Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz. Z podanej porcji wychodzi ok 20 sajgonek. Surówka: Kapustę należny wypłukać w wodzie, wycisnąć, posiekać. Dodać starte na grubych oczkach jabłka oraz marchewkę, posiekany szczypiorek oraz fasolę. Posypać pestkami słonecznika i siemienia lnianego. Dodać majonez, dokładnie wymieszać. Podajemy z ulubionym sosem oraz surówką . Dziękuję, że tutaj jesteś!  Zostaw komentarz, napisz

Słodki Zakątek
Drożdżówki z agrestem i kruszonką 155

truskawkami   Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami   Drożdżowe ciasto z gruszkami i śliwkami   Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką   Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Dyniowe ślimaczki drożdżowe Szwedzkie drożdżówki Jamiego Olivera Drożdżówki z agrestem i kruszonką Czas przygotowania: około 120 minut Składniki: 240 g mąki pszennej 240 g mąki żytniej 250 ml mleka

Kulinarne przygody Gatity
Pleśniak 99

owocami – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka PLEŚNIAK PRZYGOTOWANIE: 3 h SKŁADNIKI: – 200 g zimnego masła – 5 jajek rozmiar L – 400 g mąki pszennej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia

nietylkopasta.pl
Fale dunaju z wiśniami 315

ciasto to klasyk rodem z PRL w moim domu najczęściej robiło się je z jabłkami , jednak mi bardzo smakuje w wersji z wiśniami, a że sezon na te owoce w pełni postanowiłam upiec i przy okazji przypomnieć Wam przepis na to pyszne wilgotne ciasto z owcami i kremem budyniowym. Ciasto: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki

Cynamonowe szczęście
UCIERANE CIASTO Z BORÓWKAMI (NA JOGURCIE) 236

same zalety! Szybko sie je robi, i nie wymaga wyszukanych składników.  Piekę je z sezonowymi owocami, a zimą np z brzoskwiniami z puszki czy jabłkami. Zawsze uwieńczeniem jest maślana kruszonka, która dodatkowo podkręca smak 😍 Mimo, że niektórzy uważają, iż ciasta z dodatkiem jogurtu najlepsze są w dzień ich wypieku, ja uważam, że takie ucierane ciasto pyszne jest nawet

Walijskie Pichcenie
Letni obiad wegetariański VII i VIII 142

tofu w sosie musztardowo-piwnym (pozostałość z grilla, wg tego przepisu ), surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy z puszki, z czosnkiem, koperkiem, marchewką o jogurtem naturalnym, surówka z surowej cukinii, jabłka i marchewki z sosem winegret

Qlinarnie i Qlinarnie
Dlaczego marnujemy pieczywo? 193

pojemniki warto raz w tygodniu przecierać ściereczką nasączoną octem. Chleb wymaga również odpowiedniego poziomu wilgotności, w tym celu należy raz na – 2 – 3 dni włożyć do chlebaka połówkę jabłka. Ja odkąd zaczęłam trzymać chleb w chlebaku, zauważyłam, że dużo wolniej czerstwieje i przede wszystkim nie pleśnieje, więc nawet gdy nie zdążę go zjeść, mogę przerobić

365 dni dookoła kuchni