bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Kapusta kiszona – 50 dag Cebula – 1 szt Jabłko – 2 szt olej – 2 łyżki Cukier Pieprz kolorowy Kapustę odcisnąć trochę, posiekać. Cebule obrać i pokroić w drobną kosteczkę, jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Polać olejem i doprawić do smaku, wszystko dokładnie wymieszać
Camilla w kuchnitrochę się w niego wczytałam i co ważne spróbowałam i od razu zmieniałam zdanie. Sok jest genialny! Nie zawiera dodatku cukru, substancji konserwujących, barwników, aromatów itd. Po prostu 100% jabłek, a dokładnie 4 kg w jednej, 400 ml butelce. Aby przygotować sobie szklankę, pysznego soku jabłkowego wystarczy wmieszać w 200 ml wody 2-3 łyżki tego produktu. I gotowe
Zdrowie na języku :Pgęsty sok z jagód oraz innych owoców i warzyw, z wyczuwalną nutą cytryny. Pyszności! szklanka jagód zielone jabłko 3 morele 2 łodyki selera naciowego 2 małe buraki obrana cytryna 2-3 łyżki mięty Owoce myjemy. Buraki obieramy i kroimy. Z moreli i jabłka usuwamy pestki i kroimy je na mniejsze kawałki. Wszystkie owoce oraz miętę stopniowo wrzucamy do wyciskarki
Mienta blogzazwyczaj rano nie mam ochoty na wydziwianie w kuchni. Też tak masz? Nasypałam więc do thermomixa owsiankę, dolałam wodę, zmiksowałam, przecedziłam - wyszło mleko. Do mleka wsypałam mąkę, wrzuciłam jajko, jabłko, włączyłam największe obroty. Gotowe. Placki smażyłam na maśle klarowanym. Na każdy placek nałożyłam mus, złożyłam na pół i dałam nektarynkę. "Mamo, jak Ty to zrobiłaś"? Bezcenne. 1 2 "chcę(...)Śniadanie 10:00 Śniadanie było baaardzo syte, ale szczerze mówiąc to ja załapałam się tylko na jednego placka. Na drugie śniadanie zrobiłam sok z buraka, jabłka, cytryny i natki pietruszki. Zupa 13:00 Zupa pomidorowa z makaronem. II Danie 16:00 Pierwszy raz u nas takie danie! Łódki z cukinii. Cukinia faszerowana. Coś pysznego! Można nadziać czym się
lady-och-mistrzyni.blogspot.comIdealna woda na upały, świetnie smakuje i rewelacyjnie nawadnia. Kolejna z moich ulubionych wód na lato. Musicie koniecznie spróbować wody z jabłkiem i ogórkiem. Składniki : * szklanka plasterków jabłka * szklanka plasterków ogórka * kilka plasterków cytryny * 2 szklanki wody mineralnej lekko gazowanej * szklanka kostek lodu Przygotowanie : Wszystkie składniki wrzucić do dzbanka, odstawić aż lód się roztopi. Dzbanek uzupełnić wodą
Magiczne Życie Martytęskno mi za puszystym śniegiem i nostalgią minionych epok.Gdy zimą otworzę słoik pachnący jabłkiem i marcepanem przypomnę sobie dzisiejszy ,gorący letni dzień , gdy Marzyłam o cieplutkim piecu , kocie mruczącym na poduszce , grającym świerszczu za kominem i marcepanowym cieście.Zapraszam. małe jabłka 5 litrów wody 1 szkl.cukru Marcepan cukier marcepanowy *************************************************** Wodę zagotowujemy z cukrem.Słoiki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiGroszek zielony – ½ szkl Marchewka -1 szt Pietruszka -1 szt Jabłko -2 szt Majonez Natka Pieprz kolorowy Sól Ryż ugotować na sypko i ostudzić. Mięso z kurczaka pokroić w kosteczkę. Marchewkę i pietruszkę obrać, opłukać i ugotować do miękkości, następnie wyjąć, ostudzić i pokroić w paseczki. Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wsypujemy do miski, dodajemy zieleninę
Camilla w kuchniOrzeźwiający, słodki sok z malin, arbuza i kliku innych zdrowych dodatków :) ok. 450 ml szklanka arbuza pół szklanki malin zielone jabłko 2 morele łodyga selera naciowego Owoce myjemy. Z arbuza, moreli i jabłka usuwamy pestki i kroimy je na mniejsze kawałki. Wszystkie owoce stopniowo wrzucamy do wyciskarki (lub sokowirówki). Powstały sok mieszamy i od razu podajemy. Smacznego :) Artykuł
Mienta blogRobienie soku trwa koszmarnie długo i efekcie soków w domu nie ma. W urządzeniu Russell Hobbs mamy odpowiedni otwór, który pomieści nawet całe jabłko. Przygotowanie soku jest czystą przyjemnością. Sokowirówka w kilka sekund radzi sobie z jabłkami, marchewką czy burakami, resztki owoców czy warzyw są delikatnie wilgotne, ale nie mokre. Nie ma szans, że z resztek wyciśniemy resztki soku
Gotowanie i blogowaniePikantny smak pora, przełamany słodkim jabłkiem. Idealna jako dodatek do obiadu. Smacznego! :) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin(...)theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Surówka z pora i marchewki Składniki: 2 białe części pora 3 marchewki 1 duże jabłko Sól,pieprz 1-2 łyżki majonezu Sposób wykonania: Pora kroimy w cienkie plasterki. Marchew oraz jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy majonez oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy
Smaki Nataliiwęglowodanami z ryżu, zdrowymi tłuszczami omega z orzechów i świeżymi warzywami. Składniki: 2 szklanki zielonego groszku (świeży lub mrożony) 200g ryżu (u mnie brązowy ale może być również biały) jabłko szklanka orzechów włoskich 100g żółtego sera 4 jajka 4 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Ryż gotujemy na półmiękko w osolonym wrzątku. Odcedzamy. W osobnym garnku(...)dodatkiem soli i łyżeczki cukru gotujemy groszek (około 6-7 minut). Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Orzechy grubo siekamy. Jabłko obieramy i kroimy w małą kostkę razem z jajkami żółtym serem. W dużej salaterce łączymy ryż, groszek, jajka, ser, jabłko i orzechy. Dodajemy majonezu lub greckiego jogurtu do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem
Pyry na Gazbardzo blada, ale dołóż marchewkę i garstkę zielonych listków i już czaruje wyglądem. 'Bladą piekność" ożywiłam listkami rukwii wodnej i dodatkiem marchewki. Składnki: 1/2 kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 jabłko 1-2 dymki 2 łyżki oleju 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka miodu sól, pieprz Wykonanie: wierzchnie liście kapusty odrzucić. Kapustę przekroić wzdłuż na pół, następnie pokroić w paski. Kapustę(...)wymieszać z solą, dobrze wygnieść i odstawić, by zmiękła zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej obraną marchew i jabłko wymieszać olej z octem i miodem na jednolitą emulsję wymieszać kapustę z przygotowanym sosikiem, marchewką i jabłkiem. Oprószyć pieprzem podawać schłodzoną w lodówce. Przed podaniem dodać umyte listki rukwii wodnej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!daktylami, które uwielbiam za karmelowy posmak. Są niesamowite, w smaku przypominają krówki i z powodzeniem mogą zastąpić sklepowe słodycze w chwili słabości. Do tego nieśmiertelny duet, czyli jabłko i cynamon. Składniki (7 sztuk): 100 g płatków owsianych górskich (najlepiej ekologiczne) 10 daktyli bez pestek 1 jabłko szczypta soli 2 jajka 1 łyżeczka cynamonu Daktyle zalej gorącą wodą na kilka minut(...)Następnie dokładnie odsącz i przełóż do kielicha blendera. Dodaj umyte i pokrojone jabłko (nie musi być obrane). Blenduj przez kilka sekund, lub dłużej jeśli wolisz bardziej jednolitą masę (ja lubię czuć kawałki owoców, dlatego miksowałam bardzo krótko). Przełóż owoce do miseczki, dodaj płatki owsiane (celowo ich nie mieliłam - wydaje mi się, że taka konsystencja jest bardziej przyjemna dla podniebienia), cynamon
Powiedz dietom nieLekka i smaczna sałatka do obiadu z rukolą, buraczkami, jabłkiem i ogórkami małosolnymi. Doskonale pasuje do dań mięsnych lub grilla. Składniki: 3 garście rukoli 4 ugotowane młode buraczki 3 ogórki małosolne 1 jabłko Olej z pestek dyni Sól morska o`Sole Pieprz kolorowy Prażone ziarna Sposób przygotowania: Ugotowane buraczki i jabłko obieramy, razem z ogórkami małosolnymi kroimy w kostkę, przekładamy
Bajeczna Kuchniapostanowiłam spożytkować je w postaci przetworów słoiczkowych. Czas więc na dżem rabarbarowy ! Inspirację zaczerpnęłam z blogów Kulinarna Maniusia oraz Życie zaczyna się w kuchni . W pierwszym przypadku rabarbarowi towarzyszyło jabłko , w drugim zaś mandarynka . Połączyłam te idee w jedną całość - zamieniając przy okazji mandarynkę na podobny cytrus - i wyszedł mi dżem rabarbarowy z dodatkiem aromatycznej pomarańczy . Dżemik jest słodko-kwaśny(...)zjedzenia : 1,5kg łodyg rabarbaru - przed obraniem 400g cukru kryształ 100g cukru trzcinowego - nada ciekawego posmaku skórka starta z 1 pomarańczy cząstki 1 pomarańczy - obrane z błonek 1 jabłko - bez skórki, pokrojone w drobne kawałki lub starte na dużych oczkach tarki Łodygi rabarbaru umyć, obedrzeć ze skórki, pokroić w centymetrowe kawałki, przełożyć do dużej miski, zasypać cukrem zwykłym
Grunt to przepis!