Surówka z selerem konserwowym była dla nas miłą odmianą od znanych nam surówek:). Przebija w niej smak selera, który świetnie łączy się ze słodko-kwaśnym jabłkiem. Pycha! 1 słoik selera konserwowego 2 marchewki 1 małe jabłko 3 łyżki jogurtu lub śmietany 4 łyżki soku z cytryny sól, pieprz 1. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki, jabłko na grubszych. Seler odsączamy(...)zalewy. 2. Marchewkę, jabłko i seler łączymy ze sobą, dodajemy sok z cytryny, jogurt i przyprawy. Mieszamy do połączenia składników, odstawiamy na 30 minut przed podaniem
Szefowa kuchniSKŁADNIKI: Ciasto 3 szklanki mąki pszennej tortowej 250 ml Śmietany 18% 250 g masła 1łyżka cukru trzcinowego Mus gruszkowo jabłkowy 3 jabłka 3 gruszki 100 ml wody 3 łyżki cynamonu 1łyżka cukru o smaku wanili 2 łyżki cukru trzcinowego PRZYGOTOWANIE: Mąke wsypuję do dużej mąki dodaję posiekane zimne masło oraz śmietanę. Ja dodałam jeszcze łyżkę cukru trzcinowego. Wszystko(...)dzielę na trzy porcję. Następnie ciasto zawinięte w folię spożywczą wkładam do lodówki na min godzinę. W trakcie kiedy ciasto będzie nam odpoczywało w lodówce, przygotowujemy nadzienie do rogalików. Jabłka oraz gruszki obieram ze skórki i kroję w drobną kostkę. Owoce posypuję cukrem o smaku wanili oraz cukrem trzcinowym. Mieszam. Do garnka o grubym dnie wkładam owoce i wlewam
Gotowanie PatkiSkładniki: marchew 2 sztuki średnie, gruszki 3 sztuki, banan 1 sztuka, jabłka 3 sztuki, limonka 2 plastry, kiwi 2 sztuki, woda filtrowana lub mineralna 1,5 szklanki, olej rzepakowy 1 łyżeczka, cynamon 1 łyżeczka nareszcie nic się nie zmarnuje, wyciskane resztki są dobre do surówek, placuszków, ciast, można też zrobić dżemy z nich, mam tradycyjną sokowirówkę innej firmy(...)ułatwienie na pomysłowe soki, ja trochę przepisy zmieniam "po swojemu" i cała masa pomysłów na wykorzystanie resztek kiwi, banan, marchew obrać i pokroić na kawałki pasujące do wlotu wyciskarki,jabłka i gruszki bez ogonków ze skóką, limonka sparzona ze skórką użyłam filtr ciemny drobniejszy, wszystkie składniki wkładać do wlotu i wyciskać sok, następnie wlać ciut wody do wlotu, wcisnąć
W Mojej Kuchni Lubięwariantami ścierania kapusty na tarce. Drukuj Surówka z czerwonej kapusty – surówka z modrej kapusty window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Mała główka kapusty czerwonej sok z połowy cytryny 1 kwaskowe jabłko 1 małą biała cebulka 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz 1 łyżeczka cukru olej (najlepiej tłoczony na zimno) 4 goździki Sposób przygotowania W garnku wstawiamy wodę z goździkami. Doprowadzamy do wrzenia(...)garnka wrzucamy poszatkowaną kapustę i gotujemy ok 4-5 min. Wykładamy na sitko i skrapiamy sokiem z cytryny. Koniecznie mieszamy! Cebulę i jabłko kroimy w kosteczkę. Paprykę kroimy w paski. Całość doprawiamy przyprawami do smaku i polewamy olejem. Mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-czerwonej-kapusty-surowka-modrej-kapusty/ BosowKuchni Artykuł Surówka z czerwonej kapusty – surówka z modrej kapusty pochodzi z serwisu Przepisy
Mieszam w GarnkuSkładniki: marchew 1 sztuka średnia, gruszki 2 sztuki, banan 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, śliwki 6 sztuk, kiwi 2 sztuki, cynamon 1 łyżeczka, serek homogenizowany naturalny 150 gram, syrop klonowy 1 łyżka, limonka 2 plastry, płatki owsiane 1 łyżka, olej rzepakowy 1 łyżeczka nareszcie nic się nie zmarnuje, wyciskane resztki są dobre do surówek, placuszków, ciast, można też zrobić(...)soki, ja trochę przepisy zmieniam "po swojemu" i cała masa pomysłów na wykorzystanie resztek kiwi, banan, marchew obrać i pokroić na kawałki pasujące do wlotu wyciskarki, śliwki bez pestek, jabłka i gruszki bez ogonków ze skóką, limonka sparzona ze skórką użyłam filtr ciemny drobniejszy, wszystkie składniki wkładać do wlotu i wyciskać sok, następnie wcisnąć guzik cofania i cały
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: marchew 1 sztuka średnia, gruszki 2 sztuki, banan 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, śliwki 6 sztuk, kiwi 2 sztuki, woda filtrowana lub mineralna 1,5 szklanki, olej rzepakowy 1 łyżeczka nareszcie nic się nie zmarnuje, wyciskane resztki są dobre do surówek, placuszków, ciast, można też zrobić dżemy z nich, mam tradycyjną sokowirówkę innej firmy ale resztki(...)soki, ja trochę przepisy zmieniam "po swojemu" i cała masa pomysłów na wykorzystanie resztek kiwi, banan, marchew obrać i pokroić na kawałki pasujące do wlotu wyciskarki, śliwki bez pestek, jabłka i gruszki bez ogonków ze skóką, limonka sparzona ze skórką użyłam filtr ciemny drobniejszy, wszystkie składniki wkładać do wlotu i wyciskać sok, następnie wcisnąć guzik cofania i cały
W Mojej Kuchni Lubięąki 2 łyżeczki - proszku do pieczenia 250 g - masła zimnego 1 szklanka - cukru pudru 2 - jajka szczypta soli 2 - budynie waniliowe ¾ l - mleka 4 -5 łyżek cukru 1kg obranych jabłek cukier puder do posypania Wykonanie Posiekać z zimnym masłem przesianą mąke z proszkiem . Gdy sie połączą dodac cukier. Zrobić kopczyk, wybić jajka,które posolić szczyptą soli. Wymieszać nożem(...)części. Jedną wyłożyć na blachę,wyłożona papierem do pieczenia,druga włożyc do woreczka i do zamrażarki. Blache wyłożona ciastem wstawić do lodówki.Z budyniu i mleka ugotować budyń ,przestudzić . Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Rozłożyć na schłodzonym cieście. Zalać ostudzonym budyniem. Wyrównać. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki na tarce jarzynowej.Piec około 45-60 minut w temp
w mojej kuchniniej nie przywiera. To piszę na podstawie doświadczenia z poprzednimi liniami, a także na podstawie moich obserwacji przy używaniu tej patelni na przykład smażąc dyniowe placki, czy jabłka w cieście. Dlaczego akurat takie dwa dania(...)wybrałam? Uważam, że właśnie takie placuszki, które są najlepsze kiedy smaży się je na naprawdę minimalnej ilości tłuszczu najlepiej pokazują działanie powłoki non-stick. Rzadkie ciasto dyniowe trzymało się jabłka a nie patelni, a placuszki mimo kilkuminutowego smażenia nie nabrały ciemno brązowego koloru. Utrzymanie w czystości jest banalnie proste, miękka strona gąbki, kilka ruchów dłonią i gotowe
Blondynka Gotujeśrednich marchewek 4-5 szt korzenia pietruszki 1 mały seler 2 czerwone papryki słodkie 1 puszka konserwowego zielonego groszku 1 puszka konserwowej kukurydzy 1 puszka konserwowej czerwonej fasoli 2 jabłka 1 por majonez śmietana 18 % sól pieprz mielony zielona natka pietruszki Sposób wykonania : M archewkę i korzeń pietruszki umyj, ugotuj do miękkości w wodzie. Następnie odcedź, ostudź(...)gotowanych warzyw. Selera obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach, dodaj do pokrojonej marchewki i pietruszki. Pora i czerwoną paprykę umyj, posiekaj w kostkę , dodaj do pokrojonych wcześniej warzyw. Jabłka obierz ze skórki, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Następnie dodaj konserwowy, odcedzony na sitku groszek, fasolę i kukurydzę. Natkę pietruszki umyj, posiekaj. Wszystkie warzywa dokładnie wymieszaj razem
Przepisy i porady kulinarnegryczanej – 200 g mąki z orzechów włoskich (chociaż warto wypróbować również mąkę migdałową, wówczas wypiek wydaje się być nieco lżejszy) – proszek do pieczenia – mus z 3 jabłek – 50 g cukru – 1 łyżeczka cynamonu – 3 łyżki mąki z ciecierzycy Najpierw oczyśćcie jabłka z gniazd nasiennych oraz obierzcie je z łupiny, pokrójcie w kawałki
Szybko Tanio Smaczniecukru trzcinowego ( u mnie biały) 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sodki 2 całe jajka 1/2 szklanki rodzynek (wcześniej namoczonych w wodzie) 5 jabłek Przygotowanie: Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę Jajka łączymy z cukrem ucieramy dodajemy olej - ucieramy Powstałym płynem zalewamy owoce i odstawiamy
Proste Potrawybyłyśmy małe,doskonale pamiętam.Ech,te smaki dzieciństwa,lubię do nich wracać. Składniki: 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 3-4 jabłka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek masła Mleko wlać(...)miski i ,cały czas mieszając,dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Dodać jajka,ugotowany ryż - dokładnie wymieszać.Na końcu wlać roztopione masło oraz starte na grubej tarce jabłka. całość dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem bądź z dżemem
Niespełnione zdolności kulinarneZakazane jabłko to jeden z trzech wosków, które przedstawię Wam przed Halloween. Główny składnik tego wosku to jabłko i taki zapach też wyczuwam. Pysznego, soczystego i zielonego jabłka. Kolejne zapachy to bergamotka, nuta czarnego dębu i wanilii noir. Wosk znajdziecie tutaj . W sklepie goodies.pl znajdziecie wszystkie woski od Yankee Candle
Magiczne Życie Martyśrednie jabłko 2 dojrzałe kiwi 1 łyżka otrąb owsianych 1 łyżka miodu naturalnego 1 łyżka oleju lnianego 1/2 szklanki wody mineralnej Sposób wykonania : K iwi i jabłko obierz, z jabłka usuń gniazdo nasienne, pokrój na kawałki. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Wypij. Smoothie to zawiera dużo potasu, witaminy C i E. Jest źródłem cynku, żelaza, fosforu, magnezu, miedzi
Przepisy i porady kulinarnedobra alternatywa dla zapracowanych albo wtedy gdy wpadną do nas niezapowiedziani goście wystarczy 30minut i mamy gotowe ciastka do kawy. Składniki; 2 op. gotowego ciasta kruchego, schłodzonego 2 średnie jabłka Cynamon Cukier puder Wykonanie; Zanim zabierzemy się za ciasto, nastawić piekarnik na 180stopni. Ciasto rozłożyć na stole, nożem(...)radełkiem przeciąć na pół wzdłuż dłuższej krawędzi po czym na trójkąty o podstawie ok.12cm. Każdy z trójkątów ponacinać jak na zdjęciu. Na każdym kawałku ułożyć cząstkę jabłka posypać cynamonem i zawinąć każdy trójkąt. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec ok 15 minut do uzyskania złotego koloru. Po wystudzeniu opudrować
W garach u Gosi