mamy ochotę na coś słodkiego można zrobić szybie placuszki, są pyszne i dzieci je pokochają. Racuszki bananowo-jabłkowe Składniki: - 1 banan - 1 jabłko - 2 szklanki mąki - 1,5 szklanki mleka - 3 łyżki cukru - 1 jajko - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - olej - cukier puder Przygotowanie: Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier i miksujemy do rozpuszczenia cukru. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem(...)pieczenia na przemiennie z mlekiem i dokładnie miksujemy tak żeby w cieście nie było grudek. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach z bananem postępujemy podobnie. Dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy porcję i smażymy z obu stron. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Życzę smacznego
Kulinarne życieTakie placuszki na śniadanie to fajny początek dnia. Ja zrobiłam na śniadanie ale mogą także posłużyć jako deser. Są bardzo wilgotne i delikatne, polecam. Placuszki z jabłkami na maślance. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesycące śniadanie :) Tym razem z musem jagodowym, przygotowanym z mrożonych zapasów. Zmiksowane z miodem i jogurtem utworzą pyszny sos, którym polejemy owsiankę :) Propozycja dla tych, którym znudziły się jabłka i banany jako dodatek do śniadań :) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych 200 ml mleka 100 g jagód 1/2 łyżeczki miodu 3 łyżeczki jogurtu naturalnego Płatki umieszczamy w garnuszku i zalewamy
Chocolate Muffin BlogPolecam ciasto biszkoptowe z jabłkami i kremem
Ugotujmy Cośkońca. Sprawdźcie dziewiąty już przepis na wyjątkowe babeczki. Numer 2 na naszej liście, zaraz po muffinach orzechowych 45 min 16 składniki: 1 szklanka orzechów laskowych 1 duże jabłko 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu 3 łyżki płynnego miodu 2-3 łyżki jogurtu(...)zmieni stan skupienia) Łączymy zawartość obu misek, dodając po 1 łyżce zawartość z miski nr 1 do płynnych składników. Do masy wrzucamy posiekane orzechy i pokrojone w kostkę jabłko. Mieszamy. Wykładamy silikonowe foremki ciastem. Posypujemy ciasto posypką (mieszamy w miseczce 2 łyżki cukru trzcinowego z 1/2 łyżeczki cynamonu i garstką posiekanych orzechów laskowych). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni
Ania i Marcin gotujązdominują trawiasty posmak. I tu równiez nie można przesadzić, 1 płaska łyżeczka na 2 porcje jest absolutne maximum. Składniki: 100 g roszponki - Feldsalat 1 pomarańcza 1/2 mango 1 jabłko 1 banan 1 łyżeczka proszku z młodego jęczmienia 1 szklanka wody mineralnej Wykonanie: sałatę umyć i odwirować. Pomarańczę obrać ze skóry razem z białą otoczką. Mango oraz jabłko obrać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zatem przepis na samo zdrowie pełne smaku ! Składniki 60 ml 100 % ekologicznego soku z acai SYMBIO 6 łyżek siemienia lnianego około litr wody pół ananasa 1 grejpfrut 1 jabłko opcjonalnie 1 banan opcjonalnie łyżka domowego soku z pigwy + owoce- cierpki i kwaśny smak pigwy nada charakteru całości jagody goji do dekoracji i na zdrowie Zagotuj wodę i do gotującej(...)pozbaw błonek- są gorzkie i nieznośne w ustach. Lepiej zrobić to od razu. Siemię lniane odcedzić, oddzielając kisiel od pestek. Do blendera o dużej mocy wsypać ananas, grejpfrut, banan,jabłko. Wlać kisiel z siemienia lnianego. Dodać odmierzony sok z acai. Na koniec pigwę. Zblendować całość na gładko. Uwaga będzie gęste. I pyszne! Kto stawia na słodycz wyraźnie wyczuwalną, może dosłodzić
Z Kuchni Do KuchniRacuchy to placuszki przygotowywane na bazie mleka, mąki, drożdży i jajka. To jedna z tradycyjnych potraw kuchni polskiej. Najczęściej są przygotowywane z jabłkami. Ja proponuję Wam racuchy w wersji z ananasem, które równie wspaniale smakują. SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mleka, 1 jajko, 20g drożdży, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1,5 szklanki mąki, szczypta soli, 1 puszka ananasa plastry, olej
Tradycyjna kuchnia KasiPrzepis na szybkie i mało skomplikowane ciasto z owocami (dałam ananasa z puszki, ale mogą być brzoskwinie, jabłka, truskawki itd.). Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 3 duże jajka 1/2 szklanki oleju 150 ml jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 250 g owoców pokrojonych w dużą kostkę Przygotowanie Mąkę mieszamy
e-PrzepisyKulinarneWhen ready to serve, top with plenty of powdered sugar. Enjoy! Poniżej przypominam też moje inne karnawałowe słodkości: Pączki luksusowe Churros z sosem czekoladowo-kawowym Pieczone pączki nadziewane jabłkami z syropem klonowym Pączki hiszpańskie z lukrem rumowym Oszukane mini doughnuts
karmelowyteż są dość sycące i dochodzi u nas często do aktów łakomstwa. Buzia chce jeszcze, a brzuch już niekoniecznie Kluski idealnie sprawdzą się z surówką np z marchewki i jabłka. Drukuj Kluski leniwe – pierogi leniwe Składniki 400 gr sera białego (dałam półtłusty z kostki) 1 jajko 175-200 gr mąki pszennej 2 łyżeczki masła szczypta soli Bułka tarta, masło
Mieszam w Garnkuprzepisem. Jej zaletą jest to, że szybko się robi, najlepiej smakuje prosto z patelni z pszenną bułeczką. Składniki: 60 dag wątróbki drobiowej 2 duże cebule 1 winne jabłko 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki delikatnej musztardy ½ szklanki wody 1 szklanka słodkiej śmietanki 18% Zioła prowansalskie do smaku Biały pieprz do smaku Kilka łyżek oleju do smażenia Mąka(...)odkładamy na bok i przesmażamy wątróbkę z każdej strony. Następnie podlewamy wodą, dodajemy śmietankę wymieszaną z musztardą, oraz białym pieprzem i ziołami prowansalskimi, po chwili dodajemy starte jabłko na tarce i skropione sokiem z cytryny, dusimy całość około 5 minut. Podajemy gorącą posypaną szczypiorem z dymki
Wanilia i Kardamonprzypomina nieco modrą kapustę, z tym, że tam dodaje się też podsmażony boczek. Czerwona kapusta na ciepło Czas przygotowania: 35 minut Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 1 cebula 1 jabłko sól pieprz ocet balsamiczny masło klarowane do smażenia Wykonanie: Kapustę drobno szatkujemy, wkładamy do garnka o grubym dnie, zalewamy 1/3 szklanki wody i dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez(...)minut. Ja lubię jak kapusta jest lekko jędrna. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, szklimy na rozgrzanym maśle na patelni, dodajemy do kapusty. Jabłko obieramy i ścieramy na grubej tarce jarzynowej, również dodajemy do kapusty. Wszystko mieszamy, dodajemy przyprawy i przez chwilę dusimy razem
Kulinarne przygody Gatityzawsze, ale akurat ruskie jej nie leżały nigdy. A tak się złożyło, że musieliśmy zrobić, bo dla kogoś robiliśmy, na zamówienie. No jak mus to mus, jak to mawiają jabłka przecierane na papkę (sorry za czerstwy żarcik, nie mogłem się powstrzymać). Zrobiliśmy więc i próbujemy. I nagle Madzia radośnie wykrzykuje: "o [cenzura]! Jakie to dobre!". Tak oto Madzia polubiła
Marder&Marder Manufacture