sklejają. Pierogi bardzo lubię! Tylko nie jem ich teraz tyle, ile jadłam kiedyś :) Kocham ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami. Uwielbiam z owocami! Truskawki, wiśnie, śliwki, jabłka - to wszystko można upchać w cieście pierogowym. Nie przepadam za pierogami ze szpinakiem, ale chyba na dobre jeszcze nie trafiłam, a sama jeszcze nie próbowałam zrobić. Zainspirowały mnie pierogi
bistro mamasię przepisu. Drożdżowe nie ma prawa nigdy się znudzić, jest przecież tyle różnych wariacji jego nadziania i formowania, od bułeczek zaczynając, na plackach drożdżowych kończąc. Drożdżowe ślimaczki z jabłkami prażonymi są rewelacyjną przekąską do zabrania w kieszeń do pracy na drugie śniadanie. Drożdżowy placek z owocami i kruszonką zaś wspaniale pasuje do popołudniowej kawy czy herbaty. Poniżej kolejna
Grunt to przepis!Składniki 1 szklanka mleka 3/4 szklanki otrąb owsianych 3/4 szklanki mąki 1 jajko 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyża octu winnego 2 jabłka … Czytaj dalej Racuszki z otrębami
czarrna od kuchniKompot z papierówek Pyszny na letnie upały :) Składniki ok 0,5 kg jabłek u mnie papierówki 1/2 szklanki wiśni kilka gałązek mięty kilka gałązek melisy 2 łyżki cukru Sposób … Czytaj dalej Kompot z papierówek
czarrna od kuchniblogu Trzeci talerz , troszkę go zmieniłam, aby nasz alergik też mógł się nimi zajadać. Kruchutkie, z dodatkiem wiśni, ale można użyć ulubionego dżemu (w oryginalnej wersji są jabłka). Jako przekąska do podjadania, deser, na przyjęcia dla dzieci. Polecam, bo są pyszne i wbrew pozorom proste do wykonania. 0,5 kg maki pszennej 200 g.margaryny bezmlecznej 3 duże łyżki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepasztet” skleją. W każdym bądź razie mamy to zapiekanki (ser, ser i jeszcze raz ser), ale też znalazł się ciekawy przepis na zapiekankę z cebuli, ziemniaków i jabłek (będę testować!) , tadżin z kaszą gryczaną (też zachęcający przepis) i kulasz z buraków i kawą (koniecznie do zrobienia). To wszystko, serio. Zanim kupię numer marcowy to przejrzę go dokładnie
greenscarfpesto się miksowały. Orzechy, słonecznik na patelni prażone, zmiksowane do kuskusu zostały dodane. Z pesto, kuskusu, rolady jedno danie przygotowałam, do którego jeszcze całe orzechy i chipsy z jabłek dodałam. Może to być przystawka, danie główne lub danie obiadowe, smaczne, ciekawe i wyjątkowe. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego zawsze u mnie
Moniki Smakołykikażdy z nich może mieć kolor i smak lata. Jeśli pragniemy zielonego koloru dodajmy liście szpinaku, rukolę, roszponkę, natkę z pietruszki. Dla uzyskania czerwonej czy różowej barwy wykorzystaj buraki, jabłka, marchew, truskawki i inne czerwone i soczyste owoce. Po przeziębieniu wracam do sił i pierwsze na co miałam największą ochotę to koktajl, tym razem z dodatkiem marchewki, pomarańczy
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 1 mały banan 1 gruszka 1/2 szklanki soku świeżo wyciśniętego z jabłka i gruszki Banana i gruszkę kroimy w kawałki - wrzucamy do blendera, dolewamy soku i wszystko razem miksujemy na gładką masę. Smacznego
Moje-pitraszeniedługo, dodaje energii, oczyszcza. Piję go często, bo u mnie w lodówce zawsze są upieczone w folii buraki. Składniki na 2-3 porcje 2 kiwi golden 2 banany 2 jabłka 4 małe buraki upieczone w folii dojrzałe mango chłodny napar z czystka garść jeżyn melasa z trzciny cukrowej Skworcu mięta do dekoracji Najpierw upiecz buraki w folii
Z Kuchni Do Kuchnisię robi. Składniki seler sałatkowy w łagodnej zalewie Develey kukurydza konserwowa Develey sos czosnkowo-ziołowy wyrafinowanie kremowy Develey 5 jaj ogórki korniszony lub kanapkowe duży brokuł jabłko sól i pieprz do smaku Najpierw gotujemy jaja na twardo, odkładamy i międzyczasie gotujemy brokuły podzielone na różyczki . Gotujemy je nie więcej niż 4 minuty- mają być al dente. Odstawiamy(...)wychłodzenia. Ogórki kroimy w paseczki. Selera odsączamy z zalewy, wyciskamy. Dajemy do miski i dokładamy kukurydzę z puszki. Jajo kroimy w kostkę, dodajemy jabłko obrane i pokrojone w kosteczkę,ogórka. Na koniec pieprz, sól, mieszamy. Brokuła dzielimy na malutkie części. Dodajemy sos czosnkowo-ziołowy, mieszamy i wstawiamy do lodówki, aby sałatka się przegryzła. Jest pyszna, a dodatek sosu czosnkowo-ziołowego
Z Kuchni Do KuchniZimową porą kapusta króluje wśród warzyw w naszej kuchni. Najprostsza forma jej podania to klasyczna surówka z dodatkiem marchewki i jabłka
Milion Smakówoczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki posiekanych orzechów i pestek (np. włoskie, migdały, pestki dyni, słonecznika, pistacje) 2 szklanki pokrojonych suszonych owoców, najlepiej niesiarkowanych (np. rodzynek, moreli, jabłek, mango) 1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. 2. W dużej misce ubij mikserem jajka, miód i maślankę. 3. W innej misce wymieszaj mąkę, sól, sodę i proszek do pieczenia
Powiedz dietom nieniemal na każdym przyjęciu, podany na różne sposoby pieści nasze podniebienie. Proponuję dziś sałatkę, która mam nadzieję, że Wam zasmakuje . SKŁADNIKI: 5 matijasów z zalewy octowej 1 średnie jabłko mały słoiczek pieczarek marynowanych 1 mała cebula biała jedna czerwona 5 jajek 4 średnie ogórki kiszone 2-3 łyżki majonezu pieprz kolorowy grubo mielony albo z moździerza sól WYKONANIE: śledzie kroimy(...)paski, jabłko, ogórki, jajka kroimy w drobną kostkę, cebulę drobno siekamy, pieczarki dzielimy na połowę lub na cztery części zależnie od wielkości, wszystkie składniki mieszamy dokładnie z majonezem i przyprawami
Kuchnia Beaty