litr soku: 4 marchewki 4 laski selera naciowego, ćwiartka główki kapusty, 2 pęki botwinki, 2 duże garście kiełków słonecznika, pół ogórka, 1-2 ząbki czosnku, pół ogórka, pół jabłka, łyżeczka oleju lnianego. Wykonanie: Wszystkie składniki wyciskamy w wolnoobrotowej wyciskarce do soków. Gotowy sok wlewamy do ulubionej szklanki (nie mam tak wielkiej szklanki, więc piję ze słoika), dodajemy łyżeczkę oleju
Jeść, by żyć w zdrowiudniami jadamy owoce i sałatki warzywne, pijemy świeże soki i koktajle. Przepisami na nie już się tutaj dzieliłam, stąd owa "blogowa cisza". Chłodząc się dziś zimnym sokiem z jabłka i jarmużu, przeglądałam album ze zdjęciami z imprezy urodzinowej z okazji pierwszych urodzin mojej córeczki. Wśród nich taka fotografia: Ktoś chętny, by zapoznać się z przepisem na to przepyyyyyszne
Jeść, by żyć w zdrowiuSkładniki na 12 kostek o wymiarach 3 cm x 3 cm: 8 suszonych daktyli, 8-10 owoców dzikiej róży, 1/2 szklanki płatków kokosowych, 1/2 szklanki słonecznika, 1/2 szklanki suszonych jabłek, 2 łyżki oleju kokosowego (nierafinowanego), 1/2 łyżeczki wanilii w proszku polewa: 2 łyżki rozpuszczonego nierafinowanego oleju kokosowego, 2 łyżeczki tahini, 3 łyżki karobu, 1/4 łyżeczki sproszkowanej wanilii, ewentualnie
Jeść, by żyć w zdrowiuśniadanie Syci na długi czas Składniki: (na 2 porcje) 1/2 szklanki b io quinoa (komosy ryżowej) (u mnie od Bio Naura) 1 szklanka wody 1/2 szklanki mleka 1 duże jabłko 1 łyżeczka cynamonu miód do smaku (u mnie 1 czubata łyżeczka) ulubione dodatki – u mnie berberys suszony, płatki kokosa, płatki migdałów Przygotowanie: Quinoe (komosę ryżową) wsypujemy na sitko(...)minut pod przykryciem, ja jednak zawsze sugeruje się jej wyglądem). Pod koniec gotowania, gdy komosa wchłonie większość płynu dolewamy mleko, dodajemy cynamon, ścieramy na tarce na dużych oczkach jabłko (wcześniej obrane). Całość mieszamy i dalej gotujemy, aż wszystko ładnie zgęstnieje, a quinoa wchłonie większość mleka. Do jeszcze gorącej cynamonowo-jabłkowej komosy dodajemy miód do smaku (u mnie 1 czubata łyżeczka
Słodkie okruszkiuszy! :-) Śniadanie pewniak - lubię jak zajada się ciepłą owsianką przed przedszkolem - wtedy mam pewność, że szybko nie zgłodnieje. II Śniadanie 10:30 W przedszkolu na drugie śniadanie były jabłka i banany. Zupa 13:30 Zupa brokułowa z kaszą jęczmienną. W thermomixie miksuję umyte i obrane warzywa (marchewka, pietruszka, seler, por). Uwielbiam ten sprzęt za wygodę i oszczędność czasu
lady-och-mistrzyni.blogspot.comroku to będzie powtórka! Pigwa w tym roku opanowała moją spiżarkę! Dżem jest super, a jeśli szukacie innych propozycje z pigwą to polecam Wam także dżem z pigwy z jabłkami oraz szarlotkę z pigwą i budyniem . Dla kogo: dla lubiących poznawać nowe smaki dla mających szczęście posiadać krzaczek pigwy w ogrodzie dla lubiących kwaskowate klimaty Składniki: 1kg pigwy 300ml
Mania Wypiekaniaproblemu. Takie „golasy” można w bardzo prosty sposób zbajerować polewając je np. roztopioną czekoladą, albo zrobić dziurę (użyłam wihajstra do wycinania gniazd nasiennych z jabłek) i napchać dżemu. Smacznego! Artykuł Wegańskie muffiny przepis podstawowy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfefekt starań usatysfakcjonuje nawet najwybredniejszego smakosza. składniki 400 g filetów śledziowych z zalewy 1 cebula 2-3 niewielkie buraki sok z jednej cytryny 1 jabłko ( kwaśne) szczypta pieprzu i soli sposób przygotowania Buraki myjemy i w łupinach wkładamy ( owijając każdego buraka aluminiową folią) do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tej temperaturze pieczemy buraki(...)wkładamy do misy. Wyjmujemy buraki z piekarnika, studzimy, obieramy z łupin, kroimy na drobne cząstki i dodajemy do śledzi. Do misy dodajemy również jabłko, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, oraz pokrojoną w talarki cebulę. Całość przyprawiamy sokiem z cytryny, solą, oraz pieprzem, zastawiamy w chłodnym miejscu
Miód i pieprzulubiona czarna herbata, 1/2 cytryny, 2 łyżki miodu, 1 łyżeczka suszonego imbiru lub 2 cm świeżego, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka cynamonu, kilka plasterków suszonych jabłek , Przygotowanie: Składniki umieszczamy w dzbanku i zalewamy gorącą wodą. Na koniec dodajemy cytrynę pokrojoną w plasterki i miód. A jaki jest Wasz domowy sposób na przeziębienia? Czekamy na Wasze
two broke sisterspodrzucam Wam przepis na przepyszne ciasto drożdżowe z tymi rubinowymi kuleczkami w roli głównej oraz kokosową kruszonką. Jest to przepis , który już jest na blogu w wersji z jabłkami i według mnie jest to receptura doskonała! Ciasto przepięknie rośnie, jest idealnie puszyste, a przy tym lekko wilgotne. W połączeniu ze świeżą żurawiną i kokosową
Słodko-Słony Świat Ilonyczym kojarzy się jesień? Z dynią, jabłkami i orzechami. Właśnie teraz smakują najlepiej i najchętniej piekę, smażę i gotuję dania z tymi składnikami. A orzechy, to nie zwykle plastyczny surowiec. Możemy je podprażyć, zrobić orzechy w karmelu, zrobić krem orzechowy, zupę, panierkę czy pyszne ciasta. Dzisiaj jedno z takich dań – orzechowe trójkąty do kawy. Posmakują wszystkim tym, którzy
Mieszam w GarnkuViolaPassion Do kaczki zazwyczaj dodajemy : Jabłka ,gruszki ,śliwki, pomarańcze? Zawsze podobnie! Ja się pytam po co? Tym razem poszłam w topiki i kaczka była równie dobra jak nie lepsza niż zazwyczaj. Soczysta , przypieczona i soczysta . Składniki: 1 kaczka może być mrożona około 1.8 kg 4 ząbki czosnku 4 łyżki majeranku 3 owoce kaki 4 garście okry (piżmian jadalny
Viola cooks with passionbrązowy kolor. Ja obracam placki na drugą stronę,by były równomietnie usmażone:-) My czyli ja i Staś jadamy z cukrem pudrem, mąż zjadł z cukrem pudrem i smażonymi jabłkami. Polecam, są bardzo sycące
Niebieski kubek z kawadokładnie każdy plasterek. Możesz na razie w nim zostawić banana, niech się moczy. Nabierze kwaskowatego posmaku i nie zczernieje. Cytryna zapobiega zmianie koloru wielu produktów. Warto nią skropić gruszki, jabłka, banany, ryby. Sok dodany na początku gotowania do barszczu spowoduje, że zachowa on swój intensywny kolor i nie zbrązowieje. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz mocno ogień i postaw
manslogblogUzyskamy go z łupin cebuli czerwonej. Postępujemy tak samo jak z łupinami ze zwykłej cebuli. KOLOR POMARAŃCZOWY Marchewkę (dużą ilość) pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do wody z jabłkami. Gotuj przez minimum 45 minut. Sposobów na ozdabianie jajek istnieje wiele. Aby uzyskać dodatkowy efekt , można obwiązać jajko gumką recepturką – zakryta nią część nie zabarwi się, dzięki czemu
Gotuję Testuję