kiedy naprawdę czuć już jesień w powietrzu, jakoś tak naturalnie mi to przychodzi :) A jak czuję zapach jesieni w powietrzu? Zapach skoszonej trawy ostatni raz przed zimą, charakterystyczny zapach jabłek leżących pod drzewami i nadgryzionych zębem czasu , zapach chłodnego poranka, kiedy otwieram okno w kuchni wstawiając wodę na kawę. Zapach kasztanów. Mokrych liści. Jest też jeden zapach, którego
Posadzone i zjedzoneproblemu rozsmarować. Takie marmolady doskonale nadają się do przekładania ciast, pieczenia strucli drożdżowej czy rogalików bowiem nie zmieniają swojej konsystencji pod wpływem temperatury. Ja w swoim przepisie połączyłam jabłka, mirabelki, borówki czerwone, tarninę i czarny bez. W tym roku przepis pewnie się już nie przyda, ale może ktoś skorzysta w przyszłym roku. Czytaj więcej
Wiem co jemnadmiaru wody z organizmu. Przede wszystkim zdrowa dieta, wyeliminowanie nadmiaru soli. A pijąc dodatkowo ten koktajl każdego dnia na pewno poczujesz się lżej. Wystarczy tylko kilka składników :) Składniki: * 1 jabłko * 1 kiwi * natka pietruszki- spora garść * odrobina soku z cytryny * 3/4 szklanki wody Wykonanie: Jabłko obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Kiwi obrać ze skórki. Wszystkie składniki umieścić w wyższym
Zrób to smacznieświetnym warzywem, które jemy zarówno wytrawnie jak i na słodko. Takim przykładem jest własnie dżem dyniowo-jabłkowy. Smakuje obłędnie :D Składniki: 1 kg dyni 1,5 kg jabłek (obranych bez pestek) 0,5 kg cukru 1 cukier wanilinowy 2 goździki sok z połowy cytryny Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w garnku i zagotowujemy co jakiś czas mieszając
Niezły Młynekroli sprawdza :) Myślę, że na dłużej ze mną zostanie. Następnym produktem, którym chciałabym się z Wami podzielić jest herbata o smaku jabłka z cynamonem. Bardzo lubię te połączenie, dlatego ta herbata przypadła mi do gustu. Szczególnie polecam ją na zimniejsze dni - jest bardzo rozgrzewająca :) Moim absolutnym
wegujemyłyżki cukru szczypta soli kilka kropli aromatu cytrynowego Nadzienie: 3 kwaskowe jab łka 2 łyżki cukru szczypta cynamonu 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich Wykonanie: Przygotowujemy nadzienie - jabłka ścieramy na oczkach, orzechy siekamy, wkładamy do rondelka, dodajemy cukier, cynamon i dusimy całość ok 10 minut. Studzimy. Zrobić rozczyn: z rozkruszonych drożdży, łyżeczki cukru, łyżeczki mąki i części podgrzanego
Walijskie PichceniePrzykryć naczynie i gotować na poziomie LOW 4-5 godzin, lub na poziomie HIGH 3 godziny. Można podawać ze świeżymi owocami lub na przykład tak jak ja z prażonymi jabłkami z cynamonem. Smacznego
kuchnia doskiKultowe foremki orzeszki (6,90) 12. Zaparzacz do herbaty (44,90) 13. Maszynka do lodów i shake (137,99) 14. Magiczna miska z durszlakiem (24,90) 15. Drylownica do jabłek (34,90) 16. Deski do krojenia na stojaku (61,90) 17. Piec do mini pizzy 6 łopatek w zestawie (288,99) 18. Grill stołowy na podczerwień
Tradycyjna KuchniaSzybka i bardzo zróżnicowana smakowo sałatka, która pasuje do dań obiadowych ale tez można ją potraktować jako osobne danie. Lekko ostra cykoria, chrupiące jabłka i granat, który daje charakterystyczną nutę smakową. Wszystko to skropione sosem miodowo-musztardowym - jedynym z moich ulubionych o tej porze roku
Milion Smaków