Pokrojona pierś z kurczaka smażona i duszona z pieczarkami doprawiona kurkumą i śmietaną. KURCZAK W SOSIE ŚMIETANOWYM SKŁADNIKI pierś z kurczaka wiejskiego o wadze 500 gramów
Kuchnia TomkaSznycle schabowe w sosie pieczarkowym Kruche i rumiane mięsko zanurzone w aromatycznym sosie pieczeniowym z pieczarkami. Rewelacyjne danie obiadowe, które możemy podać z ziemniaczkami, kluskami lub
Blog z ApetytemPokrojone w kostkę piersi z kurczaka duszone z aromatyczną pastą z dodatkiem przyprawa indyjskich oraz pieczarek. KURCZAK PO INDYJSKU SKŁADNIKI 450 gramów piersi z kurczaka 150
Kuchnia TomkaPokrojone w paski mięso smażone z cebulą i pieczarkami a następnie duszone z ogórkiem kiszonym. STROGONOW WIEPRZOWY SKŁADNIKI 500 gramów schabu wieprzowego; 300 gramów pieczarek; 3
Kuchnia TomkaMałe kawałki kurczaka smażone a następnie duszone z warzywami i na koniec doprawione śmietaną. KURCZAK Z WARZYWAMI SKŁADNIKI 400 gramów mięsa z wyluzowanych udek kurczaka 200
Kuchnia TomkaPlastry ziemniaków i kawałki boczniaków duszone razem z cebulą i mieloną papryką na koniec podbite śmietaną. PAPRYKARZ Z ZIEMNIAKÓW SKŁADNIKI 500 gramów ziemniaków sałatkowych; 250 gramów
Kuchnia TomkaPierś z kurczaka pokrojona w kostkę, a następnie duszona krótko razem z cebulą, papryką i pomidorami. PAPRYKARZ Z KURCZAKA SKŁADNIKI pierś z kurczaka o wadze około
Kuchnia TomkaKawałki królika smażone, a następnie duszone z boczniakami i papryką w sosie paprykowym ze śmietaną. PAPRYKARZ Z KRÓLIKA SKŁADNIKI 1 cały królik; 500 ml bulionu drobiowego
Kuchnia TomkaSos myśliwski czyli obiad w 15 minut! Świetny do pyz, kasz, placków ziemniaczanych czy makaronu. Można nim polać także kopytka lub inne ulubione kluski. Jest pyszny
Blog z ApetytemWolno duszone kawałki królika razem cebulkami perłowymi w pomidorach z dodatkiem aromatycznych przypraw. RAGOUT Z KRÓLIKA SKŁADNIKI kilogram dobrego jakościowo królika kilogram cebulek perłowych (25-30
Kuchnia TomkaMięso z jelenia duszone z warzywami i ziołami w czerwonym winie. RAGOUT Z JELENIA SKŁADNIKI 600 gramów mięsa gulaszowego z jelenia; 500 ml bulionu wołowego; 300
Kuchnia TomkaINDYK W SOSIE MUSZTARDOWYM SKŁADNIKI 500 gramów mięsa indyczego; puszka zielonego groszku (240 gramów); 1 cebula; Twoja ulubiona przyprawa do drobiu lub ich mix; 500 ml
Kuchnia TomkaKARKÓWKA Z DZIKA SKŁADNIKI 600 gramów karkówki z dzika; czerwone, wytrwane wino, np. Chianti; 2 ząbki czosnku; 1 duża szalotka; świeży majeranek; 1 duża czerwona cebula
Kuchnia TomkaPrzepis na pyszną zupę gulaszową. Sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe z kawałkami mięsa wołowego, papryki, pieczarek i ziemniaków. Czas przygotowania: 2 godziny Ilość porcji:
karolgotujeJesienny obiad w pełnej krasie. Mięso w sosie z grzybami i gnocchi ale mogą być oczywiście jakiekolwiek kluski, chociażby kopytka czy śląskie. Obiad wychodzi pyszny, syty
Bernika - moj kulinarny pamietnik