gulasz - 5976 przepisów (strona:314/399)

Boeuf bourguignon 40

 Wołowina po burgundzku, to klasyka kuchni francuskiej. Mięso rozpływa się w ustach, a aromat stworzony przez czerwone wino,  zostawia niezapomniane wrażenia smakowe. Danie nie

R'n'G Kitchen
Kociołek drwala 585

Kociołek drwala Treściwe, sycące i mega smaczne danie jednogarnkowe. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Można je podać ze świeżym pieczywem albo z kaszą, pyzami lub

Blog z Apetytem
Soljanka z polędwicy 37

Tradycyjne danie kuchni rosyjskiej o słono-kwaśnym smaku. Pierwszy raz jadłam ją w byłym NRD, będąc studentką podczas wakacyjnego zarobkowania. Teraz miałam okazję ugotować soljankę na

To co kocham
Fasolka po bretońsku 40

Fasolka po bretońsku – bezapelacyjna królowa przydrożnych barów ! Nazwa dania sugeruje, że powinno mieć swe korzenie w Bretanii, ale z Francją nie ma nic wspólnego i

To co kocham
Chilli con carne 28

Chilli con carne to tradycyjna potrawa kuchni meksykańskiej i teksańskiej spotykana często jako fastfood w amerykańskich barach. Główne składniki to różnego rodzaju papryka, cebula, czosnek, pomidory

To co kocham
Gryczotto wieprzowe ze szpinakiem 37

Jest risotto, może też być gryczotto! Danie na bazie kaszy gryczanej i mięsa wieprzowego z dodatkiem szpinaku i suszonych pomidorów. Pachnie i smakuje wybornie, i jest

To co kocham
Flaczki wołowe z zielonym groszkiem 36

Flaczki to dla niektórych bardzo kontrowersyjne danie i omijają je z daleka. Jest to tradycyjna potrawa mięsna w formie gęstej zupy. Jej nazwa wywodzi się z

To co kocham
Bigosik z młodej kapusty z zielonym groszkiem 41

Na straganach pojawiła się młoda kapusta, a że przed sezonem smakuje najlepiej, to postanowiłam zrobić bigosik. Nowością jest dodanie zielonego groszku, co prawda jest mrożony, ale

To co kocham
Królik w śmietanie z marchewką i pieczarkami 39

Już od dawna chodził za mną królik. Podczas ostatnich zakupów zastanawiałam się stojąc nad sklepową chłodziarką, jaki ma być – w całości, czy pokrojony na porcje

To co kocham
Fasolówka na gęsto z kiełbasą i żeberkami 36

Uwielbiam dania jednogarnkowe! A zresztą kto ich nie lubi, skoro są smaczne? Ugotowałam więc pożywną zupę fasolową z warzywami, kiełbasą i wędzonymi żeberkami. Zupa pachnie wędzonką

To co kocham
Brukselkowy bigos z białą kiełbasą 40

Brukselka to minikapustka, a jak kapusta to… bigos. Tak też powstał mój brukelkowy bigos, bo nie miałam innego pomysłu na wykorzystanie jej w kuchni. A

To co kocham
Leczo z marchewką 36

Klasyczne leczo tym razem z dodatkiem chrupiącej marchewki. A więc cukinia, cebula, papryka, pomidory, kiełbasa i marchewka tworzą to aromatyczne danie. Składniki: ? 4 średnie cukinie ? 1

To co kocham
Najlepszy bigos świąteczny pieczony 52

Uwaga! Ostrzeżenie! Kto raz spróbował bigosu pieczonego w piekarniku, nigdy już nie będzie gotował bigosu! Pomijam tutaj aspekt zapachowy, kiedy to zapach kiszonej kapusty jest wszędobylski

To co kocham
Zielone curry z kurczakiem 39

Bardzo szybki obiad z orientalną nutą, a konkretnie tajskie, zielone curry. Świeża cukinia i papryka nadaje chrupkości a jaśminowy ryż podkreśla smak kuchni Dalekiego Wschodu. Robi

To co kocham
Gulasz w sosie paprykowym 45

Bo z papryką było tak...kawałek potrzebny, to trzeba kupić, bo świeże, smaczniejsze i "szybsze" w serwowaniu. Przez kilka tygodni w ten sposób nazbierałem, bo kroiłem

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania