Małe kawałki kurczaka smażone a następnie duszone z warzywami i na koniec doprawione śmietaną. KURCZAK Z WARZYWAMI SKŁADNIKI 400 gramów mięsa z wyluzowanych udek kurczaka 200
Kuchnia TomkaPlastry ziemniaków i kawałki boczniaków duszone razem z cebulą i mieloną papryką na koniec podbite śmietaną. PAPRYKARZ Z ZIEMNIAKÓW SKŁADNIKI 500 gramów ziemniaków sałatkowych; 250 gramów
Kuchnia TomkaPierś z kurczaka pokrojona w kostkę, a następnie duszona krótko razem z cebulą, papryką i pomidorami. PAPRYKARZ Z KURCZAKA SKŁADNIKI pierś z kurczaka o wadze około
Kuchnia TomkaKawałki królika smażone, a następnie duszone z boczniakami i papryką w sosie paprykowym ze śmietaną. PAPRYKARZ Z KRÓLIKA SKŁADNIKI 1 cały królik; 500 ml bulionu drobiowego
Kuchnia TomkaSos myśliwski czyli obiad w 15 minut! Świetny do pyz, kasz, placków ziemniaczanych czy makaronu. Można nim polać także kopytka lub inne ulubione kluski. Jest pyszny
Blog z ApetytemWolno duszone kawałki królika razem cebulkami perłowymi w pomidorach z dodatkiem aromatycznych przypraw. RAGOUT Z KRÓLIKA SKŁADNIKI kilogram dobrego jakościowo królika kilogram cebulek perłowych (25-30
Kuchnia TomkaMięso z jelenia duszone z warzywami i ziołami w czerwonym winie. RAGOUT Z JELENIA SKŁADNIKI 600 gramów mięsa gulaszowego z jelenia; 500 ml bulionu wołowego; 300
Kuchnia TomkaINDYK W SOSIE MUSZTARDOWYM SKŁADNIKI 500 gramów mięsa indyczego; puszka zielonego groszku (240 gramów); 1 cebula; Twoja ulubiona przyprawa do drobiu lub ich mix; 500 ml
Kuchnia TomkaKARKÓWKA Z DZIKA SKŁADNIKI 600 gramów karkówki z dzika; czerwone, wytrwane wino, np. Chianti; 2 ząbki czosnku; 1 duża szalotka; świeży majeranek; 1 duża czerwona cebula
Kuchnia TomkaPrzepis na pyszną zupę gulaszową. Sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe z kawałkami mięsa wołowego, papryki, pieczarek i ziemniaków. Czas przygotowania: 2 godziny Ilość porcji:
karolgotujeJesienny obiad w pełnej krasie. Mięso w sosie z grzybami i gnocchi ale mogą być oczywiście jakiekolwiek kluski, chociażby kopytka czy śląskie. Obiad wychodzi pyszny, syty
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzepis na pyszne domowe kaszotto z kaszą gryczaną że świeżymi leśnymi grzybami i cukinią. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 2-4 osób Trudność przygotowania: średnie
karolgotujeRozgrzewające, jesienne i wegańskie danie indyjskie pełne aromatów. Ten tagine z jackfruitem i śliwkami zawiera w sobie tyle smaków i zapachów, że od razu kojarzy się
FlymetothespoonZrazy z mięso mielonego w sosie to pyszne i trochę niecodzienne danie, które można podać na niedzielny obiad. Za sprawą kilku dodatków, które dodajemy z mięsa
e-PrzepisyKulinarne2 udka kurze dwie kolby ugotowanej kukurydzy lub jedna puszka 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 1 marchewka pół pietruszki 1 cebula 2 ząbki czosnku
Gotowanie jest łatwe