gulasz z pieczarkami - 800 przepisów (strona:30/54)

Gulasz wołowy w sosie własnym z paprykami, pieczarkami i kremową kaszą . 181

Gulasz oczywiście będzie po mojemu, z małym udoskonaleniem względem tego tradycyjnego. Co jest potrzebne? -wywar z warzyw; gotowałem przez 30 minut marchew, pietruszkę, seler, por część zieloną, ząbek czosnku, 4 liście laurowe, opaloną cebulę, kilka ziaren ziela angielskiego z łyżeczką płaską soli -mąka pełnoziarnista pszenna -kawałek wołowiny, u mnie zrazowe -sól, pieprz, tymianek -papryka żółta i czerwona -8 dużych pieczarek(...)minut. Do pieczarek i papryki wrzucamy mięso. Dodajemy dwie szczypty rozmarynu i po większej szczypcie czosnku niedźwiedziego i lubczyku. Mieszamy i zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5h pod przykryciem. Ugotowaną kaszę odcedzamy, dodajemy łyżeczkę masła i łyżkę jogurtu lub śmietany, na delikatnym ogniu mieszamy intensywnie, aż zgęstnieje. Do gulaszu idealnie będzie

BaRepas
Potrawka z cukinii i kaszy bulgur 114

minut, aż cukinia będzie tak miękka, jak lubimy.  Na koniec dodać pieczarki, koperek, pietruszkę, przyprawić do smaku pieprzem i solą i wymieszać z kaszą bulgur. Po dodaniu kaszy odczekać kilka minut, aż kasza wchłonie cały płyn z potrawki. Zobacz również: gulasz z indyka i cukinii

Kuchcik gotuje
Gulasz z wędzoną papryką i suszoną marchewką 193

Uwielbiam gulasze! Tym razem przygotowałam go z wędzoną papryką i suszoną marchewką. Papryka nadaje mu wyrazistości i ostrości, marchewka go osładza. Pyszny! 600 g łopatki wieprzowej 4 cebule 7 dużych pieczarek 2 łyżki przyprawy do karkówki Piątnica  (kupisz tutaj) 1 łyżeczka wędzonej proszkowanej papryki Piątnica  (kupisz tutaj) 3 łyżeczki suszonej marchewki Piątnica  (kupisz tutaj) 1 łyżka koncentratu

VioletoweKucharzenie
Gulasz z kurczaka z makaronem soba i groszkiem cukrowym 123

2 porcje: 2 piersi kurczaka 2 garści cukrowego groszku 2 małe marchewki 2 garści pieczarek 2 połówki cukinii (haha, niech będzie na dwa ) 2 kopiaste łyżki

Kucharzyca
Gulasz z szynki wieprzowej 120

Domowy gulasz, z delikatnym i rozpływającym się w ustach aromatyczno – ziołowym mięsem. Jak u Mamy:) Tylko, bez dodatku mąki. Jeśli macie ochotę dodajcie do niego pieczoną i pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki, kukurydzę albo pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Ta wersja jest bez tych dodatków, ale jak mamy w domu ochotę na urozmaicenie albo większą porcję (szczególnie gdy gotuję

Zasmakuj Kuchni
Gulasz z szynki wieprzowej 158

Domowy gulasz, z delikatnym i rozpływającym się w ustach aromatyczno - ziołowym mięsem. Jak u Mamy:)  Tylko, bez dodatku mąki. Jeśli macie ochotę dodajcie do niego pieczoną i pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki, kukurydzę albo pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Ta wersja jest bez tych dodatków, ale jak mamy w domu ochotę na urozmaicenie albo większą porcję (szczególnie

Zasmakuj Kuchni
Gulasz z żołądków 131

dobrze podsmażone dodać  pokrojoną w pióra drugą cebulę w kostkę paprykę i pieczarki pokrojone  w ćwiartki zalać to wszystko pomidorami w puszce smażyć do odparowania  wody i wszystko razem doprawić solą i pieprzem 3. - Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu  Podawać z gulaszem można posypać posiekaną pietruszką do ozdoby

W królestwie smaków Beaty
Zupa gulaszowa. Troszkę oszukana ;) 112

Wyjęłam mięso z zamrażarki.... i okazało się piękną łopatką, zamiast być wołowiną na gulasz.   Ale nastawienie nie zmieniło się.  Miała być zupa gulaszowa - i była. Może troszkę delikatniejsza, ale pysznie sycąca. Z grubo pokrojonym jeszcze ciepłym chlebem... Składniki: 700 g łopatki 300 g pieczarek 2 papryki : żółta i czerwona 4 szt ogórki kiszone listek laurowy ziele angielskie

Malinowe Pocałunki
Pierś z kurczaka po francusku 367

Podstawę tu stanowi smak, nawet jeżeli niewiele wspólnego ma z Francją. Jest to niby gulasz, jednak ma w sobie coś innego i dobrze komponował się z kaszą oraz ulubioną surówką. Składniki na 4 porcje: 45 dag piersi z kurczaka 2 średnie cebule 30 dag pieczarek ½ litra bulionu drobiowego Łyżka przecieru pomidorowego Mąka do obtoczenia Olej do smażenia 1 papryczka chili

Fabryka pomysłów
Gulasz z indyka 175

kiszonego dodatkowo sam gulasz jest nafaszerowany sporą ilością warzyw. Warzyw duszonych w odpowiednich odstępach tak by zachowały odpowiednio dużą ilość swoich odżywczych składników...😁     Drugą ciekawostką co do gulaszu z indyka jest fakt, że niedługo ukaże się przepis na YouTube... Jak tylko zmontuję film będziecie mogli zobaczyć jak Agnieszka z Olivką przygotowują cały obiad...      🍵Oraz(...)chili, pieczarki i dalej dusimy ok. 40 minut (od czasu do czasu przemieszać). Na 10 minut przed końcem duszenia zdejmujemy pokrywkę i dalej dusimy aby odparować nadmiar wody. Po 40 minutach dodajemy pokrojoną paprykę, przecier pomidorowy, paprykę w proszku, dokładnie mieszamy i dusimy aż papryka zmięknie (max. 15 minut), doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem wyjąć z gulaszu papryczkę chili

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Arancini- ryżowe kulki 142

szału z wyborem nie miałam.  Czym wypełnić arancini? Ja użyłam pieczarek, bo po prostu je lubię, kukurydzy i sera. Śmiało możecie użyć mięsa czy zielonego groszku, fajnym pomysłem jest też ser opatulony chudym, wędzonym boczkiem lub szynką parmeńską.  Do czego podać? Przede wszystkim do wszelkich mięs, gulaszy czy potrawek. U mnie był to kurczak w sosie warzywno pomidorowym(...)bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 12 sztuk:   200g ryżu (użyłam parboiled, ale najlepszy będzie arborio) Ok 1l. bulionu 40g masła 40g tartego parmezanu Dodatkowo: Kilka pieczarek 3 łyżki kukurydzy 120g sera (np. mozzarella) Mąka i woda do przygotowania ciasta Bułka tarta do panierowania Olej roślinny do głębokiego smażenia Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła

Kuchnia w czekoladzie
Węgierska zupa gulaszowa 143

pikantnej. ------------------------------------------------------------- Węgierska zupa gulaszowa Czas przygotowania: ok 120 minut Składniki: 600 g wołowiny na gulasz 1 duża cebula pokrojona w kostkę 1 marchewka pokrojona w pół plasterki 4 szklanki bulionu lub wody 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kostkę 3 ziemniaki pokrojone w kostkę 15 dag pieczarek pokrojonych w plasterki 1 łyżka przyprawy gulaszowej w proszku (u mnie pikantnej) 1 łyżeczka

Kulinarne przygody Gatity
Mięso. Sos. Grzyby. Wieprzowina duszona w sosie winno-paprykowym, z borowikami 194

pieczonych potraw bardzo podnosi smak dania. Mięsa lubią dodatek czegoś mocniejszego. Udka duszone z pieczarkami i żubrówką były bardzo delikatne i pyszne. A jeśli zostanie Wam po imprezie trochę wina w butelce możecie je zamrozić i potem wykorzystać właśnie do sosu. Zobacz też przepis na Gulasz z indyka z kurkami ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Gulasz z żołądków, przepyszny 181

łodygę selera naciowego pokrojonego na małe kawałki,pieczarki pokrojone w plasterki,marchewki obrane i pokrojone w talarki, paprykę oczyszczoną z nasionek i błonek, pokrojoną w kostkę i smażyć wszystko około 2 minut. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Użyłam do gotowania elektryczny garnek do wolnego gotowania, ale można gotować gulasz w głębokiej patelni na barzdo małym ogniu. Wlać

Kuchnia Pokoleń
Quinoa z gulaszem z kurczęcych żołądków i pikantną surówką z marchewki i pora 160

takie menu, ale z zaskoczeniem stwierdził, że gulasz jest bardzo smaczny, a byłby jeszcze lepszy, gdyby nie wiedział z czego jest. Żołądki podane są oczywiście z quinoą i z pikantną surówką marchwiowo-porową z dodatkiem papryczki piri-piri.  Składniki: 2 szklanki ugotowanej quinoy 350 gram kurczęcych wątróbek 5 średnich pieczarek 1 cebulka 1 łyżeczka mąki z tapioki 1 marchew(...)łyżeczki miodu liść laurowy ziele angielskie majeranek  czarnuszka świeży koperek pieprz sól Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę, podsmażamy na maśle, gdy się zeszkli dodajemy półplasterki pieczarek i dusimy razem, aż odparuje cały płyn, dorzucamy pokrojone na kawałki żołądki kurczęce, liść laurowy, majeranek i ziele angielskie. Podsmażamy chwilę wszystko razem, dodajemy odrobinę wrzątku i dusimy na małym

Quinoa Raz!

Proponowane wyszukiwania