gulasz z pieczarkami - 800 przepisów (strona:36/54)

A la strogonow. 131

Któż z nas nie zna tego dania? tyle ile osób je gotuje tyle zazwyczaj jest wersji! Oto moja! A wiec zapraszam! Składniki; 1 kg karkówki wieprzowej

Radość kipiąca uśmiechem.
L... Lecho! [Eintopf part. 1] 264

może jako zupa, potrawka czy gulasz. Jakie to wygodne! Ja postanowiłam zrobić Leczo, czyli podobno narodową potrawę Węgier, kojarzoną również z francuskim, prowansalskim ratatouille. Moje leczo jest dość zmodyfikowane i przywodzi mi na myśl dzieciństwo :) Składniki (2 porcje): 1 cukinia 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki 1/2 puszki groszku z marchewką  1 cebula 5 pieczarek zielona fasolka (miałam dosłownie resztki

Kitchens Alphabet
Stroganow wołowy podany na pęczotto z pieczarkami 124

Inspiracją dla potrawy było piwo Książęce Burgundowe Trzy Słody - uwarzone z dziką różą. Ma piękny kolor i bardzo specyficzny smak, więc niezależnie czy lubicie pić piwo

Kraina Tysiąca Smaków
Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym 168

Składniki: Placki ziemniaczane: 1200 g ziemniaków 2 cebule 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz olej do smażenia Sos gulaszowy: 1000 g mięsa wieprzowego (łopatka

Qchnia po prostu
Klasyczny boeuf strogonow. Przepis krok po kroku. 87

Klasyczny bouef strogonow   Klasyczny bouef strogonow. Składniki:   750 g udźca wołowego 50 g masła 2-3 cebule 500 g pieczarek 3 liście laurowe 4

kuron.com.pl
Klasyczny bouef strogonow. Przepis krok po kroku. 105

Klasyczny bouef strogonow   Klasyczny bouef strogonow. Składniki:   750 g udźca wołowego 50 g masła 2-3 cebule 500 g pieczarek 3 liście laurowe 4

kuron.com.pl
Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną 154

Dawno nie było gulaszu, a taki z kurczaka, z dodatkiem kaszy jęczmiennej to prawdziwie rozgrzewające danie w zimowe dni, z suszonymi ziołami, nie ma nic lepszego, w dodatku to danie dla całej rodziny! Nie wyobrażam sobie życia bez kasz, syte, smaczne, zdrowe i lekkostrawne z powodzeniem zastąpią ziemniaki, makarony czy ryż. Moja ulubiona ostatnio to kasza pęczak, która wykorzystuję(...)sałatek, z gryczanej zrobiłam kiedyś pyszną sałatką z cytrusami.  Na blogu znajdziecie sporo przepisów z kaszą w roli głównej: Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami

Moja smaczna kuchnia
Potrawka z piersi indyka ze szpinakiem i pieczarkami 163

szpinak i rozdrobniony czosnek. Pieczarki umyj, obierz i pokrój w plasterki. Pomidora i paprykę również umyj i pokrój w kostkę. Gdy szpinak będzie gotowy dodaj pokrojone składniki. Smaż przez kilka minut. Na koniec dodaj trzy łyżki jogurtu greckiego, dopraw solą oraz pieprzem i wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj na przykład z makaronem. Spróbuj także: Dietetyczny gulasz z indyka indyk papryka kasza

Fit&Fast Kitchen
Pyszny gulasz wołowy o mocno grzybowym smaku 146

Bardzo pyszny gulasz, smak rewelacyjny. Grzyby nadają cudownego smaku, nie mogliśmy przestać jeść Mięso wołowe pokroić na wąskie paseczki, suszone grzyby zaparzyć wrzątkiem i zostawić na godzinę. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć drobno pokrojoną cebulkę, aż lekko zmięknie. Dodać mięso i smażyć, aż straci kolor surowizny. Obsypać mięso mąką i wymieszać. Pieczarki umyć i pokroić na duże kawałki, jeśli

Kuchnia Pokoleń
Filety z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 280

To danie idealnie będzie się nadawało na rodzinny obiad. Filety z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem pleśniowym wbrew pozorom są bardzo szybkie w przygotowaniu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PIERŚ KURCZAKA W SOSIE Z MARCHEWKĄ I KOPERKIEM 562

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: 1 większa pierś kurczaka, większa marchewka, mała cebula, duża pieczarka

JejKuchnia
Golonki z indyka w piwie, z warzywami 146

kolor a seler stanie się lekko szklisty, 6-7 minut, co jakiś czas mieszając. Warzywa przekładamy do garnka z mięsem. Partiami, na trzy razy, smażymy na tej samej patelni pieczarki – do lekkiego skarmelizowania. Po usmażeniu przekładamy je do garnka z mięsem.   Wszystko razem mieszamy i dusimy pod przykryciem. Przy dużych golonkach u mnie zajęło to dwie godziny z kawałkiem(...)fragmentami mięsa. Można też część wywaru odlać (można, ale po co marnować takie dobro…) a resztę zagęścić jasną zasmażką z masła i pszennej mąki, uzyskując coś bardziej na kształt gulaszu, z gęstym sosem. Dla mnie samej ta ‘rosołowa‘ forma jest dużo smaczniejsza i pełna – świetnie nawilża mięso i idealnie wsiąka w pieczywo, z którym takiego indyka podaję

Karo in the Kitchen
Moje kulinarne propozycje na Święta 110

wieprzowina po żołniersku gulasz z indyka z papryką i marchewką kurczak z zielonym groszkiem kurczak z warzywami z piekarnika Zupy: barszcz czerwony w nowej wersji owocowa zupa wigilijna zupa grzybowa zupa meksykańska krem z pomidorów hiszpańska zupa z ciecierzycą Sałatki: sałatka ze śledziem i jabłkiem sałatka z orzechami włoskimi sałatka z kurczakiem wędzonym sałatka z pieczarkami i papryką sałatka

Proste Potrawy
Gulasz z białej kiełbasy i pieczarek 120

odrobinę tymianku. Dodać pieczarki pokrojone w grube plasterki i podsmażyć do zrumienienia. Dodać śmietanę wymieszaną z 50 ml wody lub mleka, zagotować. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Z solą należy uważać, bo kiełbasa daje słoność. Ja właściwie w ogóle nie dosalałam.  Podawać z ziemniakami, kaszą lub pieczywem oraz dodatkiem jakiejś kwaśnej surówki lub ogórków kiszonych. Gulasz dobrze jest posypać

Ze smakiem bez glutenu

Proponowane wyszukiwania